Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5047 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΒΙΝΤΕΟ-ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Η διάδοση αντισημιτικών θεωριών συνωμοσίας έχει αξιοσημείωτα  αυξηθεί εξ αιτίας της πανδημίας του COVID-19, είπε ο Γεν. Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στο βιντεο-μήνυμά του, με το οποίο κάνει έκκληση για την καταπολέμηση του ανερχόμενου κύματος της ρητορικής μίσους.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα για να ενδυναμώσουμε την ανοσία των κοινωνιών μας στον ιό του μίσους. Γι΄ αυτό και κάνω έκκληση για μία καθολική προσπάθεια ώστε να σταματήσει η ρητορική μίσους παγκοσμίως», δηλώνει ο Α. Γκουτέρες και συνεχίζει: «Η πανδημία εξακολουθεί να εξαπολύει ένα τσουνάμι μίσους, ξενοφοβίας, αποδιοπομπαίων τράγων και καταστροφολογίας». «Το ξενοφοβικό συναίσθημα αναδύεται στους δρόμους και online. 

Περισσότερα...
 
ΜΗΝΥΜΑ TOY ΠΡΕΣΒΗ TOY ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΟΣΙ ΑΜΡΑΝΙ ΓΙΑ 72 ΧΡΟΝΙΑ AΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Σήμερα το απόγευμα, 28.4.2020, θα εορτάσουμε και θα σηματοδοτήσουμε την 72η επέτειο της Ανεξαρτησία μας, σε μια στιγμή που ο κόσμος και το Ισραήλ βρίσκονται στη μάχη της καταπολέμησης του κορωνοϊού. Με διάφορους τρόπους, το αίσθημα σήμερα θυμίζει την ιδρυτική γενιά του 1948. Το  άγνωστο, το αβέβαιο, που συνοδεύονται από ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα να νικήσουμε. Όπως τότε, έτσι και τώρα.

Η Ημέρα της Ανεξαρτησίας είναι η στιγμή να εορτάσουμε με υπερηφάνεια και να κοιτάξουμε στο παρελθόν, αλλά και στο μέλλον, τα επιτεύγματά μας ως έθνος, τις προκλήσεις μας ως λαός και χώρα. Είναι κοινός τόπος ότι «το Ισραήλ είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», ότι τα επιτεύγματά μας πραγματοποιήθηκαν ενάντια σε κάθε πιθανότητα. Ως κάποιος που γεννήθηκε στο Ισραήλ, γιος από γονείς που γεννήθηκαν στο υπό βρετανική εντολή Ισραήλ (για την οικοδόμηση μιας εβραϊκής πατρίδας), που αγωνίστηκαν για την ανεξαρτησία του Ισραήλ, ποτέ δεν θεώρησα δεδομένο το δώρο και την ευλογία της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας, ούτε τα επιτεύγματα 72 ετών.

Αρκεί να δούμε το μεταβαλλόμενο τοπίο της πατρίδας μας, την ανάπτυξη της Ιερουσαλήμ, της πρωτεύουσάς μας, τα κτίρια και τα πάρκα σε όλη τη χώρα, τις νέες πόλεις και κοινότητες, την ταχεία ανάπτυξη αυτοκινητοδρόμων και σιδηροδρόμων, καθώς και τις πνευματικές και επιστημονικές επιτυχίες, για να διαπιστώσουμε το θαύμα. Το Ισραήλ είναι μια χώρα για την οποία μπορούμε όλοι να είμαστε υπερήφανοι, μια χώρα όπου το πνεύμα και οι ευχές μας γίνονται πραγματικότητα.

Περισσότερα...
 
ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Ronald SLauder γράφει για την επανέναρξη της εβραϊκής ζωής

Σε άρθρο του στην Jerusalem Post (23 Απριλίου 2020) ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου, WJC, Ρόναλντ Λόντερ κοιτάει το μέλλον και γράφει για τα επιτακτικά ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο παγκόσμιος εβραϊσμός καθώς οι εβραϊκές κοινότητες σταδιακά θα επιστρέφουν στη νέα κανονικότητα της εποχής του κορωνοϊού. Παρακάτω δημοσιεύουμε τα κυριότερα σημεία που είναι εστιασμένα στις προκλήσεις και τις μελλοντικές ανάγκες:

«…Τώρα, που η πανδημία έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της και τείνει να αποκλιμακωθεί, πρέπει να κοιτάξουμε το αύριο, έχοντας υπόψη μας τις επιπτώσεις της πανδημίας στον παγκόσμιο εβραϊσμό, στο εγγύς και στο απώτερο μέλλον.

Τους επόμενους μήνες, ο παγκόσμιος εβραϊσμός θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ίδια πρόκληση με ολόκληρη την ανθρωπότητα: πώς να προστατεύσουμε τη ζωή και την ευημερία μας καθώς επανερχόμαστε στη δουλειά και την δραστηριότητά μας. Προκειμένου να βρούμε τη σωστή ισορροπία στη ζωή μας υπό τη σκιά του κορωνοϊού, πρέπει να επιδείξουμε σύνεση, εφευρετικότητα, αυτοπειθαρχία και δημιουργικότητα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να βρούμε νέους τρόπους εκπαίδευσης των παιδιών μας και διεξαγωγής της κοινοτικής ζωής.  Η κοινωνική απόσταση -την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε- πρέπει να γίνει εργαλείο για τη σύσφιξη κοινωνικών σχέσεων και το χτίσιμο κοινοτικών δεσμών. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η εβραϊκή ζωή δεν θα εξασθενήσει, αλλά θα ενδυναμωθεί.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae