Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5128 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Αρχιραββίνοι, Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι, Ιμάμηδες και Σεΐχηδες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 22.4.2020 στην Ιερουσαλήμ για να αναπέμψουν  μία κοινή προσευχή προς το Θεό, για ν’  ανακουφίσει την ανθρωπότητα από τα δεινά που βιώνει λόγω του κορωνοϊού.  

Οι θρησκευτικοί ηγέτες συγκεντρώθηκαν στην ταράτσα του ξενοδοχείου King David, στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, Ιερουσαλήμ με θέα προς την Παλαιά Πόλη και ανέγνωσαν όλοι μαζί την ίδια προσευχή, ο καθένας στη δική του γλώσσα, επικαλούμενοι το έλεος του Κυρίου.

«Θεέ, Εσύ που μας έθρεψες σε περίοδο λιμού και μας προσέφερες αφθονία, Εσύ που μας έβγαλες από το λοιμό και μας ελευθέρωσες από σοβαρές και μακροχρόνιες ασθένειες – Βοήθησέ μας», έψαλαν οι θρησκευτικοί ηγέτες.

Περισσότερα...
 
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ισραηλινό Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης, με τη συνεργασία 9 Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του Ισραήλ, διοργανώνουν από τις 11 έως τις 15 Μαΐου εικονική έκθεση των Πανεπιστημίων του με τον τίτλο «Study in Israel».

Μέσω αυτής της εικονικής έκθεσης, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα ενημερωθούν για τα Πανεπιστήμια και τα Κολλέγια του Ισραήλ και θα πάρουν πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών στα αγγλικά, καθώς και για τον τρόπο υποβολής αιτήσεων.   

Στις 11 και 12 Μαΐου έχει διοργανωθεί να γίνει ζωντανά συνομιλία των ενδιαφερομένων με τους εκπροσώπους των Πανεπιστημίων και των Κολλεγίων, ώστε να απαντηθούν τυχόν απορίες τους.

Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

 
ΓΙΟΜ ΑΣΟΑ 2020 - ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ PDF Εκτύπωση E-mail

ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ: Την Τρίτη 21 Απριλίου στις 10 το πρωί ήχησαν οι σειρήνες στο Ισραήλ, ως φόρο τιμής  στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Κάθε χρόνο, την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, στο άκουσμα των σειρήνων, κάθε δραστηριότητα των Ισραηλινών σταματά σε ένδειξη σεβασμού στα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Οι εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος που είναι   ιδιαίτερα σημαντική στο Ισραήλ, περιλαμβάνουν συμμετοχή των επιζώντων σε τελετές μνήμης και σε πορείες σε πρώην στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ευρώπη, καθώς και κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Μουσείο Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, Γιάντ Βασέμ, στην οποία λαμβάνουν μέρος η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Εφέτος, οι εορτασμοί για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος επισκιάστηκαν από την πανδημία του COVID-19. Το Μουσείο του Ολοκαυτώματος παρέμεινε κλειστό, οι δρόμοι ήταν ερημωμένοι λόγω των περιοριστικών μέτρων, ενώ η τελετή στο Γιαντ Βασέμ μαγνητοσκοπήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού και προβλήθηκε διαδικτυακά.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae