Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2145 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΈΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΣΕΝΤΕΡ του ΠΕΣΑΧ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 5 Απριλίου 2018, η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ekaterina Zaharieva παρέθεσε μέσα στο Υπουργείο Εξωτερικών, προς τιμήν της OBE Shalom (ΚΙΣ Βουλγαρίας), ειδικό Σέντερ για το Πέσαχ.

Το Σέντερ ήταν τυπικό κόσερ με μόνη διαφορά ότι δεν αναγνώστηκε η Αγκαντά του Πέσαχ. Ο Ραβίνος της Σόφιας, όμως, έκανε σύντομη ανασκόπηση και εξήγησε ιστορικά τη σημασία του Πέσαχ προς την ελευθερία με την έξοδο των Εβραίων από την Αίγυπτο.

Στο Σέντερ, που έγινε πρώτη φορά και ελπίζεται ότι θα γίνει θεσμός, παρακάθισαν περίπου 80 άτομα, εκτός από την ηγεσία του ΚΙΣ Βουλγαρίας με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Alexander Oscar, μεταξύ των οποίων ο Υφυπουργός Εξωτερικών και Ειδικός Συντονιστής για την Αντιμετώπιση του Αντισημιτισμού στη Βουλγαρία, ο Αρχιμουφτής Βουλγαρίας, ο Αντιδήμαρχος Σόφιας, πολλοί Πρέσβεις (ΗΠΑ, Ισραήλ, Γερμανίας, Αιγύπτου, Μαρόκου, χωρών που συμμετέχουν στον IHRA κ.ά.), ο Γεν. Διευθυντής του Υπουργείου και ανώτεροι διπλωματικοί υπάλληλοι και εκπρόσωποι των Εβραϊκών Κοινοτήτων Ελλάδος, FYROM και Σερβίας που στη διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου και στις περιοχές που ήταν υπό Βουλγαρική διοίκηση εκτοπίστηκαν σε ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου (Τρεμπλίνκα, κ.ά.) 11.372 Εβραίοι, από τους οποίους 5.407 ήταν Έλληνες Εβραίοι από έξι Εβραϊκές Κοινότητες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Από όλους αυτούς ελάχιστοι επέστρεψαν αφού χάθηκε περίπου το 97%.

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΡΟΖΙΝΑΣ ΑΣΣΕΡ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση της μετάφρασης στα γερμανικά του ημερολογίου της Ροζίνας Ασσέρ Πάρδο «548 ημέρες με άλλο όνομα - Θεσσαλονίκη 1943: Μνήμες πολέμου».

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου και της Ελληνικής Πρεσβείας του Βερολίνου.

Τη μετάφραση του ημερολογίου στα γερμανικά ανέλαβε ο Θανάσης Τσίγκας, ενώ ο συντονισμός και η έρευνα έγινε από τον Δρ Ulrich Baumann (Αναπληρωτής Διευθυντής Ερευνητής).

Η έκδοση του ημερολογίου στα γερμανικά έγινε από το Foundation Memorial to the Murdered Jews of Europe.

 
ΟΜΙΛΙΑ ΔΡΑ ΠΑΝΟΥ ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

του Δημήτρη Τσάκα

Ο Σύλλογος Ελλήνων Επαγγελματιών του Τέξας (Hellenic Professional Society of Texas) σε συνεργασία με τους Αmerican Jewish Committee – Houston Region και Houston Congregation for Reform Judaism, το βράδυ της Κυριακής 11 Μαρτίου, διοργάνωσαν σεμινάριο με θέμα «Η Ιστορία των Εβραίων στην Ελλάδα: Ενα ταξίδι της παράδοσης, της δόξας και του αγώνα για επιβίωση».

Το σεμινάριο τελούσε υπό την αιγίδα του Προξενείου της Ελλάδας στο Χιούστον και είχε ως κεντρικό ομιλητή τον Δρα Πάνο Σταυριανίδη, πρώην πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας και πρώην πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Νέας Ιερσέης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Δρ. Πάνος Σταυριανίδης κάλυψε το ιστορικό υπόβαθρο των Ελλήνων Εβραίων (Ρωμανιωτών και Σεφαραδιτών), καθώς και τον αγώνα τους για επιβίωση σε όλες τις δημογραφικές και εδαφικές αλλαγές που σημειώθηκαν στην περιοχή των Βαλκανίων, ειδικά κατά την περίοδο μετά τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους καθώς και του Ολοκαυτώματος.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae