Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2622 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ WJC ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Με πρωτοβουλία του WJC δημιουργήθηκε μία διαδικτυακή φόρμα δήλωσης συμμετοχής στην εκστρατεία του για την καταπολέμηση κάθε μορφής μίσους, φανατισμού και μισαλλοδοξίας. Ακολουθεί η μετάφραση της δήλωσης συμμετοχής.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ. ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

«Κατά τη διάρκεια αυτής της ταραγμένης και αβέβαιης περιόδου, συμπαραστέκομαι στην κοινότητα των μαύρων και άλλων μειονοτικών ομάδων που καταπιέζονται και βρίσκονται σε κίνδυνο από μία νεοσύστατη γενιά λευκών ρατσιστών και εξτρεμιστών, ακόμα και αν έρχεται αντιμέτωπη με την οδυνηρή κληρονομιά των φυλετικών διακρίσεων του έθνους μας.

Ως μέλος του WJCκαι υπερήφανο μέλος της παγκόσμιας εβραϊκής κοινότητας, δεν θα μείνω ποτέ σιωπηλός σε θέματα μίσους, όπου και αν εμφανίζονται ή όποιοι και αν απειλούνται. Αυτή τη δύσκολη στιγμή, δεσμεύομαι ξανά να καταπολεμήσω κάθε μορφή ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και εξτρεμισμού». 

  

 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΙΣΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ IHRA PDF Εκτύπωση E-mail

Η πρώτη ολομέλεια του IHRA στα πλαίσια της Γερμανικής προεδρίας έλαβε χώρα διαδικτυακά, λόγω των περιστάσεων, το διάστημα 29 Ιουνίου με 2 Ιουλίου 2020.

Τις δυο πρώτες μέρες έγιναν οι συναντήσεις των επιτροπών και των ομάδων εργασίας, ενώ τις δυο τελευταίες πραγματοποιήθηκαν οι συσκέψεις της ολομέλειας με τη συμμετοχή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών των 34 κρατών μελών, των χωρών παρατηρητών, καθώς και των εκπροσώπων των διεθνών οργανισμών (ΟΗΕ, ΟΥΝΕΣΚΟ, ΟΑΣΕ, Συμβούλιο της Ευρώπης, ΕΕ, κ.ά.). Οι συζητήσεις, που έγιναν υπό τη σκιά του κορονοϊού, εστίασαν κυρίως στο πως η πανδημία έχει επιφέρει μια παγκόσμια άνοδο του αντισημιτισμού και των θεωριών συνωμοσίας και στις δυσκολίες στην έρευνα και τη λειτουργία των ερευνητικών κέντρων, των μουσείων και άλλων χώρων μνήμης.

Στην ολομέλεια παρουσιάστηκαν επίσης δύο σημαντικά κείμενα: η κοινή δήλωση για την αποκατάσταση συνεργατών των Ναζί, καθώς και ο ορισμός για τις διακρίσεις κατά των Ρομά. Και τα δυο κείμενα θα υιοθετηθούν στο προσεχές διάστημα. Ακόμη παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία της Γερμανικής προεδρίας για μια Παγκόσμια Ομάδα Εργασίας κατά της Άρνησης και της Διαστρέβλωσης του Ολοκαυτώματος.

Περισσότερα...
 
"ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ & ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ" ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ DAVID HARRIS PDF Εκτύπωση E-mail

Δ.Τ. AJC, 16.6.20: Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία ευρεία 30λεπτη διαδικτυακή συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) Ντέιβιντ Χάρις, στο πλαίσιο του φετινού Global Forum της AJC, εξέφρασε τη σταθερή δέσμευσή του στις Ελληνο-Ισραηλινές σχέσεις και μίλησε με αποφασιστικότητα κατά του αντισημιτισμού.

Ο Ντ. Χάρις, ο οποίος έχει γνωρίσει τον πρωθυπουργό ενώ γνώριζε και τον αείμνηστο πατέρα του -τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη- εξέφρασε θαυμασμό για την ελληνική διαχείριση του COVID-19, για τη σημαντική ανάκαμψη της χώρας από την προ δεκαετίας οικονομική κρίση, για την εμβάθυνση των σχέσεων με τις ΗΠΑ και για το τρίγωνο δημοκρατικής σταθερότητας που εκπροσωπούν η Ελλάδα, η Κύπρος και το Ισραήλ. Παράλληλα, τόνισε την από δεκαετίες συνεργασία της AJC με την Ελληνο-Αμερικανική κοινότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τη διμερή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ τονίζοντας ότι «είναι ισχυρότερη από ποτέ». Παρατήρησε ότι  οι διπλωματικοί δεσμοί, που αμφισβητήθηκαν στην Ελλάδα όταν πρωτοθεσπίστηκαν, το 1990 από τον πατέρα του -«η Ελλάδα ήταν η τελευταία χώρα στη Δυτική Ευρώπη που το έκανε», είπε χαρακτηριστικά- σήμερα υποστηρίζονται από ολόκληρο σχεδόν το ελληνικό πολιτικό φάσμα.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae