Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2325 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
4η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 8.12.2020, διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, η 4η σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Αντισημιτισμό. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, καθώς και εθνικές αντιπροσωπείες των χωρών-μελών της Ε.Ε., με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργείων, των ειδικών απεσταλμένων για τον αντισημιτισμό και εκπροσώπων των Εβραϊκών Κοινοτήτων.

Εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Α’ Αντιπρόεδρος και ο Γεν. Ταμίας του ΚΙΣΕ, κ. Μάνος Αλχανάτης και Δανιήλ Μπεναρδούτ. Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο ειδικός απεσταλμένος του ΥΠΕΞ  για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και την προάσπιση της μνήμης του Ολοκαυτώματος Δρ. Ευστάθιος Λιανός – Λιάντης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση ήταν η εξέλιξη της στρατηγικής της κάθε χώρας για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, η πρακτική χρήση του ορισμού του αντισημιτισμού του IHRA και η αντιμετώπιση των αντισημιτικών προκαταλήψεων.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος επανέλαβε πως η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να νικήσει τον αγώνα για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού. Επίσης, ευχαρίστησε τη Γερμανική Προεδρία της Ε.Ε. για την έγκριση της Διακήρυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ένταξη του θέματος της καταπολέμησης του αντισημιτισμού σε όλους τους τομείς της πολιτικής και ενημέρωσε ότι το 2021 πρόκειται να εγκριθεί μία ενιαία στρατηγική της Ε.Ε. για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 15.12.2020, το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) διοργάνωσε διαδικτυακά την ετήσια συνάντηση των διευθυντών των Κεντρικών Ισραηλιτικών Συμβουλίων της Ευρώπης, στην οποία το ΚΙΣΕ εκπροσωπήθηκε από τον διευθυντή κ. Ηλία Φρεζή.

Η Συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 30 άτομα,  ξεκίνησε με την ομιλία της εκτελεστικής αντιπροέδρου και διευθύνουσας συμβούλου του EJC κας Ράγια Καλένοβα, η οποία επαίνεσε την ενότητα και την αλληλεγγύη των εβραϊκών κοινοτήτων στην αντιμετώπιση της πανδημίας και του αυξανόμενου αντισημιτισμού. Η κα Καλένοβα τόνισε επίσης το πόσο σημαντική ήταν η διεξαγωγή του 5ου Παγκόσμιου Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα που έγινε στο Ισραήλ, το οποίο αποτέλεσε το μεγαλύτερο διπλωματικό γεγονός στην ιστορία του, καθώς και το καθοριστικής σημασίας επίτευγμα της ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ισραήλ και Αραβικών χωρών.

Στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα που συζητήθηκαν περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων, η πρόσφατη έγκριση της Διακήρυξης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την ένταξη του θέματος της καταπολέμησης του αντισημιτισμού σε όλους τους τομείς της πολιτικής. Για τις επιμέρους λεπτομέρειες της Διακήρυξης μίλησαν η διευθύντρια του EJC για θέματα της ΕΕ Αριέλα Βόιτσικ και ο διευθυντής στρατηγικής πολιτικής του EJC Γιοχανάν Σεϊνάβ.

Περισσότερα...
 
Ο Α. ΜΠΟΥΡΛΑ ΑΝΑΒΕΙ ΤΗ ΧΑΝΟΥΚΙΓΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά συμμετείχε στο διαδικτυακό άναμμα των κεριών του Χανουκά στην εκδήλωση της πρεσβείας του Ισραήλ στην Ουάσιγκτον, το απόγευμα της Τετάρτης 17.12.20.  Τον Δρα Μπουρλά καλωσόρισε ο πρέσβης του Ισραήλ στις ΗΠΑ Ρον Ντέρμερ, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η οικογένεια Μπουρλά επέζησε της Γερμανικής Κατοχής στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «75 χρόνια μετά την εξόντωση εκατομμυρίων εβραίων από τους Ναζί, ο Δρ. Μπουρλά ηγείται του αγώνα διάσωσης εκατομμυρίων ανθρώπων», και αναφερόμενος στην άδεια κυκλοφορίας που πρόσφατα έλαβε το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19 στις ΗΠΑ, τον συνεχάρη για την επιτυχία της εταιρείας του.

Ο Α. Μπουρλά, σε σύντομη προσφώνησή του πριν το άναμμα των κεριών, επισήμανε ότι το Χανουκά είναι «η ιστορία της υπέρτατης αποφασιστικότητας ενάντια στις αντιξοότητες», η ιστορία του «αδύνατου που γίνεται πραγματικότητα». «Το φετινό Χανουκά, καθώς αυτή η εξαιρετικά δύσκολη χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και προσβλέπουμε σε μια νέα αρχή, γιορτάζουμε το απίστευτο ανθρώπινο πνεύμα και την αποφασιστικότητα που χρειάστηκαν για τη δημιουργία του εμβολίου, και το ότι χάρη σε αυτές τις προσπάθειες έγινε το αδύνατο –το να παραχθεί ένα εμβόλιο τόσο γρήγορα- δυνατό», είπε ο Α. Μπουρλά. Δείτε εδώ το βίντεο από το σχετικό tweet της Πρεσβείας.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae