Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4042 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Ronald SLauder γράφει για την επανέναρξη της εβραϊκής ζωής

Σε άρθρο του στην Jerusalem Post (23 Απριλίου 2020) ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου, WJC, Ρόναλντ Λόντερ κοιτάει το μέλλον και γράφει για τα επιτακτικά ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο παγκόσμιος εβραϊσμός καθώς οι εβραϊκές κοινότητες σταδιακά θα επιστρέφουν στη νέα κανονικότητα της εποχής του κορωνοϊού. Παρακάτω δημοσιεύουμε τα κυριότερα σημεία που είναι εστιασμένα στις προκλήσεις και τις μελλοντικές ανάγκες:

«…Τώρα, που η πανδημία έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της και τείνει να αποκλιμακωθεί, πρέπει να κοιτάξουμε το αύριο, έχοντας υπόψη μας τις επιπτώσεις της πανδημίας στον παγκόσμιο εβραϊσμό, στο εγγύς και στο απώτερο μέλλον.

Τους επόμενους μήνες, ο παγκόσμιος εβραϊσμός θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ίδια πρόκληση με ολόκληρη την ανθρωπότητα: πώς να προστατεύσουμε τη ζωή και την ευημερία μας καθώς επανερχόμαστε στη δουλειά και την δραστηριότητά μας. Προκειμένου να βρούμε τη σωστή ισορροπία στη ζωή μας υπό τη σκιά του κορωνοϊού, πρέπει να επιδείξουμε σύνεση, εφευρετικότητα, αυτοπειθαρχία και δημιουργικότητα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να βρούμε νέους τρόπους εκπαίδευσης των παιδιών μας και διεξαγωγής της κοινοτικής ζωής.  Η κοινωνική απόσταση -την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε- πρέπει να γίνει εργαλείο για τη σύσφιξη κοινωνικών σχέσεων και το χτίσιμο κοινοτικών δεσμών. Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ότι η εβραϊκή ζωή δεν θα εξασθενήσει, αλλά θα ενδυναμωθεί.

Περισσότερα...
 
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Αρχιραββίνοι, Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι, Ιμάμηδες και Σεΐχηδες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 22.4.2020 στην Ιερουσαλήμ για να αναπέμψουν  μία κοινή προσευχή προς το Θεό, για ν’  ανακουφίσει την ανθρωπότητα από τα δεινά που βιώνει λόγω του κορωνοϊού.  

Οι θρησκευτικοί ηγέτες συγκεντρώθηκαν στην ταράτσα του ξενοδοχείου King David, στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, Ιερουσαλήμ με θέα προς την Παλαιά Πόλη και ανέγνωσαν όλοι μαζί την ίδια προσευχή, ο καθένας στη δική του γλώσσα, επικαλούμενοι το έλεος του Κυρίου.

«Θεέ, Εσύ που μας έθρεψες σε περίοδο λιμού και μας προσέφερες αφθονία, Εσύ που μας έβγαλες από το λοιμό και μας ελευθέρωσες από σοβαρές και μακροχρόνιες ασθένειες – Βοήθησέ μας», έψαλαν οι θρησκευτικοί ηγέτες.

Περισσότερα...
 
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ισραηλινό Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης, με τη συνεργασία 9 Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του Ισραήλ, διοργανώνουν από τις 11 έως τις 15 Μαΐου εικονική έκθεση των Πανεπιστημίων του με τον τίτλο «Study in Israel».

Μέσω αυτής της εικονικής έκθεσης, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα ενημερωθούν για τα Πανεπιστήμια και τα Κολλέγια του Ισραήλ και θα πάρουν πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών στα αγγλικά, καθώς και για τον τρόπο υποβολής αιτήσεων.   

Στις 11 και 12 Μαΐου έχει διοργανωθεί να γίνει ζωντανά συνομιλία των ενδιαφερομένων με τους εκπροσώπους των Πανεπιστημίων και των Κολλεγίων, ώστε να απαντηθούν τυχόν απορίες τους.

Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae