Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3253 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ WJC ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ GOOGLE ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ PDF Εκτύπωση E-mail

WJC, 6.12.2016: O πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC), Ρόναλντ Λόντερ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για μια σειρά «αξιέπαινων» πρωτοβουλιών «που τις περιμέναμε εδώ και καιρό» και οι οποίες ξεκίνησαν πρόσφατα, από εταιρείες κολοσσούς του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, τη Microsoft, το Twitter, την Google και το YouTube, να πατάξουν τον αντισημιτισμό, την τρομοκρατία, και την κάθε είδους υποκίνησή τους μέσω του διαδικτύου.

«Η αντισημιτική ρητορική και η ρητορική του μίσους έχουν παρεισφρύσει εδώ και πολύ καιρό στο διαδίκτυο, όπως εξάλλου και οπουδήποτε αλλού, σε δημοφιλείς ιστότοπους και σε ηλεκτρονικές σελίδες υψηλής επισκεψιμότητας, και εξαπλώνονται με ανησυχητικό ρυθμό. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις εκμεταλλεύονται ευρέως τις διαδεδομένες αυτές τεχνολογίες, χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να στρατολογήσουν νέους μαχητές και να διαδώσουν τη βία και το φόβο. Το WJC έχει απευθυνθεί δυναμικά σε μερικούς από αυτούς τους ιστότοπους για να πατάξει αυτού του είδους τις πρακτικές και να καταστήσει σαφές ότι είναι απαράδεκτες και εξαιρετικά επικίνδυνες», δήλωσε ο Ρ. Λόντερ. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη ρητορική υψηλής μεταδοτικότητας που δυσφημεί Εβραίους και μη, που εμπνέει τους επίδοξους τρομοκράτες και ενθαρρύνει τους επίδοξους ναζιστές, ακριβώς ως έχει: ως μια ιογενή νόσο που πρέπει να εξαλειφθεί».

Αυτές οι αξιέπαινες πρωτοβουλίες που έχουν ανακοινωθεί εδώ και καιρό από το Facebook, τη Microsoft, το Twitter, την Google και το YouTube είναι ελπιδοφόρα βήματα στον αγώνα κατά του μίσους και της υποκίνησής του, και δείχνουν ότι οι εταιρείες αυτές στρατεύονται στην εταιρική ευθύνη και την δεοντολογία. Ανυπομονούμε να δούμε αυτές τις προσπάθειες να αποδίδουν και ελπίζουμε ότι και άλλες εταιρείες, όπως η Amazon, θα ακολουθήσουν το παράδεγμά τους», πρόσθεσε ο Ρ. Λόντερ. «Το WJC είναι έτοιμο να συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο στην εξάλειψη αυτού του υλικού μίσους από τον ψηφιακό κόσμο και να κάνει το διαδίκτυο έναν ασφαλή χώρο για όλους τους χρήστες».

Περισσότερα...
 
АΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

EJC, 4.12.2016: Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) χαιρέτισε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στην Αυστρία και τη νίκη του Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν επί του ακροδεξιού υποψηφίου Νόρμπερτ Χόφερ του «Κόμματος των Ελευθέρων» (FPO).

«Συμμεριζόμαστε την ανάσα ανακούφισης όλων των δημοκρατικών και λογικών ανθρώπων στην Ευρώπη για το γεγονός ότι ο πρώτος ανοιχτά ρατσιστής και ξενοφοβικός υποψήφιος δεν εξελέγη στην Ήπειρό μας», δήλωσε ο δρ. Μοσε Κάντορ, πρόεδρος του EJC.

«Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό όχι μόνο για την Αυστρία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη, αφού θα μπορούσε να δώσει μια ισχυρή ώθηση σε άλλους παρόμοιους εξτρεμιστές, όπως την αρχηγό του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, που είναι υποψήφια στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην Γαλλία».

«Ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα αυτό θα δώσει την ευκαιρία σε μετριοπαθείς και έντιμους πολιτικούς να αντιπαλέψουν όσους χρησιμοποιούν τις πρόσφατες οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις για να προωθήσουν τα  ξενοφοβικά πρόγραμματά τους».

Το EJC, ο οργανισμός που εκπροσωπεί τον ευρωπαϊκό εβραϊσμό, προσβλέπει στη συνεργασία με τον εκλεγέντα πρόεδρο Φαν ντερ Μπέλεν σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος για την εβραϊκή κοινότητα.

Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΣΤΗΝ ΟΥΝΕΣΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤHN ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ PDF Εκτύπωση E-mail

Σχετικά με τη νέα απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΟΥΝΕΣΚΟ, η οποία αγνοεί την ιστορική παρουσία Εβραϊκών και Χριστιανικών ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ, το ΚΙΣΕ απέστειλε στη γενική διευθύντρια της ΟΥΝΕΣΚΟ κα Ιρίνα Μπόκοβα, καθώς και στην πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την ΟΥΝΕΣΚΟ κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα την παρακάτω επιστολή:

«Αξιότιμη κα Bokova,

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και σύσσωμος ο Ελληνικός Εβραϊσμός διαμαρτύρονται έντονα και εκφράζουν τον αποτροπιασμό και τη λύπη τους για τη νέα απόφαση της UNESCO, που αγνοεί τους ιστορικούς δεσμούς των Εβραίων με το Δυτικό Τείχος του Ναού, στο Όρος του Ναού της Ιερουσαλήμ, όπως και των Χριστιανών με τους Αγίους Τόπους. Η απόφαση αυτή αποτελεί προσβολή στην ιστορία του εβραϊκού λαού και τους Εβραίους όλου του κόσμου, για τους οποίους ο χώρος αυτός αποτελεί ιερή θρησκευτική κοιτίδα.

Το Δυτικό Τείχος ή Τείχος των Δακρύων αποτελεί το μοναδικό τμήμα του Ναού του Σολομώντα, που καταστράφηκε για πρώτη φορά από τους Βαβυλωνίους το 586 π.Χ. -και για δεύτερη φορά από τους Ρωμαίους το 70 μ.Χ., και συμβολίζει την καρδιά της Ιουδαϊκής πίστης και τον άρρηκτο δεσμό της με την ταυτότητα και την ιστορία της. Από τότε, οι Εβραίοι όλου του κόσμου, όταν προσευχόμαστε, το βλέμμα μας είναι στραμμένο προς την Ιερουσαλήμ, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει παρά την αποτρόπαια απόφαση του Οργανισμού σας.  Η ιστορία δεν παραποιείται ούτε κατασκευάζεται.

Η νέα απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της UNESCO αποκαλύπτει τις χειραγωγούμενες πολιτικές σκοπιμότητες που ενθαρρύνουν την μισαλλοδοξία και τον αντισημιτισμό, και απομακρύνουν τις προσπάθειες επίτευξης της ειρήνης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Η UNESCO οφείλει να προστατεύσει την πόλη της Ιερουσαλήμ ως ιερό τόπο των Εβραίων, των Χριστιανών και των Μωαμεθανών αντί να ενδίδει στις πολιτικές πιέσεις κρατών που στόχο έχουν να καταστήσουν την Ιερή πόλη, από τόπο αγάπης και συμφιλίωσης, σε τόπο μίσους και αιματοχυσίας. 

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος ζητά την ανάκληση της απαράδεκτης αυτής απόφασης που παραποιεί την παγκόσμια ιστορία.

Με τιμή,

O Πρόεδρος ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ

Ο Γενικός Γραμματέας ΜΩΥΣΗΣ ΕΛΙΣΑΦ».

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae