Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2130 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
DAVID HARRIS: Γιατί θαυμάζω την Ελλάδα PDF Εκτύπωση E-mail

Με αυτό το νέο tweet -σε συνέχεια του μηνύματος συμπαράστασης για τις πυρκαγιές- ο Διευθύνων Σύμβουλος της AJC David Harris για μία ακόμη φορά εξέφρασε τον θαυμασμό του προς την Ελλάδα. Γράφει:

Γιατί θαυμάζω την Ελλάδα: 1) Η σοφία της Αρχαίας Ελλάδας -δημοκρατία, φιλοσοφία, επιστήμη, πολιτισμός- συνεχίζει να διαμορφώνει τον κόσμο μας. 2) Στον Β΄ΠΠ ο Τσώρτσιλ πίστευε ότι «οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες, οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες». 3) Βασικός εταίρος ΗΠΑ / Ισραήλ. Μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Υπερήφανη Εβραϊκή Κοινότητα.

 

 
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Ισραηλινή μη κερδοσκοπική οργάνωση Save a Child’s Heart (SACH) (σώσε την καρδιά ενός παιδιού), μία από τις μεγαλύτερες του Ισραήλ, έλαβε για πρώτη φορά την τιμητική διάκριση «Population Award» των Ηνωμένων Εθνών, η οποία επιδόθηκε στους τρεις παιδοκαρδιοχειρουργούς Λίορ Σασόν, Ακίβα Ταμίρ και Σάιον Χούρι, που συνέλαβαν την ιδέα δημιουργίας της, από το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στα Γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.  

Η οργάνωση SACH δραστηριοποιείται από το 1995 και σκοπός της είναι η βελτίωση της ποιότητας της παιδοκαρδιολογικής φροντίδας στις αναπτυσσόμενες χώρες, καθώς και η δημιουργία «αρμόδιων κέντρων» στις χώρες αυτές.

Τα αποτελέσματα της δράσης της ΜΚΟ είναι εντυπωσιακά: περισσότερα από 4.700 παιδιά με κληρονομικές καρδιοπάθειες από 57 χώρες στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, αλλά και σε όλη τη Μέση Ανατολή έχουν χειρουργηθεί από τους εθελοντές γιατρούς της SACH. Περισσότερα από τα μισά παιδιά είναι Παλαιστίνιοι και Παλαιστίνιες από τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.  

Περισσότερα...
 
ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ και η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ IHRA ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ – Ανακοινώσεις EJC & WJC PDF Εκτύπωση E-mail

Με ανακοινώσεις τους το WJC και το EJC σχολίασαν και συγκρατημένα χαιρέτισαν την απόφαση του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος να υιοθετήσει τελικά το πλήρες κείμενο του ορισμού του Αντισημιτισμού της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA).

Το WJC χαρακτηρίζει την απόφαση ως ένα «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση» και καλεί το Εργατικό Κόμμα να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα προκειμένου να εκριζώσει τις ρατσιστικές φωνές από το κόμμα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του  WJC Ρόμπερτ Σίνγερ: «Από μόνη της η υιοθέτηση του ορισμού του αντισημιτισμού δεν είναι αρκετή για να αντιμετωπίσει τις επιζήμιες αντισημιτικές εκφράσεις που έχουν πλήξει τον πυρήνα των σχέσεων με την Βρετανική Εβραϊκή Κοινότητα». «Ο ορισμός του IHRA, συμπεριλαμβανομένων όλων των 11 περιπτώσεων αντισημιτισμού που τον απαρτίζουν, αποτελεί έναν βασικό κώδικα δεοντολογίας που μπορεί να καθοδηγήσει κυβερνήσεις και οργανώσεις στη μάχη κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων», συμπλήρωσε ο Ρ. Σίνγερ.

Σε ανάλογο πνεύμα, η ανακοίνωση του EJC σημειώνει την «καθυστερημένη απόφαση της Εθνικής Εκτελεστικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας να υιοθετήσει το πλήρες κείμενο του ορισμού του αντισημιτισμού του IHRA και σθεναρά αποδοκιμάζει τα σχόλια που προστέθηκαν και υπονοούν ότι ο IHRA απορρίπτει την ελευθερία του λόγου αναφορικά με την κριτική στο Ισραήλ.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae