Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4551 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΕ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ – ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ AJC PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, συναντήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας. Ο Υπουργός υπογράμμισε το ρόλο της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, η οποία αποτελεί γέφυρα φιλίας και επικοινωνίας με τον αμερικανικό λαό, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο σημαντικό ρόλο τον οποίο διαδραματίζει στην προβολή των εθνικών θέσεων.

Ο κ. Αποστολάκης συμμετείχε επίσης ως κεντρικός προσκεκλημένος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, που διοργάνωσε η οργάνωση “American Jewish Committee”. 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στις τοποθετήσεις του:

Επισήμανε τις διαχρονικά άριστες σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ και Ισραήλ, οι οποίες και πιστοποιούνται, τόσο από τον υφιστάμενο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, όσο και από την συνεχώς βελτιούμενη αμυντική συνεργασία με το Ισραήλ.

Περισσότερα...
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε το σχέδιο για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού μετά τα πρόσφατα περιστατικά αντισημιτικών επιθέσεων. 

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας ενημέρωσε την ηγεσία της Εβραϊκής Κοινότητας της Γαλλίας ότι η Κυβέρνηση θα υιοθετήσει τον Ορισμό του Αντισημιτισμού του IHRA, ο οποίος περιλαμβάνει «την άρνηση του δικαιώματος του εβραϊκού λαού στον αυτοπροσδιορισμό» και το να αποκαλείται το Ισραήλ «ρατσιστική οντότητα». Δήλωσε επίσης ότι η Κυβέρνησή του θα απαγορεύσει τη λειτουργία τριών νεοναζιστικών και ακροδεξιών ομάδων και θα θεσπίσει νέο νόμο ενάντια στη ρητορική μίσους στο διαδίκτυο. «Για πολλά χρόνια –και η κατάσταση χειροτέρευσε τις τελευταίες εβδομάδες- η χώρα μας, όπως γενικότερα η Ευρώπη και σχεδόν όλες οι δημοκρατίες της Δύσης, αντιμετωπίζουν μία αναζωπύρωση του αντισημιτισμού που δεν έχουμε δει από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Γαλλίας κατά την ετήσια συνάντηση του ΚΙΣ Γαλλίας.  

Περισσότερα...
 
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΖΑΝ-ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2019 PDF Εκτύπωση E-mail

Βρυξέλλες, 24 Ιανουαρίου 2019: «Η 27η Ιανουαρίου είναι αφιερωμένη στη μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων γυναικών, ανδρών και παιδιών, καθώς και όλων των άλλων θυμάτων, που δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Σαν σήμερα πριν από 74 χρόνια, οι συμμαχικές δυνάμεις απελευθέρωσαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπιρκενάου, όπου ανακάλυψαν ότι συνέβαιναν απερίγραπτες φρικαλεότητες. Το μίσος κατά “του άλλου” μετατρεπόταν στη θανάτωση “του άλλου”.

Σήμερα είμαι έντονα προβληματισμένος. Δεν θα περνούσε ποτέ απ' το μυαλό μου ότι, στις μέρες μου, οι Εβραίοι θα φοβούνταν να εκφράζουν ελεύθερα την πίστη τους στην Ευρώπη. Με θλίβει το γεγονός ότι σχεδόν το 40% των Εβραίων εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την Ευρώπη. Η άρνηση του Ολοκαυτώματος εξακολουθεί να υφίσταται στην Ευρώπη. Ένας στους τρεις Ευρωπαίους δηλώνει ότι γνωρίζει “λίγα” για το Ολοκαύτωμα, ενώ ένας στους 20 δεν έχει ακούσει ποτέ γι' αυτό.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae