Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2857 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Διεύθυνση Γενικής Διοίκησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης του Ισραήλ (Τμήμα για περιουσιακά στοιχεία των θυμάτων του Ολοκαυτώματος) και η Εταιρεία Hashava για τον Εντοπισμό και την Απόδοση των Περιουσιών των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, σύμφωνα με τον σχετικό ισραηλινό Νόμο περί των περιουσιών των θυμάτων του Ολοκαυτώματος (2006), δημοσιοποιούν κατάλογο θυμάτων του Ολοκαυτώματος οι οποίοι προπολεμικά είχαν περιουσιακά στοιχεία στο Ισραήλ προκειμένου αυτά να αποδοθούν στους νόμιμους κληρονόμους τους.

Τον κατάλογο των ονομάτων / περιουσιακών στοιχείων –που περιλαμβάνει και ομοθρήσκους από την Ελλάδα- μπορείτε να τον δείτε στον ιστότοπο του Hashava εδώ. Εάν εντοπίσετε το όνομα συγγενούς σας στον κατάλογο μπορείτε να ξεκινήσετε την διαδικασία διεκδίκησης πατώντας στο πεδίο με την ένδειξη «request»,  δίπλα στο όνομα. Θα σας οδηγήσει σε φόρμα αίτησης, την οποία θα πρέπει να  συμπληρώσετε και να την υποβάλετε ηλεκτρονικά.

*Αποκλειστικοί φορείς για την τήρηση των καταλόγων και τη διεκπεραίωση των αναγκαίων ενεργειών, εάν εντοπίσετε το όνομα συγγενούς σας στον κατάλογο, είναι η Διεύθυνση Γενικής Διοίκησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης του Ισραήλ (Τμήμα για περιουσιακά στοιχεία των θυμάτων του Ολοκαυτώματος) και η Εταιρεία Hashava.

Δείτε εδώ τον κατάλογο σε pdf

 
O ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΧΑΡΙΣ ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΕΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Τη Δευτέρα 12.3.2021 η Γαλλία τίμησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC) Ντέιβιντ Χάρις με την τιμητική διάκριση του Αξιωματικού του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής, μίας από τις σημαντικότερες διακρίσεις της χώρας, σε αναγνώριση «της σταθερής δέσμευσής του για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ΗΠΑ και της Γαλλίας, της βαθιάς φιλίας του προς τη Γαλλία, καθώς και για το εξαιρετικό έργο του για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και της ρητορικής μίσους, προσπάθειες που εκτιμούνται ιδιαίτερα στη Γαλλία».   

«Καμία άλλη χώρα σε αυτόν τον πλανήτη, εκτός από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, δεν επηρέασε τόσο την ζωή μου όσο η Γαλλία» δήλωσε ο Ντ. Χαρίς. «Εμείς στην Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στη συνεργασία μας με τη Γαλλία και τους ηγέτες της για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, για τα οποία πολύ συχνά συμφωνούμε,  ορισμένες φορές διαφωνούμε, αλλά πάντα σε φιλικό πνεύμα».

Ο Γάλλος πρέσβης στις ΗΠΑ Φιλίπ Ετιέν δήλωσε ότι υπό την ηγεσία του Ντέιβιντ Χάρις η AJC έγινε ένας εβραϊκός οργανισμός «με την μεγαλύτερη επιρροή» παγκοσμίως.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 16 Μαρτίου 2021, δήμαρχοι απ΄ όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των Δημάρχων Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα και Ιωαννίτων, Μωυσή Ελισάφ, συναντήθηκαν διαδικτυακά για την πραγματοποίηση του πρώτου παγκόσμιου συνεδρίου Δημάρχων για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, το οποίο διοργανώθηκε από τον Δήμο της Φρανκφούρτης και το Κίνημα Αντιμετώπισης Αντισημιτισμού (CAM). Κατά το διαδικτυακό συνέδριο συζητήθηκε το θέμα της εξάλειψης του αντισημιτισμού, των προκαταλήψεων και του μίσους από τις πόλεις τους.

Δείτε ΕΔΩ βίντεο με τις εισηγήσεις των Δημάρχων Κώστα Μπακογιάννη (33:25΄), Κωνσταντίνου Ζέρβα, (3:37:20’) & Μωυσή Ελισάφ, (3:43:20’).

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae