Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2839 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΘΕΣΠΙΖΕΙ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Βουλή της Ρουμανίας υιοθέτησε ομόφωνα νομοσχέδιο για τη θέσπιση ποινικών κυρώσεων για τις αντισημιτικές ενέργειες. Η εισήγηση, η οποία ψηφίστηκε άμεσα, έγινε αρχικά από το Μόνιμο Προεδρείο της Βουλής και δύο ημέρες μετά υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια. Μόνον ένας βουλευτής απείχε. 

Ο νέος νόμος προβλέπει την ποινή φυλάκισης έως και τρία χρόνια για την προώθηση αντισημιτικών ιδεών, για τη δημόσια χρήση αντισημιτικών συμβόλων, καθώς και για τη δημιουργία, πώληση, διάδοση ή και κατοχή τους με σκοπό τη διάδοσή τους, έως και πέντε χρόνια για τη διανομή και δημοσίευση αντισημιτικού υλικού με οποιοδήποτε μέσο και έως και δέκα χρόνια για την έναρξη, ίδρυση, συμμετοχή ή την υποστήριξη αντισημιτικής οργάνωσης. 

Ο νέος νόμος υιοθετεί επίσης το λειτουργικό ορισμό του αντισημιτισμού της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA), ύστερα από την αρχική υιοθέτησή του από την Κυβέρνηση της Ρουμανίας το 2017. Εισηγητής του νομοσχεδίου ήταν ο βουλευτής Σίλβιου Βέξλερ.

Περισσότερα...
 
ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΛΟΝΤ ΛΑΝΖΜΑΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τη θλίψη του Eλληνικού Eβραϊσμού για το θάνατο του γάλλου σκηνοθέτη Κλόντ Λανζμάν, μίας εμβληματικής προσωπικότητας με ιδιαίτερη συνεισφορά στη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος. Ο Κλόντ Λανζμάν με την ταινία «Shoah» (Ολοκαύτωμα) που δημιούργησε το 1985 συνέβαλε στο να διαφοροποιήσει την οπτική που είχε ο κόσμος για το Ολοκαύτωμα, αφού βασίστηκε σε πρωτογενές αρχειακό υλικό για να αποτυπώσει τις φρικιαστικές βιομηχανικές μεθόδους εξόντωσης στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ δήλωσε για το θάνατο του Κλόντ Λανζμάν: «Η πολυβραβευμένη ταινία “Shoah” για την εξόντωση των Εβραίων της Ευρώπης είναι μια συγκλονιστική καταγραφή των θηριωδιών των Ναζί με μεγάλη απήχηση σε εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο. Ο Κλόντ Λανζμάν είχε επισκεφθεί πολλές φορές την Ελλάδα, αλλά αλησμόνητη παραμένει στη μνήμη μου η επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη το 2003 για να παραστεί, ύστερα από πρόσκληση, σε εκδήλωση της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης αφιερωμένης στο Ολοκαύτωμα.    

Με το θάνατο του Κλόντ Λανζμάν η πνευματική ζωή της ανθρωπότητας γίνεται φτωχότερη, χάνεται μία εξέχουσα προσωπικότητα, η οποία αφήνει όμως μία ιδιαίτερα σημαντική παρακαταθήκη στις μελλοντικές γενιές, η μνήμη του Ολοκαυτώματος να μείνει στην αιωνιότητα». 

Περισσότερα...
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 75 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΓΚΕΤΟ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ WJC ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο πρόεδρος του WJC Ρόναλντ Λόντερ ήταν ομιλητής στην επίσημη εκδήλωση που διοργάνωσε η Πολωνική Κυβέρνηση, στη Βαρσοβία, στις 19.4.18, με αφορμή την 75η επέτειο από την εξέγερση του Γκέτο της Βαρσοβίας, κατά την οποία οι Εβραίοι έγκλειστοι στο Γκέτο, σε μία ηρωική πράξη αυταπάρνησης και αντίστασης στον Ναζισμό, προτίμησαν τον θάνατο από το να παραδοθούν στους Ναζί.

Ο Ρ. Λόντερ ήταν επικεφαλής πολυπληθούς αποστολής αντιπροσώπων εβραϊκών κοινοτήτων απ΄ όλον τον κόσμο, που μετείχαν σε ένα διήμερο πλούσιο πρόγραμμα σημαντικών επαφών και ποικίλων δραστηριοτήτων που κορυφώθηκαν με την τελετή στο Μνημείο πεσόντων του Γκέτο και συνάντηση με τον πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα. Ο Ελληνικός Εβραϊσμός εκπροσωπήθηκε από τον γεν. ταμία του ΚΙΣΕ κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του WJC, απευθυνόμενος στους Εβραίους και τους Χριστιανούς Πολωνούς,  αναφέρθηκε «στην κοινή μας ιστορία, τη φιλία μας, τους δεσμούς και την αλήθεια» τονίζοντας ότι χρειάζεται να «εργαστούμε μαζί ώστε να βεβαιωθούμε πως τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας δεν θα γνωρίσουν ποτέ τη φρίκη που έλαβε χώρα ακριβώς σε αυτόν τον τόπο 75 χρόνια πριν».

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae