Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2984 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΡΟΖΙΝΑΣ ΑΣΣΕΡ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παρουσίαση της μετάφρασης στα γερμανικά του ημερολογίου της Ροζίνας Ασσέρ Πάρδο «548 ημέρες με άλλο όνομα - Θεσσαλονίκη 1943: Μνήμες πολέμου».

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου και της Ελληνικής Πρεσβείας του Βερολίνου.

Τη μετάφραση του ημερολογίου στα γερμανικά ανέλαβε ο Θανάσης Τσίγκας, ενώ ο συντονισμός και η έρευνα έγινε από τον Δρ Ulrich Baumann (Αναπληρωτής Διευθυντής Ερευνητής).

Η έκδοση του ημερολογίου στα γερμανικά έγινε από το Foundation Memorial to the Murdered Jews of Europe.

 
ΟΜΙΛΙΑ ΔΡΑ ΠΑΝΟΥ ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

του Δημήτρη Τσάκα

Ο Σύλλογος Ελλήνων Επαγγελματιών του Τέξας (Hellenic Professional Society of Texas) σε συνεργασία με τους Αmerican Jewish Committee – Houston Region και Houston Congregation for Reform Judaism, το βράδυ της Κυριακής 11 Μαρτίου, διοργάνωσαν σεμινάριο με θέμα «Η Ιστορία των Εβραίων στην Ελλάδα: Ενα ταξίδι της παράδοσης, της δόξας και του αγώνα για επιβίωση».

Το σεμινάριο τελούσε υπό την αιγίδα του Προξενείου της Ελλάδας στο Χιούστον και είχε ως κεντρικό ομιλητή τον Δρα Πάνο Σταυριανίδη, πρώην πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας και πρώην πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της Νέας Ιερσέης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Δρ. Πάνος Σταυριανίδης κάλυψε το ιστορικό υπόβαθρο των Ελλήνων Εβραίων (Ρωμανιωτών και Σεφαραδιτών), καθώς και τον αγώνα τους για επιβίωση σε όλες τις δημογραφικές και εδαφικές αλλαγές που σημειώθηκαν στην περιοχή των Βαλκανίων, ειδικά κατά την περίοδο μετά τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους καθώς και του Ολοκαυτώματος.

Περισσότερα...
 
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΓΚΑΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail

ΡΩΜΗ, 19.6.2018: Η εβραϊκή κοινότητα της Ιταλίας καταδίκασε το κάλεσμα του σκληροπυρηνικού υπουργού Εσωτερικών της χώρας να προβεί σε απογραφή του ιταλικού πληθυσμού των Ρομά ή Τσιγγάνων.

Η Ένωση των Ιταλικών Εβραϊκών Κοινοτήτων (UCEI) ανέφερε σε δήλωσή της ότι το κάλεσμα του Ματτέο Σαλβίνι για τη δημιουργία "μητρώου" Ρομά στην Ιταλία επανέφερε στη μνήμη την αντισημιτική νομοθεσία που εισήγαγε η φασιστική κυβέρνηση της Ιταλίας λίγο πριν το Ολοκαύτωμα το 1938.

Ο Σαλβίνι, ο οποίος είναι επικεφαλής του δεξιού Κόμματος της Λέγκας του Βορρά, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι είχε ζητήσει από το Υπουργείο να καταρτίσει φάκελο σχετικά με την κατάσταση των Ρομά στην Ιταλία για να υπάρχει εικόνα «ποιοι», «πώς» και «πόσοι» είναι οι Ρομά. Η δήλωσή του προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία της κεντροαριστερής αντιπολίτευσης. Αργότερα, ο Σαλβίνι δήλωσε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να «δημιουργήσει αρχεία ή να συγκεντρώσει ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα» μεμονωμένων Ρομά.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae