Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3251 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ της ΗΓΕΣΙΑΣ του WJC με τον ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) κ. Ρόναλντ Λόντερ, καθώς και  αντιπροσωπεία του WJC, συναντήθηκαν τη Δευτέρα 26.9.2016 στο Βατικανό με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Στην ομιλία του ο Πάπας αναφέρθηκε στην πρόκληση για τη διατήρηση της ειρήνης παγκοσμίως και στο προσφυγικό ζήτημα. Ο Πάπας τόνισε: «Η Ευρώπη συχνά ξεχνάει πως έχει εμπλουτιστεί με μετανάστες. Η Ευρώπη κλείνεται στον εαυτό της. Η Ευρώπη έχει έλλειψη  δημιουργικότητας. Η Ευρώπη έχει προβλήματα υπογεννητικότητας και υψηλά ποσοστά ανεργίας». Και συμπλήρωσε ο Πάπας: «Είναι σημαντικό να σκεφτούμε την ενσωμάτωση των προσφύγων. Αυτοί που διέπραξαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο δεν ήταν κατάλληλα ενταγμένοι».

Επανέλαβε επίσης όσα είχε συζητήσει με τον Πρόεδρο του WJC σε παλαιότερη συνάντησή τους, ότι ένα καλός Χριστιανός δεν μπορεί να είναι αντισημίτης.

Ο Καθολικός Ποντίφικας επεσήμανε πως είναι σημαντικό οι Χριστιανοί και οι Εβραίοι να μιλήσουν ανοιχτά κατά της βαρβαρότητας στον κόσμο. «Θα πρέπει να πορευτούμε μαζί σ΄ ένα κοινό ταξίδι για να κάνουμε τον κόσμο περισσότερο ασφαλή», είπε ο Πάπας στην αντιπροσωπεία του WJC, η οποία απαρτίζονταν από τους επικεφαλής των μεγαλύτερων Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ευρώπη και την Αμερική.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, με αφορμή τον εορτασμό της εβραϊκής εορτής του Ρος Ασανά, ευχήθηκε σε όλους τους Εβραίους του κόσμου να έχουν μια γλυκιά νέα χρονιά.   

Ο Πάπας επιπροσθέτως δήλωσε: «Οφείλουμε να είμαστε περισσότερο ευγενείς και φιλικοί και δεν θα πρέπει να φοβόμαστε να μιλήσουμε κατά της βαρβαρότητας, αλλά και να υπερασπιστούμε την ειρήνη».

Περισσότερα...
 
ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ – «ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ», λέει το EJC PDF Εκτύπωση E-mail

Με ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) χαρακτήρισε ως ασυνείδητη τη σύσταση εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου της Ε.Ε. να αφαιρεθεί η Χαμάς από τον ευρωπαϊκό κατάλογο των τρομοκρατικών oργανώσεων. Η πρόταση αυτή έγινε από τον γενικό εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου την περασμένη εβδομάδα και σχετίζεται με προσφυγή που είχαν κάνει κράτη- μέλη του Συμβουλίου της Ε.Ε. το 2014 ζητώντας την απομάκρυνση της Χαμάς από τη λίστα βάσει ενός διαδικαστικού λάθους.

Η απόφαση του 2014 ανέφερε ότι η Χαμάς είχε ενταχθεί στον κατάλογο βάσει αναφορών των ΜΜΕ και στοιχείων εναντίον της που δεν είχαν επαρκώς εξεταστεί και επιβεβαιωθεί. Η αφαίρεση της Χαμάς από τον κατάλογο επιτήρησης τρομοκρατικών οργανώσεων θα σημάνει την απεμπλοκή των πόρων τη Χαμάς σε χώρες της Ε.Ε.

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ BOD & EJC ΓΙΑ TO BREXIT PDF Εκτύπωση E-mail

Το Συμβούλιο των Αντιπροσώπων των Εβραίων της Βρετανίας (The Board of Deputies of British Jews - BOD) σημειώνει σχετικά με την απόφαση του βρετανικού λαού να ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κατόπιν μιας μακράς περιόδου αντιπαράθεσης και διαλόγου:

Το Συμβούλιο των Βρετανών Αντιπροσώπων (BOD), παρόλο που δεν πήρε θέση στο δημοψήφισμα σχετικά με την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει μια μακρά ιστορία δέσμευσης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ενώ παρείχε και το χώρο για τον πρόσφατο δημόσιο διάλογο που πραγματοποιήθηκε, προκειμένου η κοινότητα να συζητήσει το ζήτημα αυτό.

Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μεταβάλλει αναμφισβήτητα και τη φύση της σχέσης του οργανισμού μας με την Ένωση. Θα συνεχίσουμε ωστόσο να εργαζόμαστε με συναδέλφους και οργανισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος υπεράσπισης των διεθνών θεμάτων που αφορούν  τους Εβραίους. Θα διατηρήσουμε βεβαίως και τους ισχυρότατους δεσμούς φιλίας και υποστήριξης με τις εβραϊκές κοινότητες ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae