Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2385 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ του WJC στο ΙΣΡΑΗΛ για την 70η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ & ΤΟ 6ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ FORUM ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC), υπό τον Πρόεδρό του Ronald Lauder, πραγματοποίησε ειδική αποστολή-επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του  Κράτους του Ισραήλ. Η αποστολή, που μετέβη στην Ιερουσαλήμ από 18-21.3.2018, συνδυάστηκε με το 6ο Forum για την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού που οργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ. Οι εργασίες του WJC πραγματοποιήθηκαν για συμβολικούς λόγους στο ξενοδοχείο King David και παραβρέθηκαν 60 ηγέτες Εβραϊκών κοινοτήτων και οργανισμών από 40 χώρες, ενώ σε αυτές του 6ου Forum, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο (ICC), συμμετείχαν 1.700 σύνεδροι, Εβραίοι και μη Εβραίοι, από 80 χώρες.

Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν οι σχέσεις των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Διασποράς  με το Κράτος του Ισραήλ, τα επιτεύγματα του Ισραήλ στα 70 χρόνια από την ίδρυσή του, ιδιαίτερα στους τομείς της τεχνολογίας, των start ups επιχειρήσεων και της γεωργίας και φυσικά η σημαντική αύξηση του αντισημιτισμού παγκοσμίως, οι παλιές και οι νέες μορφές αντισημιτισμού και οι τρόποι καταπολέμησής του.

Περισσότερα...
 
Ο ΑΥΤΟΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Του RONALD S. LAUDER, Προέδρου του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου WJC

THE NEW YORK TIMES, 18.3.2018: Καθώς το Kράτος του Ισραήλ πλησιάζει την 70η επέτειό του, γεμάτος υπερηφάνεια παρακολουθώ το ευάλωτο εβραϊκό κράτος της παιδικής μου ηλικίας να εξελίσσεται στο ισχυρό και ευήμερο έθνος που είναι σήμερα.

Ως πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου, πιστεύω ότι το Ισραήλ είναι το κέντρο της ταυτότητας κάθε Εβραίου και το νιώθω σαν το δεύτερο σπίτι μου. Όμως σήμερα φοβάμαι για το μέλλον του έθνους που αγαπώ.

Είναι αλήθεια ότι ο Ισραηλινός Στρατός είναι ισχυρότερος από οποιονδήποτε άλλον στρατό στη Μέση Ανατολή. Και ναι, η οικονομική αντοχή του Ισραήλ είναι παγκοσμίως γνωστή: στην Κίνα, την Ινδία και τη Silicon Valley, η τεχνολογία, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα του Ισραήλ είναι σεβαστές.

Αλλά το εβραϊκό δημοκρατικό κράτος αντιμετωπίζει δύο σοβαρές απειλές που πιστεύω ότι θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξή του.

Η πρώτη απειλή είναι η πιθανή κατάρρευση της λύσης των δύο κρατών. Είμαι συντηρητικός και Δημοκρατικός, και υποστηρίζω το κόμμα Likud από τη δεκαετία του '80. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι 13 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν μεταξύ του ποταμού Ιορδάνη και της Μεσογείου. Και σχεδόν οι μισοί από αυτούς είναι Παλαιστίνιοι.

Περισσότερα...
 
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ LUKOV ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΤO ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Λάβετε μέρος στη διεθνή καμπάνια του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) και της Εβραϊκής Κοινότητας της Βουλγαρίας που προετοιμάζουν έκκληση στις εθνικές και τοπικές αρχές προκειμένου να απαγορευτεί η διεξαγωγή της πορείας των νεοναζιστικών οργανώσεων, γνωστής ως «Πορεία Λουκόβ», στη Σόφια, τον Φεβρουάριο του  2018.

Ο Χρίστο Λουκόβ ευθύνεται για την εκτόπιση 11.343 Εβραίων (μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες Εβραίοι της Βουλγαρικής Ζώνης Κατοχής, της Αν. Μακεδονίας και Θράκης) στο στρατόπεδο εξόντωσης της Τρεμπλίνκα. Ο Λουκόβ ήταν ένας πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης με στενούς δεσμούς με το Ναζιστικό καθεστώς. Από το 1933 ήταν ο αρχηγός της Ένωσης Βουλγαρικών Εθνικών Λεγεώνων, φιλοναζιστικής οργάνωσης που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εφαρμογή του νόμου του 1941 για τους διωγμούς των Εβραίων. Η μνήμη του Λουκόβ γιορτάζεται με πορείες που διοργανώνουν κάθε χρόνο από το 2003, ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες στο κέντρο της Βουλγαρικής πρωτεύουσας. Σε λίγους μήνες, τον προσεχή Φεβρουάριο, ο καταχθόνιος αντισημίτης θα εορταστεί και πάλι... ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ – ΑΙΤΗΜΑ που θα επιδοθεί στον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπόρισοβ.  

Υπογράψτε ΕΔΩ * Δείτε το VIDEO

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae