Στις 21 Απριλίου 2015, έγιναν στην Ουάσιγκτον, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά, τα εγκαίνια της περιοδεύουσας έκθεσης του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος «Συναγωνιστής: Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση», η οποία θα παρουσιάζεται έως τις 30 Μαΐου 2015 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Hebrew Congregation» Εβραϊκής Κοινότητας της Ουάσιγκτον.
Κατά την εκδήλωση μεταξύ άλλων μίλησαν ο υπουργός Εξωτερικών, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον κ. Χρήστος Παναγόπουλος, η διευθύντρια του ΕΜΕ κα Ζανέτ Μπαττίνου και ο Σύμβουλος Τύπου & Επικοινωνίας της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον κ. Χρήστος Φαλαϊδης. Όπως τόνισαν οι ομιλητές στόχος της έκθεσης είναι να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορία. Είναι επίσης μία κραυγή κατά του αντισημιτισμού και του ρατσισμού.
Η παρουσίαση της έκθεσης υλοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον, της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνιών, του Ελληνο-Αμερικανικού Ινστιτούτου, του ΑΧΕΠΑ, του Διεθνούς Μπενέ Μπερίτ, των Αμερικανών Φίλων του ΕΜΕ και του εστιατορίου “Black Olive”.
|
Περισσότερα...
|
|
Στις 16 Απριλίου 2015, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων της Σοά, το Παγκόσμιο Κέντρο B’nai B’rith και το Εβραϊκό Eθνικό Ταμείο (JNF) συνδιοργανώνουν, για 13η συνεχόμενη χρονιά, εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη των Εβραίων που έσωσαν ομοθρήσκους τους κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Η εκδήλωση θα γίνει στην Ιερουσαλήμ, στο «Δάσος Εβραίων Μαρτύρων» του Μπενέ Μπερίτ.
Η φετινή εκδήλωση συνδιοργανώνεται με το Μπενέ Μπερίτ Ελλάδος, καθώς είναι αφιερωμένη σε μία σπουδαία Ελληνο-Εβραϊκή μορφή: τον Αρχιραββίνο Βόλου Μωυσή Πέσσαχ (1869 – 1955), ο οποίος σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές κατάφερε με την έγκαιρη παρέμβασή του να διασώσει μεγάλο αριθμό μελών της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου.
|
Περισσότερα...
|
Εβραίοι ηγέτες από 18 χώρες της Ευρώπης και της Β. Αμερικής βρέθηκαν στις 30.9.15 στην Ιερουσαλήμ, μαζί με εκατό χιλιάδες Ισραηλινούς, εορτάζοντας το Μπιρκάτ Κοανίμ (την Ευλογία των Ιερέων) και το Χακιέλ, μια ιστορική συνάντηση που συμβολίζει την εβραϊκή ενότητα και την αλληλεγγύη.
Η συγκέντρωση γίνεται μια φορά κάθε επτά χρόνια -όπως ορίζει η Βίβλος- και οι Εβραίοι συγκεντρώνονται στην Ιερουσαλήμ κατά την περίοδο του Σουκότ για το διάβασμα της Τορά (Δευτ. 31:9-13). Στη σύγχρονη εποχή, η γιορτή αποτελεί
αφορμή, αλλά και μέσο έκφρασης της εβραϊκής αλληλεγγύης μεταξύ Διασποράς και Ισραήλ. Με την ευκαιρία αυτή έγινε επίσκεψη για ευχές στον Πρόεδρο του Κράτους του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν.
Τη διοργάνωση επιμελήθηκε το Ισραηλινό Εβραϊκό Συμβούλιο (IJC) και από ελληνικής πλευράς παρέστη, ύστερα από πρόσκληση του IJC, ο κ. Βενιαμίν Αλμπάλας, μέλος του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ και πρώην πρόεδρός του, καθώς και πρόεδρος του ECJC.
|
Περισσότερα...
|
|
|
|
<< Έναρξη < Προηγούμενο 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Επόμενο > Τέλος >>
|
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL |