Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3492 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΧΑΛΕ PDF Εκτύπωση E-mail

Ξεκίνησε στο Μαγδεμβούργο η δίκη του Stephan Balliet, του δράστη που την ημέρα του Γιομ Κιπούρ του 2019, επιτέθηκε στη Συναγωγή του Χάλε της Γερμανίας και -με πυροβολισμούς και εκρηκτικά- προσπάθησε να παραβιάσει την πόρτα της Συναγωγής με σκοπό σκοτώσει τους 52 πιστούς που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο εσωτερικό της. Στην αποτυχία του να εισβάλει στη Συναγωγή,  η μανία του δράστη, ορμώμενη από ρατσιστικά και αντισημιτικά κίνητρα -όπως ο ίδιος παραδέχθηκε στο γεμάτο ρατσιστικό μίσος κείμενο που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο λίγο πριν την επίθεση- στράφηκε εναντίον των περαστικών. Βιντεοσκοπώντας τη δράση του, ο 27χρονος S. Balliet σκότωσε μια γυναίκα, τραυμάτισε περαστικούς και διαφεύγοντας σταμάτησε σε ένα εστιατόριο κεμπάπ, πυροβόλησε και σκότωσε τον νεαρό υπάλληλο του εστιατορίου. Ο δράστης συνελήφθη και ομολόγησε το έγκλημά του στον ομοσπονδιακό εισαγγελέα στον οποίο κατέθεσε.

Ο Balliet δικάζεται για 13 εγκλήματα, μεταξύ των οποίων δολοφονία και απόπειρα δολοφονίας, σωματικές βλάβες, υποκίνηση μίσους κ.ά.

Περισσότερα...
 
TWEET ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ AJC ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΕ ΤΖΑΜΙ PDF Εκτύπωση E-mail

Το tweet του David Harris αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μία λυπηρή ημέρα για όλους εκείνους που νοιάζονται για την ιστορία, τη θρησκευτική παράδοση και τη συνύπαρξη στην Τουρκία.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν αγνόησε τις εκκλήσεις πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ζήλου του να επιβάλλει μία περιορισμένη θρησκευτική ατζέντα –η οποία εναρμονίζεται με την Αδελφότητα των Μουσουλμάνων – στη χώρα του».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ άρθρο του Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ με τίτλο ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Ενώνει αντί να διχάζει  που δημοσιεύτηκε στις 11.7.2020 στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

 

 

 
ΝΟΑ & MOZAIKA – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΘΡΗΚΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Το ΝΟΑ (Δίκτυα για την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού - Networks Overcoming Antisemitism), ένας διεθνής συνασπισμός εβραϊκών οργανισμών -στον οποίο συμμετέχει και το WJC- παρουσιάζει στον ιστότοπό του το έργο της ισπανικής πρωτοβουλίας “Mozaika”. Πρόκειται για μια εβραϊκή πολιτιστική πρωτοβουλία που αναπτύσσει τη δράση της θέτοντας έναν νέο στόχο: να φέρει κοντά ανθρώπους από διαφορετικές θρησκείες και καταγωγές, σπάζοντας τα φράγματα των ταμπού και καταπολεμώντας το ξενοφοβικό μίσος.

Το “Mozaika” ξεκίνησε προ ετών ως εβραϊκό περιοδικό με σκοπό τη διατήρηση και διάδοση της εβραϊκής ιστορίας και πολιτισμικής κληρονομιάς. Το περιοδικό διεύρυνε τους ορίζοντές του και σύντομα εξελίχθηκε σε μια πολιτιστική οργάνωση με αξιόλογη δράση και σημαντικά πολυπολιτισμικά πρότζεκτ, όπως για παράδειγμα, την εκστρατεία «Σαλάμ, Σαλόμ Βαρκελώνη», με στόχο την καταπολέμηση του μύθου περί εχθρότητας μεταξύ εβραίων και μουσουλμάνων, την προαγωγή των κοινών στοιχείων, της αλληλοκατανόησης και της αρμονικής συνεργασίας μεταξύ των πιστών των δύο θρησκειών. 

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae