Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4334 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΙΣΑΑΚ ΧΕΡΤΖΟΓΚ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΧΑΝΟΥΚΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Shalom, Αδέρφια μου απ’ όλο τον κόσμο, φίλοι μου,

Όπως όλοι οι Εβραίοι σε όλο τον κόσμο μαζεύονται μαζί με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους για το Χανουκά, με τη ζεστασιά και το φως που φέρνει η συντροφιά, θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις θερμότερες ευχές μου, με όλους εσάς αλλά και με τους ηγέτες που βρίσκονται στο Ισραήλ.

Η ιστορία του Χανουκά αφορά τους ανθρώπους που αγκαλιάζουν την αλήθεια τους και εμπνέουν ο ένας τον άλλον να μείνουν ενωμένοι.

Αγαπημένοι μου φίλοι,

Μέσα στην εβραϊκή οικογένεια μας ζητείται να βρούμε τι είναι αυτό που μας κρατάει ολοκληρωμένους και αφοσιωμένους στo δικό μας κοινό πεπρωμένο. Δεν είναι μυστικό πως οι πρόσφατες εκλογές στο Ισραήλ, άφησαν πολλούς Εβραίους απ’ όλο τον κόσμο να αναρωτιούνται για το πού ανήκουμε με την συλλογικότητά μας. Αυτό είναι πολύ φυσικό και ως Πρόεδρος του Κράτους του Ισραήλ, καλωσορίζω αυτές τις φωνές, οι οποίες δείχνουν το πόσο σημαντικό είναι για εμάς το Κράτος του Ισραήλ.

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ EJC για ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ της ΣΕΧΙΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail

To Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) χαιρετίζει την ψήφιση νόμου από το Κοινοβούλιο της Ρουμανίας για την προστασία της σεχιτά, της θρησκευτικής σφαγής κόσερ, από προσπάθειες για την απαγόρευσή της. 

«Αυτή είναι μία πολύ σημαντική απόφαση και είμαστε ευγνώμονες προς τις Αρχές της Ρουμανίας για την ισχυρή τους δέσμευση να προστατεύσουν τα θρησκευτικά δικαιώματα των εβραίων», δήλωσε ο πρόεδρος του EJC Άριελ Μιουζικάντ. «Ελπίζουμε οι Αρχές σε όλη την Ευρώπη να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τον νόμο αυτό και να υιοθετήσουν παρόμοια μέτρα στα Κοινοβούλιά τους. Ο νόμος αυτός αποτελεί ένα πολύ σημαντικό νομικό προηγούμενο, καθώς η εβραϊκή ζωή απειλείται απ’ όσους επιτίθενται στις  εβραϊκές παραδόσεις και προσπαθούν να τις απαγορεύσουν».

Περισσότερα...
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ TOY TAMIA ΚΙΣΕ ΣΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΒΡΑΙΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Το 1ο Συνέδριο των Ηγετών των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ευρώπης διεξήχθη στην Ιερουσαλήμ, από τις 15 έως τις 17 Ιανουαρίου 2023. Τον Ελληνικό Εβραϊσμό εκπροσώπησε το μέλος του Προεδρείου και Ταμίας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Δανιήλ Μπεναρδούτ.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 29 εβραϊκές Κοινότητες. Οι συζητήσεις αφορούσαν τα θέματα του αντισημιτισμού και τις σχέσεις των εβραίων της Διασποράς με το Ισραήλ. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών και να ενημερωθούν για τις ενέργειες του Ισραήλ για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, τη γεωπολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις εξελίξεις στην περιοχή μετά τις «Συμφωνίες του Αβραάμ» μεταξύ του Ισραήλ και Αραβικών κρατών.

Τους σύνεδρους υποδέχθηκε, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτζοκ και τους επανέλαβε το διαρκές προσωπικό ενδιαφέρον του για τους εβραίους της Διασποράς και τις Κοινότητές τους.

Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση με τον Υπουργό για θέματα της Διασποράς και Κοινωνικής Ισότητας, της νέας Κυβέρνησης του Ισραήλ, Αμιχάϊ Τσίκλι.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae