Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4113 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Προβολή ντοκυμαντέρ στο Βερολίνο για το Βιβλιοπωλείο Μόλχο της Θεσσαλονίκης PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 26.2.2014 έγινε στο Βερολίνο η προβολή της ταινίας ντοκυμαντέρ «Ρενέ Μόλχο: ένα βιβλιοπωλείο σε έξι κεφάλαια». Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και το Ινστιτούτο Γκαίτε, με τη συνεργασία του Γερμανικού Ιδρύματος Δολοφονηθέντων Εβραίων της Ευρώπης και του Εβραϊκού Μουσείου του Βερολίνου.

Το ντοκυμαντέρ, μέσα από την ιστορία της Ρενέ και του Σόλωνα Μόλχο, παρουσιάζει το ιστορικό βιβλιοπωλείο Μόλχο της Θεσσαλονίκης (1888 – 2004), αλλά και τον διωγμό και τον αφανισμό των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την ιστορική πορεία και τα πλούσια πολιτισμικά στοιχεία τους. Το ενδιαφέρον αυτό ντοκυμαντέρ, που γυρίστηκε το 2013 με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Εβραϊκής Ιστορίας Centropa, περιλαμβάνει τη συγκινητική αφήγηση της Νίνας Μόλχο, κόρης της Ρενέ και του Σόλωνα, η οποία έχει επιμεληθεί και το σενάριο της ταινίας μαζί με τον Εντ Σερότα του Centropa,καθώς και πολύτιμο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο της οικογένειας.

Περισσότερα...
 
Συμμετοχή του προέδρου του ΚΙΣΕ σε αποστολή της Διάσκεψης Μειζόνων Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων στην Ισπανία PDF Εκτύπωση E-mail

Στην Ισπανία έγινε φέτος η διεθνής αποστολή της Διάσκεψης Μειζόνων Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων (“Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations” -CoP). Εκατοντάδες εκπρόσωποι της CoP, από 12 έως 14.2.2014, συμμετείχαν στην αποστολή που επισκέφθηκε τη Μαδρίτη και στη συνέχεια το Ισραήλ. Παρόμοια επίσκεψη της CoP είχε γίνει προ διετίας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη καθ΄ οδόν προς το Ισραήλ.  

O Ελληνικός Εβραϊσμός εκπροσωπήθηκε στην αποστολή στην Ισπανία από τον πρόεδρο του ΚΙΣΕ κ. Βενιαμίν Αλμπάλα, ύστερα από πρόσκληση που του απηύθυνε ο εκτελεστικός διευθυντής της CoP κ. Malcolm Hoenlein,

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκίνησε στις 12.2.14, με χαιρετισμό του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Μαδρίτης, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε το πρόγραμμα των συναντήσεων και των επισκέψεων. Ακολούθησαν ομιλίες από τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Αμύνης και του υπουργείου Εξωτερικών της Ισπανίας. 

Περισσότερα...
 
ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ «ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ» ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Εβραϊκές Οργανώσεις στη Γαλλία και την Ευρώπη απέδωσαν την ευθύνη για την επιτυχία του ακροδεξιού κόμματος του Εθνικού Μετώπου στις δημοτικές εκλογές της χώρας στην αδιαφορία των ψηφοφόρων.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα europe1.fr, οι υποψήφιοι του Εθνικού Μετώπου σε 11 δήμους εξελέγησαν δήμαρχοι κατά την ψηφοφορία της Κυριακής (23.3.2014), γεγονός που παρουσιάζει μία δραματική αύξηση του ποσοστού του κόμματος σε αντιδιαστολή με τις εκλογές του 1997.  Μεγάλος αριθμός Γάλλων ψηφοφόρων δεν προσήλθε στις κάλπες.

«Το μήνυμα είναι ηχηρό και σαφές. Το εκλογικό σώμα της Γαλλίας είτε δεν λαμβάνει σοβαρά την ακροδεξιά απειλή, είτε δεν ενδιαφέρεται», ανέφερε σε δήλωσή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ραββίνων, Ραββίνος Pinchas Goldschmidt.   

Οι πρόεδροι Εβραϊκών Οργανώσεων ανησυχούν για την άνοδο του Εθνικού Μετώπου διότι  μεταξύ των αρχηγών τους συμπεριλαμβάνονται πολιτικοί που χρησιμοποιούν αντισημιτική και ξενοφοβική ρητορική. Μεταξύ αυτών είναι και ο Jean-Marie Le Pen, ιδρυτής του κόμματος και επίτιμο μέλος του, πατέρας της σημερινής αρχηγού του κόμματος Marine Le Pen.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae