Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3723 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΝΕΟΙ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" PDF Εκτύπωση E-mail

Από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου 2009, το Τμήμα Εβραϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις στο Σικάγο, σε συνεργασία με τις Ελληνικές και Αμερικανοεβραϊκές κοινότητες διοργάνωσε σειρά εκδηλώσεων Μνήμης για να τιμήσει τους Έλληνες Εβραίους που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα αλλά και τα 2.300 χρόνια εβραϊκής παρουσίας στην Ελλάδα.

Περισσότερα...
 
"ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΩΤΗΡΕΣ" ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΤΙΤΡΟΙΤ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 18.10.2009, έγιναν στο Κέντρο Μνήμης Ολοκαυτώματος του Ντιτρόιτ, στις ΗΠΑ, τα αποκαλυπτήρια του νέου εκθέματος με θέμα «Έλληνες Σωτήρες», που τοποθετήθηκε στον «Τοίχο των Δικαίων», έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο αφιερωμένο στους «Δικαίους» που στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής βοήθησαν Εβραίους να διαφύγουν τη σύλληψη και τον εκτοπισμό.   Τα αποκαλυπτήρια έγιναν με κάθε επισημότητα, παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων, στα πλαίσια εορταστικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Κέντρο για την 25η επέτειο λειτουργίας του.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ CASA SEFARAD ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΦΑΡΑΔΙΤΕΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Από τις 26 έως τις 30 Οκτωβρίου 2009, η Casa Sefarad – Israel διοργάνωσε στη Μαδρίτη Συνέδριο με θέμα τους «Σεφαραδίτες της Διασποράς». Το θέμα του Συνεδρίου εστιάστηκε κυρίως στους Σεφαραδίτες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου και συμμετείχαν εκπρόσωποι εβραϊκών κοινοτήτων από τις συγκεκριμένες χώρες.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 121 122 123 124 125 126 127 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae