Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3230 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ KEREN HAYESOD ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ PDF Εκτύπωση E-mail

 

Από τις 17 έως τις 19 Ιουνίου 2009, πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβιβ, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης, της «πρώτης εβραϊκής πόλης» πριν την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ, το Διεθνές Συνέδριο του Keren Hayesod.
Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι εβραϊκών οργανισμών και κοινοτήτων καθώς και δωρητές απ΄ όλον τον κόσμο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη σύγχρονη πόλη του Τελ Αβιβ, στην οποία σήμερα κατοικούν 391.000 κάτοικοι και αποτελεί το εμπορικό, πολιτιστικό και τεχνολογικό κέντρο του Ισραήλ.
Περισσότερα...
 
Διεθνές Συνέδριο της AIPAC PDF Εκτύπωση E-mail

Από 3 έως 5 Μαΐου 2009 έγινε στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ το ετήσιο Συνέδριο της AIPAC, της Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων Αμερικής – Ισραήλ. Στην κολοσσιαία αυτή διεθνή συνάντηση, που θεωρείται σημαντική για την προώθηση των εθνικών θεμάτων του Ισραήλ, για πρώτη φορά μετείχαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Εβραϊσμού, ο αντιπρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Άρης Φόρνης και ο εκπρόσωπος της Ι.Κ. Αθηνών κ. Σάκης Λεών.   6.500 εκπρόσωποι εβραϊκών κοινοτήτων από 50 Πολιτείες των ΗΠΑ, εκ των οποίων αξίζει να σημειωθεί ότι οι 1.200 ήταν νέοι, εβραϊκές αντιπροσωπείες από 60 χώρες, μεγάλος αριθμός διεθνών προσωπικοτήτων μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες,  200 Αμερικανο

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Από 5 έως 8 Μαΐου 2009, πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον το ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (A.J.C.) στο οποίο συμμετείχαν πολλοί εκπρόσωποι του διεθνούς Εβραϊσμού. Στο Συνέδριο ο Ελληνικός Εβραϊσμός εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Κ.Ι.Σ. κ. Μωϋσή Κωνσταντίνη και Άρη Φόρνη και τον κ. Σάκη Λεών, εκπρόσωπο της Ι.Κ. Αθηνών.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου έγιναν ομιλίες από εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής και των γραμμάτων, όπως του υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας κ. Φράνκο Φραττίνι, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Η φιλία μας με το Ισραήλ και τους πολίτες του περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της εξωτερικής πολιτικής». Ο Ιταλός υπουργός μίλησε επίσης, χωρίς αναστολές, για τη δέσμευση της χώρας του στην καταπολέμηση κάθε μορφής αντισημιτισμού καθώς και στην προώθηση ενός σχεδίου ειρήνης μεταξύ Αράβων και Ισραηλινών.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 121 122 123 124 125 126 127 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae