Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3705 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 9 και 10 Ιουλίου 2009 έγινε στη Βιέννη, στα πλαίσια των εργασιών του ΟΑΣΕ, συνέδριο με θέμα «Ελευθερία της Θρησκείας ή της Πίστης», με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των χωρών – μελών και περισσότερων από 100 εκπροσώπων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών. Τον Ελληνικό Εβραϊσμό εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Μ. Κωνσταντίνης. Οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ συμμετείχαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης αναλύοντας το θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας και διοργάνωσαν παράλληλες εκδηλώσεις παρουσιάζοντας τις νέες πρωτοβουλίες, όπως τη δημιουργία της ιστοσελίδας Freedom House (www.oscemonitor.org), που στόχο έχει να εξετάζει και να προωθεί τη λειτουργία θεσμών προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες του ΟΑΣΕ. Μεταξύ των θεμάτων που αναλύθηκαν στο συνέδριο ήταν η ανισότητα στη μεταχείριση των διαφορετικών θρησκειών από εθνικές νομοθεσίες ορισμένων χωρών, οι βίαιες επιθέσεις σε οίκους λατρείας, η κοινωνική εχθρότητα και τα στερεότυπα που αντιμετωπίζουν οι πιστοί των θρησκευτικών μειονοτήτων κ.ά.

 

 
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

 

Η κυβέρνηση της Τσεχίας, στα πλαίσια της προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διοργάνωσε στην Πράγα, από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου 2009, διεθνές Συνέδριο με θέμα «Οι περιουσίες της περιόδου του Ολοκαυτώματος».
Στο Συνέδριο συμμετείχαν 550 εκπρόσωποι από 49 χώρες, διπλωμάτες, διευθυντές Μουσείων Ολοκαυτώματος της Ευρώπης και της Αμερικής, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών Εβραϊκών Φιλανθρωπικών Ταμείων. Στην επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία,  η οποία είχε συσταθεί με απόφαση της υπουργού Εξωτερικών κας Ντόρας Μπακογιάννη, επικεφαλής είχε τεθεί ο πρέσβης κ. Αλέξανδρος Φίλων, και μετείχαν εκ μέρους του ελληνικού εβραϊσμού ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Μωϋσής Κωνσταντίνης και ο πρόεδρος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυΐδ Σαλτιέλ, καθώς και η προϊσταμένη του Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών κα Φωτεινή Τομαή.
Περισσότερα...
 
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ KEREN HAYESOD ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ PDF Εκτύπωση E-mail

 

Από τις 17 έως τις 19 Ιουνίου 2009, πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβιβ, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης, της «πρώτης εβραϊκής πόλης» πριν την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ, το Διεθνές Συνέδριο του Keren Hayesod.
Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι εβραϊκών οργανισμών και κοινοτήτων καθώς και δωρητές απ΄ όλον τον κόσμο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη σύγχρονη πόλη του Τελ Αβιβ, στην οποία σήμερα κατοικούν 391.000 κάτοικοι και αποτελεί το εμπορικό, πολιτιστικό και τεχνολογικό κέντρο του Ισραήλ.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 121 122 123 124 125 126 127 128 129 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae