Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3863 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ WJC ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΑΝΟΥΚΑ PDF Εκτύπωση E-mail

WJC, Νέα Υόρκη 27.12.2019: Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) είναι ιδιαίτερα θορυβημένο από τη σειρά επιθέσεων κατά Εβραίων, που έγιναν τις πρώτες τέσσερις ημέρες του Χανουκά στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένου του Μπρούκλιν, του Μανχάταν, του Τινέκ και του Νιου Τζέρσεϊ, κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής που θα έπρεπε να είναι χαρούμενη και εορταστική. Τα περιστατικά αυτά καταδεικνύουν την αναζωπύρωση του αντισημιτισμού που έχει αυξηθεί όχι μόνο στη Νέα Υόρκη αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Ραββίνος Γιοέλ Μέγιερς, προεδρεύων του τμήματος ΗΠΑ του WJC δήλωσε:  «Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι από τον αυξανόμενο αριθμό των επιθέσεων εναντίον Εβραίων στους δρόμους της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ. Είναι πολύ ανησυχητικά τα γεγονότα που συνέβησαν αυτή την εβδομάδα, τα οποία γίνονται μόλις δύο εβδομάδες μετά την αποτρόπαια επίθεση στο κόσερ παντοπωλείο στο Νιου Τζέρσεϊ, μία  βάρβαρη πράξη που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους ώστε να υπάρχει μηδενική ανοχή σε αντισημιτικές επιθέσεις».

Περισσότερα...
 
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ ΤΟ ΧΑΝΟΥΚΑ: Ας αντισταθούμε σε κάθε μορφή αντισημιτισμού, οπουδήποτε PDF Εκτύπωση E-mail

Η ανάρτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στο twitter: Τελούντες τη μνήμη των νηπίων που σφαγιάστηκαν από τον Ηρώδη που κυνηγούσε τον Κύριο, ας προσευχηθούμε για τα αθώα θύματα της επίθεσης κατά την γιορτή των Εγκαινίων-Χανουκά στο Monsey, NJ και ας αντισταθούμε σε κάθε μορφή αντισημιτισμού, οπουδήποτε.

 
ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΒΡΑΪΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΛΣΑΤΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

* Το ΚΙΣΕ απέστειλε επιστολή συμπαράστασης στο ΚΙΣ Γαλλίας για τη βεβήλωση των μνημάτων στο εβραϊκό νεκροταφείο στο Βεστχόφεν στην Αλσατία. 

Αγκυλωτοί σταυροί, αλλά και αντισημιτικά συνθήματα βρέθηκαν σε 107 επιτύμβιες πλάκες στο εβραϊκό κοιμητήριο του Βεστοφέν, στην Αλσατία, περιοχή της ανατολικής Γαλλίας, όπου έχει ήδη καταγραφεί σειρά παρόμοιων συμβάντων τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ισραηλιτικού Συμβουλίου του διαμερίσματος του Κάτω Ρήνου, τον Μορίς Νταάν, το κοιμητήριο μετρά περίπου 700 τάφους. Αυτοί οι οποίοι βεβηλώθηκαν με «αγκυλωτούς σταυρούς» που ζωγραφίστηκαν στις επιτύμβιες πλάκες με μαύρη βαφή, βρίσκονται στο παλιό τμήμα του νεκροταφείου.

Στο κοιμητήριο αναπαύονται πολλά μέλη της οικογένειας του άλλοτε πρωθυπουργού της Γαλλίας, του Λεόν Μπλουμ.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae