Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5532 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΤΟ WJC ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ IHRA ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΑΖΙ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 7.7.2020, τα 35 κράτη-μέλη και οι συνεργαζόμενες χώρες της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος (IHRA) εξέδωσαν ανακοίνωση καταδίκης «όλων των  προσπαθειών αποκατάστασης της φήμης των ατόμων που υπήρξαν συνένοχοι στα εγκλήματα του Ολοκαυτώματος, καθώς και στη γενοκτονία των Ρομά».

Ο πρόεδρος του WJC κ. Ρόναλντ Λόντερ συνεχάρη τον IHRA για την απόφαση αυτή, που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της ολομέλειάς του στο Βερολίνο, με την οποία δίνεται ένα σαφές μήνυμα πως τέτοιες ενέργειες πρέπει να απομονώνονται.

Ο πρόεδρος του WJC δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η ιστορική αλήθεια και η ακρίβεια των γεγονότων πρέπει να διασφαλιστεί για το καλό των μελλοντικών γενεών. Προσπάθειες διαστρέβλωσης ή άρνησης των αληθινών γεγονότων που αφορούν στο Ολοκαύτωμα, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης της φήμης ή ακόμα και του εκθειασμού των συνεργατών των Ναζί, είναι εξαιρετικά επικίνδυνες διότι ανοίγουν το δρόμο σε κάθε είδους ρατσιστικά και ξενοφοβικά κινήματα».  Το WJC έχει από ετών ταχθεί κατά των προσπαθειών αποκατάστασης των συνεργατών των Ναζί, που αποτελεί θέμα  εξαπλωμένο κυρίως στις πρώην κομμουνιστικές χώρες.

«Οι προσπάθειες για τη δημιουργία ψευδών εθνικών αφηγήσεων που αποσκοπούν στο να ‘ξεπλύνουν’ τις ιστορίες των χωρών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», κατέληξε ο Ρ. Λόντερ.

Πηγή: Ιστότοπος WJC, 7.7.20

 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ WJC ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Με πρωτοβουλία του WJC δημιουργήθηκε μία διαδικτυακή φόρμα δήλωσης συμμετοχής στην εκστρατεία του για την καταπολέμηση κάθε μορφής μίσους, φανατισμού και μισαλλοδοξίας. Ακολουθεί η μετάφραση της δήλωσης συμμετοχής.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ. ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ. ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

«Κατά τη διάρκεια αυτής της ταραγμένης και αβέβαιης περιόδου, συμπαραστέκομαι στην κοινότητα των μαύρων και άλλων μειονοτικών ομάδων που καταπιέζονται και βρίσκονται σε κίνδυνο από μία νεοσύστατη γενιά λευκών ρατσιστών και εξτρεμιστών, ακόμα και αν έρχεται αντιμέτωπη με την οδυνηρή κληρονομιά των φυλετικών διακρίσεων του έθνους μας.

Ως μέλος του WJCκαι υπερήφανο μέλος της παγκόσμιας εβραϊκής κοινότητας, δεν θα μείνω ποτέ σιωπηλός σε θέματα μίσους, όπου και αν εμφανίζονται ή όποιοι και αν απειλούνται. Αυτή τη δύσκολη στιγμή, δεσμεύομαι ξανά να καταπολεμήσω κάθε μορφή ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και εξτρεμισμού». 

  

 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΚΙΣΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ IHRA PDF Εκτύπωση E-mail

Η πρώτη ολομέλεια του IHRA στα πλαίσια της Γερμανικής προεδρίας έλαβε χώρα διαδικτυακά, λόγω των περιστάσεων, το διάστημα 29 Ιουνίου με 2 Ιουλίου 2020.

Τις δυο πρώτες μέρες έγιναν οι συναντήσεις των επιτροπών και των ομάδων εργασίας, ενώ τις δυο τελευταίες πραγματοποιήθηκαν οι συσκέψεις της ολομέλειας με τη συμμετοχή των επικεφαλής των αντιπροσωπειών των 34 κρατών μελών, των χωρών παρατηρητών, καθώς και των εκπροσώπων των διεθνών οργανισμών (ΟΗΕ, ΟΥΝΕΣΚΟ, ΟΑΣΕ, Συμβούλιο της Ευρώπης, ΕΕ, κ.ά.). Οι συζητήσεις, που έγιναν υπό τη σκιά του κορονοϊού, εστίασαν κυρίως στο πως η πανδημία έχει επιφέρει μια παγκόσμια άνοδο του αντισημιτισμού και των θεωριών συνωμοσίας και στις δυσκολίες στην έρευνα και τη λειτουργία των ερευνητικών κέντρων, των μουσείων και άλλων χώρων μνήμης.

Στην ολομέλεια παρουσιάστηκαν επίσης δύο σημαντικά κείμενα: η κοινή δήλωση για την αποκατάσταση συνεργατών των Ναζί, καθώς και ο ορισμός για τις διακρίσεις κατά των Ρομά. Και τα δυο κείμενα θα υιοθετηθούν στο προσεχές διάστημα. Ακόμη παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία της Γερμανικής προεδρίας για μια Παγκόσμια Ομάδα Εργασίας κατά της Άρνησης και της Διαστρέβλωσης του Ολοκαυτώματος.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae