Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5142 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΤΕΛΕΤΗ EJC ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2022 PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022, μεταξύ 17:00 – 18:30 (ώρα Ελλάδος),  τo Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC), με τη συνεργασία της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του CRIF (ΚΙΣ Γαλλίας) διοργανώνει εκδήλωση για την Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος 2022.  

Στην τελετή θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης Σάρλ Μισέλ και η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα. Η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης θα γίνει από τον Πρόεδρο του EJC Μοσέ Κάντορ. Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο Πρόεδρος Μακρόν, καθώς και οι τρεις επικεφαλής της ΕΕ θα τιμήσουν τις Εβραϊκές Κοινότητες της Ευρώπης με την παρουσία τους εκδήλωση, μετά την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα που έγινε το 2020 στην Ιερουσαλήμ.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΆΜΥΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Benny Gantz σε κοινή δήλωση με τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας Νικόλα Παναγιωτόπουλο στο Αρχηγείο του Υπουργείου Άμυνας στο Ισραήλ είπε ότι:

«Η δέσμευση του Ισραήλ στη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας με την Ελλάδα βασίζεται σε κοινά συμφέροντα και αξίες. Θα συνεχίσουμε να τις εμβαθύνουμε και να τις επεκτείνουμε, σε οποιοδήποτε σενάριο και υπό οποιαδήποτε εξέλιξη στην περιοχή. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας του Ισραήλ με τους παλιούς και νέους φίλους του στους τομείς της ενέργειας, της καινοτομίας και της ασφάλειας. Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με αυτό το πνεύμα και να ενισχύουμε το τριμερές πλαίσιο μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου».

Περισσότερα...
 
ΠΟΛΩΝΙΑ: ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ‘ΑΝΟΗΤΟ’ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Nowak υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η Πολωνία πρέπει να περάσει νόμο για την επιστροφή των περιουσιών.

LiFO, 10.1.2022.- Ένας Πολωνός διπλωμάτης που ήταν υπεύθυνος για τη βελτίωση των επαφών με τους Εβραίους παγκοσμίως απολύθηκε αφού επέκρινε την προσέγγιση της κυβέρνησής του σχετικά με το Ολοκαύτωμα.

Ο Jaroslaw Nowak, ο πληρεξούσιος για τις επαφές με την εβραϊκή διασπορά, χαρακτήρισε «ανόητο» τον νόμο που πέρασε το κυβερνών κόμμα για το Ολοκαύτωμα, σε συνέντευξή του την περασμένη εβδομάδα στην Jewish News, μια εβδομαδιαία εφημερίδα που δημοσιεύεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Eίπε επίσης ότι η Πολωνία πρέπει να περάσει νόμο για την επιστροφή των περιουσιών, δήλωση που υπονοεί περαιτέρω κριτική στις κυβερνώντες αρχές, οι οποίες ψήφισαν πρόσφατα νόμο που εμποδίζει τις πιθανότητες επιστροφής ή αποζημίωσης σε όσους είχαν κατασχεθεί περιουσίες από τους κομμουνιστές. Μεταξύ αυτών που επλήγησαν είναι επιζώντες του Ολοκαυτώματος και οι κληρονόμοι τους.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae