Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4756 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΙΣΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου το ΚΙΣΕ απέστειλε στην οικογένειά του την παρακάτω επιστολή:

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τη θλίψη του Ελληνικού Εβραϊσμού για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και τα θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν μια μεγάλη πολιτική προσωπικότητα που σφράγισε την πρόσφατη ιστορία της χώρας μας και πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά του ρατσισμού και υπέρ του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπήρξε πολύτιμος φίλος της Ελληνικής Εβραϊκής Κοινότητας και έδειξε ευαισθησία στα προβλήματά της.

Ήταν ο πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας που επισκέφθηκε επίσημα το κράτος του Ισραήλ, το 2000, και αυτή η επίσκεψη συνέβαλε στην εξέλιξη των εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ.

Το έργο του Κωστή Στεφανόπουλου θα παραμένει στις επόμενες γενιές ως παρακαταθήκη ηθικής, ανθρωπισμού και ορθής σκέψης.

Αιωνία του η Μνήμη.

Ο Πρόεδρος ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ

Ο Γεν. Γραμματέας ΜΩΥΣΗΣ ΕΛΙΣΑΦ»

 
Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αποδοκιμάζει απερίφραστα κάθε άποψη που προσδοκά την απώλεια ζωής ενός ανθρώπου, ανεξαρτήτως των πολιτικών του τοποθετήσεων.

Η ζωή ενός ανθρώπου είναι το ύψιστο αγαθό, και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε κάθε συνάνθρωπο μας που αγωνίζεται για την αποκατάσταση της υγείας του, και αυτό βεβαίως ισχύει και για τον κύριο Θάνο Πλεύρη.          

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2016

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΓΙΟΜ ΚΙΠΟΥΡ PDF Εκτύπωση E-mail

Ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα στην Ιερουσαλήμ -αυτή τη φορά με δύο νεκρούςκαι πέντε τραυματίες, διαιωνίζει τον κύκλο του αίματος, του φανατισμού και του μίσους στη Μέση Ανατολή, υπονομεύοντας την ειρήνη.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η αποτροπιαστική εγκληματική πράξη λαμβάνει χώρα τις παραμονές της μεγάλης γιορτής του Εβραϊσμού, της ημέρας της εξιλέωσης του Γιομ Κιπούρ, και ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργείται θετικό κλίμα επαναπροσέγγισης και επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών, ύστερα από την συμβολικής σημασίας κίνηση του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μ. Αμπάς να παραστεί στην κηδεία του Ισραηλινού ηγέτη και πρωτεργάτη της ειρήνης Σιμόν Πέρες.

Αυτή τη χρονική στιγμή επέλεξαν οι τρομοκράτες να πλήξουν για μια ακόμη φορά την ειρήνη ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους σκορπώντας τον τρόμο και τον θάνατο σε αθώους ανθρώπουςσε ανυποψίαστους πολίτες σε στάση του τραμ στην Ιερουσαλήμ.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, μαζί με τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια του Ελληνικού Εβραϊσμού προς τον Ισραηλινό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζει την ευχή να πρυτανεύσουν οι δυνάμεις της λογικής και της σωφροσύνης ώστε να ανοίξει, με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα, ο δρόμος για την επίτευξη της πολυπόθητης Ειρήνηςμεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίωνκαι να σταματήσει η αιματοχυσία αθώων ανθρώπων, θυμάτων της ανελέητης τρομοκρατίας των ακραίων.

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2016

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Με αφορμή τις πρόσφατες αναφορές της βουλευτού της «Νέας Δημοκρατίας» κας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, σχετικά με την αντίδραση των Εβραίων της Γερμανίας στη Χιτλερική λαίλαπα, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι το Ολοκαύτωμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την οιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση. Το Ολοκαύτωμα, δεν «προσφέρεται» για πολιτική αντιπαράθεση, όπως και η ίδια η κα Ασημακοπούλου αναγνώρισε στη διευκρινιστική της δήλωση χαρακτηρίζοντας ως «άστοχη» τη σχετική τοποθέτησή της.

Το Ολοκαύτωμα το υπέστησαν οι Εβραίοι, αλλά δεν είναι υπόθεση μόνο των Εβραίων. Η Μνήμη και τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος είναι υπόθεση κάθε κοινωνίας που επιθυμεί να προστατεύσει τις αξίες του πολιτισμού και της δημοκρατίας της, και οι πολιτικοί ηγέτες της οφείλουν να τις προασπίζονται.  

Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2016

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

 
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΒΡΑΪΣΜΟΣ ΘΡΗΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΙΜΟΝ ΠΕΡΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και σύσσωμος ο Ελληνικός Εβραϊσμός θρηνεί την απώλεια του 9ου Προέδρου του Κράτους του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον λαό του Ισραήλ.

Ο Σιμόν Πέρες υπήρξε μια σπουδαία προσωπικότητα της πολιτικής και του πνεύματος, που συνέδεσε το όνομα και τη δράση του με ολόκληρη την ιστορία του Κράτους του Ισραήλ για επτά δεκαετίες.

Από τη θέση του Προέδρου του Ισραήλ, τη θέση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, στην οποία εξελέγη τρεις φορές, αλλά και από κάθε αξίωμα που ανέλαβε, ο Πέρες εργάστηκε για την ασφάλεια, την ειρήνη και την πρόοδο του Ισραήλ. Υπήρξε πρωτεργάτης της Συμφωνίας του Όσλο. Η εργώδης δράση του για την ειρήνη αναγνωρίστηκε διεθνώς με την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης  που έλαβε το 1994, από κοινού με τους Γιτζάκ Ράμπιν και Γιασέρ Αραφάτ.

«Ο δεσμός του Σιμόν Πέρες με την Ελλάδα ήταν ιδιαίτερος και βαθύς», τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο συλλυπητήριο μήνυμά του: «Φίλος της χώρας μας και της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας, ο Σιμόν Πέρες μεγάλωσε με τις διηγήσεις του πατέρα του Γιτσχάκ Πέρσκι από το πέρασμά του από την Ελλάδα, το 1941, όταν πολέμησε τους Ναζί μέσα από τις τάξεις της Εβραϊκής Ταξιαρχίας. To 2003 η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης ανακήρυξε τον Σιμόν Πέρες επίτιμο μέλος της. Μόλις τον περασμένο Ιούνιο επισκέφθηκε την Ελλάδα και είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου ότι ο Σιμόν Πέρες αποτελεί πηγή έμπνευσης για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή. 

Ο Σιμόν Πέρες ήταν επίσης θαυμαστής της ελληνοεβραϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς. Με ιδιαίτερη συγκίνηση ανακαλώ στη μνήμη μου τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Ελληνικού Εβραϊσμού, τον Αύγουστο του 2012, στα πλαίσια της τότε επίσημης επίσκεψής του στη χώρα μας. Μεταφέρω τα λόγια με τα οποία χαιρέτησε τη Νεολαία, καθώς τα θεωρώ αντιπροσωπευτικά της σοφίας, του χαρακτήρα και του πρωτοπόρου πνεύματός του:  «Ο πλούτος της κάθε χώρας είναι οι επιστήμονές της: οπλιστείτε με γνώση και επενδύστε στην έρευνα», είχε πει τότε ο Σιμόν Πέρες. Ας είναι αυτή η παρακαταθήκη που αφήνει όχι μόνο στον λαό του Ισραήλ, αλλά σε όλον τον κόσμο για την πρόοδο και την ανάπτυξη».

Ο Σιμόν Πέρες δεν μιλούσε απλά για την ειρήνη. Εργάσθηκε σε όλη του τη ζωή, με επιμονή για την επίτευξή της. Γνώριζε ότι το αδύνατον ήταν δυνατόν. Γνώριζε καλά ότι το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να επιβιώσει μόνο με τη στρατιωτική ισχύ, τη διπλωματία ή την οικονομική δύναμη, αλλά με την προσήλωση και τη συνεχή ανάπτυξη και των τριών παραμέτρων μαζί.   

Ο Σιμόν Πέρες σήκωσε στους ώμους του επί 70 χρόνια τα οράματα και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού και με την αδιάκοπη συμμετοχή του στους αγώνες του, ταύτισε την ιστορία του Κράτους του Ισραήλ με τη δική του προσωπική ιστορία που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις επόμενες γενεές. 

Το 2005, ο Σιμόν Πέρες είχε δηλώσει: «Το όραμά μου είναι να έχουμε ένα κράτος τόσο παλαιό όσο οι δέκα εντολές και τόσο νέο όσο το Internet».

Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae