Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2354 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΙΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Η σύγκλιση με τα νεοναζιστικά κόμματα στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού πολιτεύματος δεν μπορεί να οδηγήσει παρά στην κατάλυσή του, στην αλλοίωση της ίδιας της δημοκρατίας την οποία οι νεοναζί επιχειρούν να καταλύσουν. Κάθε δημοκρατική κοινωνία οφείλει να προστατεύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς, να προστατεύσει τον πολιτισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκείας, απέναντι στους οπαδούς της πιο σκοτεινής σελίδας της ιστορίας μας: στους εφιάλτες του νεοναζισμού στην Ελλάδα.

Ελπίζουμε ότι ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος θα αναλογισθεί ότι όσοι έχουν ως σύμβολό τους τη ναζιστική σβάστικα δεν μπορούν να ενταχθούν σε κανένα δημοκρατικό πλαίσιο και ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύγκλιση με τους νοσταλγούς ενός καθεστώτος που οδήγησε την ανθρωπότητα στην πιο βάρβαρη περίοδο της ιστορίας της, που προκάλεσε έναν ανελέητο πόλεμο με εκατομμύρια θύματα, που οδήγησε 6.000.000 Εβραίους και εκατοντάδες χιλιάδες άλλους διαφορετικούς ανθρώπους στον πλέον βιομηχανοποιημένο και φρικτό θάνατο.

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2016 

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΪΡΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο 10.12.2016 –με τριάντα οχτώ νεκρούς και πολλούς τραυματίες- έρχεται να διαιωνίσει τον κύκλο της τρομοκρατικής βίας στη γειτονική χώρα. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει την τρομοκρατική βία απ’ οπουδήποτε και αν προέρχεται. Ταυτόχρονα, εκφράζει τη βαθιά λύπη του για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν άδικα και τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Προτού προλάβει να στεγνώσει το μελάνι της θλιβερής είδησης για τις επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη, ο κόσμος συνταράσσεται από τη νέα πολύνεκρη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε την Κυριακή, 11.12.2016, στη Μητρόπολη των Κοπτών, τον ναό του Αγίου Μάρκου στο Κάιρο, την ώρα της θείας ακολουθίας. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του Ελληνικού Εβραϊσμού στην Κοπτική  Κοινότητα της Αιγύπτου, η οποία γίνεται  για άλλη μια φορά στόχος εξτρεμιστικών επιθέσεων και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ελπίζοντας παράλληλα ότι η Αιγυπτιακή Κυβέρνηση θα σταθεί με αποφασιστικότητα και σθένος απέναντι στους υπαίτιους αυτής της επίθεσης που ενθαρρύνουν τη μισαλλοδοξία στην περιοχή.

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2016

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

 
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου το ΚΙΣΕ απέστειλε στην οικογένειά του την παρακάτω επιστολή:

«Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τη θλίψη του Ελληνικού Εβραϊσμού για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και τα θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος ήταν μια μεγάλη πολιτική προσωπικότητα που σφράγισε την πρόσφατη ιστορία της χώρας μας και πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά του ρατσισμού και υπέρ του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπήρξε πολύτιμος φίλος της Ελληνικής Εβραϊκής Κοινότητας και έδειξε ευαισθησία στα προβλήματά της.

Ήταν ο πρώτος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας που επισκέφθηκε επίσημα το κράτος του Ισραήλ, το 2000, και αυτή η επίσκεψη συνέβαλε στην εξέλιξη των εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ.

Το έργο του Κωστή Στεφανόπουλου θα παραμένει στις επόμενες γενιές ως παρακαταθήκη ηθικής, ανθρωπισμού και ορθής σκέψης.

Αιωνία του η Μνήμη.

Ο Πρόεδρος ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ

Ο Γεν. Γραμματέας ΜΩΥΣΗΣ ΕΛΙΣΑΦ»

 
ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙΓΕΤΑΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Χάϊφα καίγεται, τα βουνά γύρω από την Ιερουσαλήμ φλέγονται. Εκατοντάδες τραυματίες, χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και σύσσωμος ο Ελληνικός Εβραϊσμός εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους κατοίκους του Ισραήλ που τραυματίσθηκαν και πλήγηκαν από τις πυρκαγιές αυτές και ευχόμαστε την άμεση αποκατάσταση των τεράστιων ζημιών που υπέστησαν.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος συγχαίρει την Ελληνική Κυβέρνηση για την άμεση και θετική ανταπόκριση στο αίτημα του Ισραηλινού Πρωθυπουργού για την αποστολή βοήθειας για την κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών που πλήττουν το κράτος του Ισραήλ.

Ευχόμαστε στους Έλληνες αεροπόρους, πυροσβέστες και τεχνικούς που μετέχουν της αποστολής καλή επιτυχία στο έργο τους, χαιρετίζουμε το θάρρος και  την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν στην αντιμετώπιση αυτής της καταστροφής και ευχόμαστε να είναι πάντα δυνατοί και υγιείς.

Αποδεικνύεται, αυτή την φορά κατά τραγικό τρόπο, ότι  η συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ  βασίζεται όχι μόνο σε κοινά συμφέροντα, αλλά και σε ισχυρούς δεσμούς φιλίας των δύο λαών.

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2016

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Περισσότερα...
 
Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αποδοκιμάζει απερίφραστα κάθε άποψη που προσδοκά την απώλεια ζωής ενός ανθρώπου, ανεξαρτήτως των πολιτικών του τοποθετήσεων.

Η ζωή ενός ανθρώπου είναι το ύψιστο αγαθό, και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε κάθε συνάνθρωπο μας που αγωνίζεται για την αποκατάσταση της υγείας του, και αυτό βεβαίως ισχύει και για τον κύριο Θάνο Πλεύρη.          

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2016

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae