Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6837 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΜΠΕΝΟΤ ΜΠΕΡΙΤ


ΜΠΕΝΩΤ ΜΠΕΡΙΤ PDF Εκτύπωση E-mail
ΜΠΕΝΩΤ ΜΠΕΡΙΤ
1937 - 2009
  
 
Η Μπενώτ Μπερίτ «Ιουδήθ» είναι Ελληνικό Γυναικείο Εβραϊκό Μη κερδοσκοπικό Σωματείο και επιτελεί φιλανθρωπικό έργο το οποίο από την ίδρυσή του, το 1937, έχει αναλάβει. Είναι μέλος της B’naiB’rith Ευρώπης. Παράλληλα, στο μέτρο του δυνατού, δεν αμελεί να προωθεί τις δράσεις που είναι σύμφωνες με τις επιταγές που έχει θέσει η B’naiB’rith Ευρώπης. Ενδεικτικά μόνον αναφέρουμε ότι η συνδρομή του Σωματείου «Ιουδήθ» προς το Εβραϊκό Σχολείο της Αθήνας, το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και τη Συναγωγή Ετς Χαγίμ Χανίων, καθώς και η οργάνωση διαλέξεων και εκθέσεων με θέματα της Ελληνικής Εβραϊκής Κληρονομιάς εντάσσονται στην δράση-στόχο για την προώθηση της εβραϊκής ταυτότητας και της γνωριμίας με την Πολιτιστική Εβραϊκή Κληρονομιά κάθε χώρας.
 
Η ίδρυση της Διεθνούς και Ευρωπαϊκής BnaiBrith
Η B’naiB’rithInternational ιδρύθηκε το 1843 στη Ν. Υόρκη και στην Ευρώπη εκπροσωπείται επί 160 χρόνια. Το 1999 οι διάφορες ομάδες B’naiB’rith, που λειτουργούσαν επί χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ηπειρωτική Ευρώπη, συγκεντρώθηκαν και δημιούργησαν την B’naiB’rith Ευρώπης (ΒΒΕ), η οποία είναι μέλος της διεθνούς οργάνωσης.
HBBE έχει την έδρα της στις Βρυξέλλες και υπάγεται στο καθεστώς των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (NGO), με εκπροσώπους στα επίσημα όργανα της Ευρώπης -Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Οργανισμοί Ηνωμένων Εθνών στην Γενεύη και UNESCO στο Παρίσι.
Η B’naiB’rith Ευρώπης υπηρετεί δραστηριότητες που στηρίζονται στις αρχές του Ουμανισμού και του τρίπτυχου Φιλανθρωπία - Αδελφική Αγάπη- Αρμονία. Με βάση αυτές τις αρχές οι δράσεις της εναρμονίζονται με τις επιταγές που ορίζει η εποχή και τα γεγονότα που την χαρακτηρίζουν. Αυτό σημαίνει ότι οι δράσεις δεν παραμένουν στατικές αλλά προσαρμόζονται. Εκτός από την αμετάβλητη δράση, που είναι η Βοήθεια στους Αναξιοπαθούντες, οι παρακάτω πολύ σημαντικές δράσεις συμπεριλαμβάνονται στους στόχους της ΒΒΕ.
-     Προώθηση της Εβραϊκής Ταυτότητας.
-        Προώθηση στην Ευρώπη της γνωριμίας με τους Εβραίους και τον Ιουδαϊσμό.
-        Πάλη κατά του ρατσισμού και ειδικά κατά των αντισημιτικών τάσεων που υπάρχουν.
-        Ενδυνάμωση των σχέσεων των Ευρωπαίων Εβραίων με το Κράτος του Ισραήλ.
-        Προώθηση της γνωριμίας του κοινού με την Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Κληρονομιά
-          Προώθηση της συνεννόησης και της καλής συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκών Οργανισμών και του Κράτους του Ισραήλ.
 
*** *** ***
 
Η Μπενώτ Μπερίτ «Ιουδήθ» υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα γιατί την υπηρέτησαν γυναίκες με ευλαβική αφοσίωση, πολλή αγάπη, αυταπάρνηση, αφανή παρουσία, σωφροσύνη, σεμνότητα, ψυχραιμία, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές για την Ελλάδα και τον Εβραϊσμό, οι γυναίκες της Μπενώτ πρόσφεραν υπηρεσία και φροντίδα σύμφωνα με το πνεύμα της οργάνωσης και τις ανάγκες της κάθε περιόδου.
Οι γυναίκες αυτές τη διατήρησαν μάχιμη για περισσότερα από 70 χρόνια για να την παραδώσουν εκσυγχρονισμένη, ταπεινή και αποδοτική στη νεώτερη γενιά ώστε να συνεχίσει περήφανη το ιστορικό καταξιωμένο κοινωνικό της έργο.
 
Στις προθέσεις της Μπενώτ είναι να συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία για να δημοσιεύσει μελλοντικά μια ιστορική αναδρομή της δράσης του Σωματείου και να αναδείξει την προσωπικότητα των γυναικών που ηγήθηκαν αυτού τιμώντας με το έργο τους μια κορυφαία οργάνωση του Εβραϊσμού.
 


Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae