Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4061 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ
"ΣΚΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ" - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 4.6.09 έγινε στη Συναγωγή της Βέροιας παρουσίαση του βιβλίου «Σκιές της πόλης – Αναπαράσταση του διωγμού των Εβραίων της Βέροιας» του συγγραφέα κ. Γιώργου Λιόλιου, την οποία διοργάνωσαν τα μέλη της «Λέσχης Ανάγνωσης της Κυριώτισσας». Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον κ. Γιάννη Καισαρίδη, συγγραφέα και μέλος της «Λέσχης». Ακολούθησε συζήτηση με τον συγγραφέα, καθώς και με τον κ. Ιωσήφ Στρούμσα. 
Περισσότερα...
 
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 22 & 23 Μαΐου 2009 πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας επιστημονική συνάντηση με θέμα «Η οικονομία της Κατοχής και η τύχη των εβραϊκών περιουσιών», η οποία διοργανώθηκε από την Ομάδα Μελέτης της Ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.
Κατά τη διημερίδα παρουσιάστηκαν αποκαλυπτικά στοιχεία που αφορούν τη λεηλασία της κινητής, αλλά και της ακίνητης περιουσίας των Εβραίων της Ελλάδας, που στην πλειοψηφία τους μεταφέρθηκαν στα στρατόπεδα εξόντωσης και δεν επέστρεψαν ποτέ.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 31 32 33 34 35 36 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae