Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2843 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ EJC ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Σε ειδική εκδήλωση, που έγινε στο προεδρικό μέγαρο Κοτροτσένι στο Βουκουρέστι, στις 11.3.14, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου EJC Μοσέ Κάντορ έλαβε την ύψιστη κρατική διάκριση της Ρουμανίας, τον «Μέγα Σταυρό του Εθνικού Τάγματος της Αξίας». Τον Μεγαλόσταυρο απένειμε στον κ. Κάντορ ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου, παρουσία Ρουμάνων αξιωματούχων, διπλωματών και προέδρων Εβραϊκών Κοινοτήτων από όλη την Ευρώπη. Στην εκδήλωση αυτή ο Ελληνικός Εβραϊσμός εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του ΚΙΣΕ κ. Βενιαμίν Αλμπάλα ο οποίος ήταν προσκεκλημένος του προέδρου του EJC.

Περισσότερα...
 
ΙΟΥΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
 
Πέθανε ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος εγκληματίας πολέμου. 
Είχε εξοντώσει 15.000 Εβραίους
 
Σε ηλικία 99 ετών πέθανε το Σάββατο από πνευμονία σε νοσοκομείο της Βουδαπέστης ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος ναζιστής εγκληματίας πολέμου, ο ούγγρος Λάζλο Τσάταρι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δικηγόρος του Γκαμπόρ Χόρβατ.
Ο Τσατάρι βρισκόταν υπό κατ΄ οίκον περιορισμό στη Βουδαπέστη εν αναμονή της δίκης του για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», κυρίως για τον εξόντωση σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, από το 1941 ως το 1944, 15.700 εβραίων κρατουμένων στο γκέτο της σλοβακικής πόλης Κόζιτσε.
Την περίοδο εκείνη, το Κόζιτσε ήταν υπό τη διοίκηση της Ουγγαρίας, συμμάχου της ναζιστικής Γερμανίας.
«Πέθανε το πρωί του Σαββάτου στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν με προβλήματα στο έντερο και τελικά υπέστη πνευμονία», τόνισε ο δικηγόρος του.
Περισσότερα...
 
ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
ΠΟΛΩΝΙΑ
Σοκάρουν τα αποτελέσματα μιας έρευνας στην Πολωνία, όπου διαπιστώθηκε ότι το 44,1% των νέων στη Βαρσοβία δεν θα ήθελε να έχει εβραίο γείτονα και το 40,1% δεν θα ήθελε να έχει εβραίους συμμαθητές. Η έρευνα έδειξε την ελλιπέστατη μόρφωση των νέων σχετικά με τα εγκλήματα που διέπραξαν οι Ναζιστές στη χώρα τους.
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τον Μάρτιο 2013 σε δείγμα 1.250 μαθητών σε 20 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πρωτεύουσα από το ινστιτούτο Homo Homini. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι ποσοστό 60,7% των νέων που ρωτήθηκαν δεν θα ήθελαν εβραίο σύντροφο.
Η έρευνα μάλιστα, που έγινε σε σχολεία κοντά στην πρωτεύουσα Βαρσοβία, διεξήχθη στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την εξέγερση της Βαρσοβίας, όταν εκατοντάδες έγκλειστοι Εβραίοι αντιστάθηκαν στην προσπάθεια των Ναζιστών να μεταφέρουν τους εναπομείναντες κατοίκους του γκέτο στο στρατόπεδο εξόντωσης Τρεμπλίνκα. Η φτωχά εξοπλισμένη αντίσταση συντρίφτηκε από τα γερμανικά στρατεύματα υπό τις διαταγές του Γιούργκεν Στρόοπ.
Περίπου 13.000 Εβραίου σκοτώθηκαν στο γκέτο κατά τη διάρκεια της εξέγερσης, η οποία ξεκίνησε στις 19 Απριλίου 1943. Από τους εναπομείναντες 50.000 κατοίκους του γκέτο, οι περισσότεροι συνελήφθησαν και στάλθηκαν σε στρατόπεδα εξόντωσης, κυρίως στην Τρεμπλίνκα.

(Πηγή: www.newsbeast.gr)
 
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 PDF Εκτύπωση E-mail
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Είναι ντροπή. Δεν θα παραγγείλω ξανά τίποτα», σχολιάζει ένας αναγνώστης της «Μπίλντ». Και σίγουρα δεν είναι ο μοναδικός καθώς το ρεπορτάζ που προβλήθηκε από το πρώτο πρόγραμμα της κρατικής γερμανικής τηλεόρασης ARD σχετικά με τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο επιχειρησιακό κέντρο της Amazon στο Μπαντ Χέρσφελντ της Εσσης, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Τώρα, ο αμερικανικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Σύμφωνα με όσα προβλήθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο, οι πέντε χιλιάδες μετανάστες που προσλήφθηκαν προσωρινά για να αντιμετωπιστεί ο φόρτος εργασίας των Χριστουγέννων, επιτηρούνταν από μια οργάνωση ύποπτη για στενές σχέσεις με την Ακροδεξιά. Το όνομα της εταιρείας είναι H.e.s.s. Security και αποτελεί ανοιχτή παραπομπή στον Ρούντολφ Ες, δεξί χέρι του Χίτλερ ενώ οι «υπάλληλοί» της ντύνονται αποκλειστικά με ρούχα Thor Steinar, επίσημη μάρκα των νεοναζιστών την οποία η Amazon έχει αποσύρει από τον κατάλογό της. Η Ντιάνα Λεμπλ και ο Πίτερ Ονεκεν, οι δύο δημοσιογράφοι του ARD, δεν υπολόγισαν τα απειλητικά μηνύματα που τους έστειλαν οι «υπεύθυνοι» ασφαλείας της εταιρείας και κατάφεραν να καταγράψουν μια τραγική κατάσταση: χιλιάδες άνθρωποι από ολόκληρη την Ευρώπη και ιδιαίτερα από χώρες που πλήττονται από την κρίση όπως η Ισπανία, στοιβαγμένοι σε καταλύματα γύρω από την κεντρική αποθήκη της Amazon, κακοπληρωμένοι και ανασφάλιστοι, αναγκασμένοι να δουλεύουν πολλές ώρες παραπάνω και να υπόκεινται σε ελέγχους παρόμοιους με εκείνους που εφαρμόζονται σε στρατόπεδα εγκλεισμού.

Οσον αφορά την απασχόληση νεοναζί για την επιτήρηση των εργαζομένων, η εκπρόσωπος της εταιρείας στη Γερμανία Ουλρίκε Στέκερ δήλωσε πως «παρότι το συμβόλαιο με την εταιρεία ασφαλείας δεν υπογράφτηκε από την Amazon, εξετάζουμε τις κατηγορίες για τη συμπεριφορά των φυλάκων και θα λάβουμε αμέσως τα κατάλληλα μέτρα. Δεν ανεχόμαστε ούτε τις διακρίσεις ούτε τους εκφοβισμούς».

(ΤΑ ΝΕΑ, 18.2.2013)

Δείτε εδώ το σχετικό link από την εφημερίδα Τα Νέα. 

 

 
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 PDF Εκτύπωση E-mail
ΙΤΑΛΙΑ
Ο Ιταλός εβραίος δικηγόρος και βουλευτής Εμμάνουελ Φιάνο, ανάρτησε μία «ανοιχτή» έκκληση στο διαδίκτυο με στόχο να αποθαρρύνει όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές στα ψηφοδέλτια «νεοφασιστικών, νεοναζιστικών και ρατσιστικών» κινημάτων. 
Ο Ε. Φιάνο απηύθυνε  το αίτημα στον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας, ύστερα από τη δημιουργία παραρτήματος του εξτρεμιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής στην Ιταλία. Το κόμμα της Χρυσής Αυγής εξέφρασε την επιθυμία συμμετοχής υποψηφίων του στις εκλογές που θα γίνουν στην Ιταλία τον Φεβρουάριο του 2013.
Η ιδρυτική συνέλευση του παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στην Ιταλία έγινε στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Ο Ε. Φιάνο ζήτησε από τις αρμόδιες αρχές να εμποδίσουν κάτι τέτοιο επικαλούμενος νόμο του 1993, ο οποίος απαγορεύει την υποκίνηση φυλετικών, εθνικών και θρησκευτικών διακρίσεων, καθώς και την ναζιστική και φασιστική ιδεολογία.
Στην έκκληση, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.change.org, αναφέρεται: «κάνουμε έκκληση σ΄ εσάς, καθώς και στο δικαστικό σώμα, ώστε αυτός ο νόμος να εφαρμοστεί με αυστηρότητα». Επίσης καλούνται οι αρχές να μην είναι «αδιάφορες προς την επιθετική και αλαζονική επανεμφάνιση νεοφασιστικών κινημάτων, νεοναζιστών και ρατσιστών στην χώρα μας. Αυτοί προσβάλλουν το Σύνταγμά μας και αποτελούν πραγματικό κίνδυνο της ελεύθερης και πολιτισμένης συνύπαρξης. Θεωρούμε ότι όποια υποτίμηση τέτοιων φαινομένων είναι σοβαρή και ένοχη».     
 (JTA, 24.12.12)
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae