Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4425 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΟΝΤΕΤ ΒΑΡΩΝ-ΒΑΣΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΟ GRECE HEBDO PDF Εκτύπωση E-mail

Το γαλλόφωνο διαδικτυακό περιοδικό GRECE HEBDO, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος δημοσιεύει συνέντευξη της ιστορικού Οντέτ Βαρών – Βασάρ για τη γενοκτονία των Ελλήνων Εβραίων, με θέμα “L’ extermination de Juifs grecs, l’ emergence d’ une memoire difficile”. Η Οντέτ Βαρών – Βασάρ μιλάει για τη σημασία της 27ης Ιανουαρίου, για το πώς εκτυλίχθηκε ο διωγμός και το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στις Εβραϊκές Κοινότητες της Ελλάδας, για την Αντίσταση, καθώς και για τη μεταπολεμική αναβίωση της εβραϊκής ζωής και την «ανάδυση της δύσκολης μνήμης» στην Ελλάδα. Η ιστορικός αναφέρεται στο ερευνητικό και συγγραφικό της έργο, καθώς και στο προσφατο βιβλίο της «Des Sepharades aux Juifs grecs. Histoire, memoire et identite».  Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη

 
WE REMEMBER 2019 – Live Stream. ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Η εκστρατεία ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... Εκατομμύρια φωτογραφιών απ΄ όλον τον κόσμο ήδη προβάλλονται στον χώρο του Άουσβιτς, του πρώην ναζιστικού στρατοπέδου εξόντωσης, στο πλαίσιο της εκστρατείας Μνήμης #WeRemember του WJC. Ακόμα προλαβαίνετε να ανεβάσετε τη δική σας φωτογραφία.  Οι φωτογραφίες θα αναμεταδίδονται σε συνεχή ροή μέχρι την 27η Ιανουαρίου. Μπορείτε να δείτε τη ζωντανή μετάδοση στο You Tube LIVE ή όλη τη συλλογή στο site του WJC.

ΠΟΛΕΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ – ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ – ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ.

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ στην εκστρατεία. Η διαδικασία συμμετοχής είναι απλή, διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

*LIVE STREAM και στο ΝΑΤΟ. Oι φωτογραφίες του WE REMEMBER αναμεταδίδονται και στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Υποστηρίζοντας την ανάγκη ενημέρωσης για την ιστορία και τις βαρβαρότητες του Ολοκαυτώματος, και το Twitter συμμετέχει στην εκστρατεία. Ένα ξεχωριστό emoji (που απεικονίζει ένα συρματόπλεγμα που καταλήγει σ΄ένα τριαντάφυλλο) δημιουργήθηκε ειδικά για το Ολοκαύτωμα και για το WE REMEMBER. Παράλληλα, στις 24.1.19, στην έδρα του twitter στη Νέα Υόρκη, διοργανώθηκε εκδήλωση με προσκεκλημένη την επιζώσα του Ολοκαυτώματος Τόμπι Λεβί, η οποία μοιράστηκε την εμπειρία της με το προσωπικό της twitter, παρουσία και εκπροσώπων του WJC.

 
WE REMEMBER 2019 – ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Μεγάλη η συμμετοχή των Ελλήνων στην εκστρατεία μνήμης #We Remember του WJC, με δεκάδες φωτογραφίες να μεταφορτώνονται συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στη φωτογραφία η συμμετοχή του Δ.Σ. της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης.

Σε μία πρωτότυπη πρωτοβουλία, ο μαέστρος της Χορωδίας της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης Κωστής Παπάζογλου μελοποίησε το «WE REMEMBER» και το ερμήνευσε μαζί με μέλη της χορωδίας. Δείτε το βίντεο στο twitter και στο facebook του WJC.

Δυναμικό ‘παρών’ έδωσαν και οι Κυρίες της Ι.Κ. Λάρισας, τις οποίες το WJC ευχαριστεί για το έργο και τη συμμετοχή τους με ανάρτησή του στο twitter. 

 

 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΕ ΓΙΑ την ΕΚΘΕΣΗ «Οι Καλοί Ποιμένες. Αρχιερείς και Αρχιραβίνοι Μπροστά στο Ολοκαύτωμα» PDF Εκτύπωση E-mail

Του Παναγιώτη Φρούντζου

Μια συζήτηση με τη διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος κα Ζανέτ Μπαττίνου για την έκθεση «Οι καλοί ποιμένες. Αρχιερείς και αρχιραβίνοι μπροστά στο Ολοκαύτωμα» που εγκαινιάστηκε στις 23 Ιανουαρίου 2019.

Ποια είναι η φιλοσοφία της νέας έκθεσης του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος;

H ιδέα για την έκθεση αυτή προήλθε από τον πρόεδρο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος (ΕΜΕ) Σαμουήλ (Μάκη) Μάτσα. Όντας ο ίδιος ένα παιδί της Κατοχής που διασώθηκε χάρη στην έγκαιρη φυγή των γονιών του και τη γενναιοφροσύνη γνωστών και αγνώστων, ζήτησε να ερευνήσουμε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες μέλη του ανώτερου χριστιανικού κλήρου και επιφανείς ραβίνοι αποφάσισαν και ενήργησαν με διάφορους τρόπους για να συνδράμουν τους καταδιωκόμενους Εβραίους τα χρόνια του ναζιστικού διωγμού.

Έτσι γεννήθηκε η περιοδική έκθεση «Οι καλοί ποιμένες. Αρχιερείς και αρχιραβίνοι μπροστά στο Ολοκαύτωμα», η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας συνεργασίας με την πρεσβεία της Γερμανίας στην Αθήνα. Σκοπός της είναι να παρουσιάσει κάθε θετική ενέργεια που αποκάλυψε η έρευνα του ΕΜΕ, κάθε προσπάθεια διάσωσης, κάθε χειρονομία συμπάθειας ή συμπαράστασης, μικρότερη ή μεγαλύτερη, για να τιμήσει και να εμπνεύσει. Επίσης, η έκθεση φιλοδοξεί να τονίσει τη σπουδαιότητα της ατομικής επιλογής εντός ενός εξαιρετικά πολύπλοκου, ασφυκτικού, αλλά και συχνά αντιφατικού πλαισίου.

Περισσότερα...
 
WE REMEMBER 2019 – ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 6.1.2019 το WJC ξεκίνησε τη φετινή εκστρατεία ενημέρωσης #WeRemember (ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ) που οργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά και αφιερώνεται στη Μνήμη του Ολοκαυτώματος των 6 εκατομμυρίων Εβραίων που εξοντώθηκαν από τους Ναζί στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η εκστρατεία θα κορυφωθεί την 27η Ιανουαρίου, Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Η εκστρατεία προβάλλεται ταυτόχρονα σε 50 χώρες και 20 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, ενώ στους φετινούς συνεργάτες του WJC περιλαμβάνεται η UNESCO και πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το twitter και το snapchat.

Φωτογραφίες των συμμετεχόντων απ΄ όλον τον κόσμο να κρατούν την επιγραφή #WeRemember, συνεντεύξεις επιζώντων του Ολοκαυτώματος, μηνύματα εμβληματικών προσωπικοτήτων από κάθε επάγγελμα, ηλικία, θρησκεία, θα προβάλλονται στους τοίχους του Άουσβιτς – Μπιρκενάου από τις 24 έως τις 27 Ιανουαρίου 2019, καθώς και σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση κατά την επίσημη τελετή της 27.1.  Ο τόπος του μαρτυρίου θα πλημμυρίσει με την υπόσχεση εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο ότι το Ολοκαύτωμα ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ.

ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ. Ο τρόπος συμμετοχής είναι απλός:

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae