Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 6653 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

του ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΖΙΜΑ

 

Μήνυμα επαγρύπνησης στους λαούς ώστε να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα τη ναζιστική φρίκη ανέπεμψε χθες από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου, το οποίο επισκέφθηκε, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος.

Ορθόδοξοι μητροπολίτες και κληρικοί, καθολικοί και ευαγγελιστές επίσκοποι, Εβραίοι και μουσουλμάνοι ιερωμένοι, με κορυφαίο όλων τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ανέπεμψαν χθες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου δέηση «υπέρ αναπαύσεως των ψυχών» των χιλιάδων κρατουμένων που πέθαναν εκεί υπό φρικτές συνθήκες κατά τη ναζιστική περίοδο στη Γερμανία.

Εξέπεμψαν, ταυτόχρονα, μήνυμα επαγρύπνησης στους λαούς ώστε να μην ξαναζήσει «ποτέ πια» η ανθρωπότητα τη ναζιστική φρίκη.

Περισσότερα...
 
Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε νόμο με τον οποίο καθίσταται παράνομη η άρνηση του Ολοκαυτώματος. 
Με τον νόμο αυτό η άρνηση των εγκλημάτων των Ναζί καθώς και η διαστρέβλωση του ρόλου που έπαιξε η Σοβιετική Ένωση στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα τιμωρούνται με φυλάκιση έως 5 χρόνια ή χρηματικό πρόστιμο 14.000$. 
Η νομοθεσία εγκρίθηκε από τα Κοινοβούλια της Ρωσίας τον Απρίλιο του 2014.
Στη Ρωσία απαγορεύεται ήδη η δημόσια προβολή ναζιστικών συμβόλων.
Συγκρίσεις γίνονται τους τελευταίους μήνες με τη Ναζιστική Γερμανία λόγω των διενέξεων μεταξύ της Ρωσίας και Ουκρανών εθνικιστών.      
 
(JTA, 5 Μαΐου2014) 
Δείτε ΕΔΩ το σχετικό άρθρο
 
ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ για το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
 
Η Πρεσβεία του Βελγίου, με αφορμή την εβδομάδα που είναι αφιερωμένη στη Γαλλική γλώσσα και τη Γαλλοφωνία, παρουσιάζει την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014, στις 20.30, στο Μουσείο της Ακρόπολης την ταινία «1930-1942: Mémoire juive du quartier Marolles-Midi, Bruxelles», 2012, της Marta Marín-Dòmine, με θέμα το διωγμό και το Ολοκαύτωμα των εβραίων του Βελγίου που κατοικούσαν στη συνοικία. 
 
Η σκηνοθέτης με αυτή την ταινία παρουσιάζει την εβραϊκή παράδοση μέσα από τις μαρτυρίες 6 επιζώντων εβραίων των Βρυξελλών. Οι μαρτυρίες επελέγησαν μέσα από 228 συνεντεύξεις οι οποίες διήρκεσαν περισσότερες από 1.250 ώρες ηχογράφησης. Οι επιζώντες διηγούνται τις εμπειρίες τους μέχρι την επιβολή των αντισημιτικών νόμων το 1941. Η αφήγησή τους ξεκινά από την εγκατάστασή τους στην περιοχή και συνεχίζεται με τις εμπειρίες τους από την συγκέντρωση και την εκτόπιση τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.  
 
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 6 Φεβρουαρίου 2013, το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη διοργάνωσε διάλεξη-συζήτηση προς τιμήν του Δαυίδ Τιάνο, στην αίθουσα Tiano του Αμερικανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης.
Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Δρ. Πωλ Ισαάκ Χάγουελ με θέμα: «Η Εξόντωση των Εβραίων Ελλήνων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Ιστορική Διαδρομή της Νοτίου Βαλκανικής και Οικοδόμηση Εθνικού Κράτους».     
 
  • Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Δρος Πωλ Ισαάκ Χάγουελ.
 
ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 13 Νοεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα εκπαιδευτικό σεμινάριο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος με θέμα "Διδάσκοντας για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα". Στο σεμινάριο συμμετείχε η καθηγήτρια κα Ελένη Κουρμαντζή, η οποία έκανε εισήγηση με θέμα "Προφορικές πηγές ιστορίας για το Ολοκαύτωμα και η εφαρμογή τους στην Εκπαίδευση". 
 
  • Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της εισήγησης.
 
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 71 72 73 74 75 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae