Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4252 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ


ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2022 PDF Εκτύπωση E-mail

Το βράδυ της 26ης Ιανουαρίου 2022 ξεκίνησε η φωταγώγηση της επιβλητικής πρόσοψης του Δημαρχείου της Αθήνας με το λογότυπο της διεθνούς εκστρατείας #WeRemember του WJC. Η φωταγώγηση θα επαναληφθεί και στις 27.1.2022 τιμώντας τη διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος και την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει για πρώτη φορά στο WE REMEMBER με αυτή τη συμβολική δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης, για την υλοποίηση της οποίας κινητοποιήθηκε με αμεσότητα ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης και το επιτελείο του Γραφείου του, παρά τις αντιξοότητες λόγω των πρόσφατων ακραίων καιρικών συνθηκών. Η πόλη της Αθήνας «θυμάται» το σκοτάδι του Ολοκαυτώματος των 6.000.000 Εβραίων και «φωτίζει» το μέλλον με τις αξίες της δημοκρατίας και του ανθρωπισμού! Αυτό είναι το δυναμικό μήνυμα της φωταγώγησης του Δημαρχείου Αθηνών.

Στο WE REMEMBER συμμετέχει φέτος και η Βουλή των Ελλήνων, με ανάλογη δράση φωταγώγησης του Κοινοβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της επετείου, το βράδυ της 27ης Ιανουαρίου 2022.

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2022 PDF Εκτύπωση E-mail

77 χρόνια από την αποκάλυψη του μέγιστου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, του Ολοκαυτώματος, αποτιμούμε φόρο τιμής στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων, των Ελλήνων Εβραίων, τιμώντας παράλληλα τους επιζήσαντες της Shoah, όπως και τους Ισραηλίτες – θύματα της μεγάλης σφαγής στην Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική που ακολούθησε.

77 ολόκληρα χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς-Μπιρκενάου, οφείλουμε να συντρίψουμε το φάντασμα του ναζισμού, και του αντισημιτισμού, που φαίνεται να επανακάμπτει και να αντιμετωπίσουμε τις δολοφονικές εκφάνσεις του, είτε φέρουν την σβάστικα είτε την ημισέληνο.

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανάρτησε στο twitter στις 27.1.2022 την ακόλουθη δήλωση για την Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος:

 

«Δεν ξεχνάμε!

Αποτίουμε φόρο τιμής στα εκατομμύρια Εβραίων και των άλλων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Προσωπική και συλλογική ευθύνη αποτελεί η δέσμευση «Ποτέ Ξανά» .

#weremember #neveragain 

Περισσότερα...
 
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2022 PDF Εκτύπωση E-mail

Η 27η Ιανουαρίου είναι η Διεθνής Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων. Των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που χάθηκαν παγκοσμίως μέσα στην, χωρίς προηγούμενο, ανθρώπινη σκληρότητα και φρίκη. Μεταξύ αυτών και τα 460 μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας Βέροιας που οδηγήθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης τον Μάιο του 1943.

Είναι σημαντικό να θυμάται κανείς αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας τόσο για εμάς όσο και για τις νέες γενιές έτσι ώστε να διατηρείται η μνήμη ζωντανή και να μην επαναληφθούν ποτέ ξανά ανάλογα εγκλήματα και θηριωδίες. Τρία χρόνια πριν, η Βέροια απέκτησε το δικό της μνημείο αφιερωμένο στα θύματα του Ολοκαυτώματος, λέγοντας «ναι» στην αδελφοσύνη και την αποδοχή και «όχι» στην αγριότητα και την βαρβαρότητα.

Περισσότερα...
 
ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2022 ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΩΥΣΗ ΕΛΙΣΑΦ PDF Εκτύπωση E-mail

Βασικό πυλώνα για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης αποτελεί η Διεθνής Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, όπως έχει οριστεί η 27η Ιανουαρίου, με την Ελλάδα να έχει πληρώσει βαρύ τίμημα και μεγάλο φόρο σε αίμα, με την εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων πολιτών, εβραίων στο θρήσκευμα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι συνθήκες που έχει ορίσει και καθορίσει η πανδημία έχουν αναχαιτίσει σε σημαντικό βαθμό τις πολλές εκδηλώσεις, κυρίως εκείνες που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, σε συμβολικό επίπεδο όμως και με την κατάλληλη αξιοποίηση εργαλείων και μέσων της τεχνολογίας, όπως το διαδίκτυο εξακολουθούν να γίνονται πολλές επετειακές εκδηλώσεις μνήμης.

Μία από αυτές πραγματοποιείται αύριο Σάββατο 29.1.2022 στα Ιωάννινα, σε συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του δήμου Ιωαννιτών, η οποία θα μεταδοθεί διαδικτυακά από το Πνευματικό Κέντρο του δήμου.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae