- «Το καλοκαίρι που μας πληγώνει στην Ελλάδα», του Σάμμυ Βαρσάνο, 28.8.2014. Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα www.efsyn.gr

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ένα άρθρο χαρακτηριστικό δείγμα του νεο-αντισημιτισμού. Η προσπάθεια του κ. Αυδίκου δεν είναι να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση του Ισραήλ, κάτι το οποίο είναι απολύτως θεμιτό, αλλά να κατασυκοφαντήσει τον λαό του Ισραήλ αλλά και όλους τους Εβραίους... Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

- Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσιεύτηκε στις 25.8.2014 το παρακάτω άρθρο του Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ, ανταποκριτή της ισραηλινής εφημερίδας «Yediot Achronot» στην Ελλάδα.    

ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ

Με τον ανηλεή πόλεμο που διεξάγει η Χαμάς για την εξαφάνιση του Ισραήλ έχει πετύχει δύο στόχους.

 Ο πρώτος, συνίσταται στο γεγονός ότι αποτρέπει κάθε δυνατότητα επίτευξης λύσης που θα προβλέπει δύο κράτη για δύο λαούς. Καμία ισραηλινή κυβέρνηση, δεξιά ή αριστερή, δεν θα συμφωνήσει στη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους με τη Χαμάς πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Διότι εάν οι ρουκέτες από τη Γάζα είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια των Ισραηλινών πολιτών στο νότιο και κεντρικό Ισραήλ, οι ρουκέτες από τις παλαιστινιακές πόλεις Ραμάλα και Ιεριχώ θα μπορούσαν να επιφέρουν τον βίαιο διαμελισμό της χώρας και θα έθετε τους κατοίκους της σε καθεστώς μόνιμης ομηρίας... Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

-ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ R. LAUDER "ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;"

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αναδημοσίευσε στις 21.8.2014 το παρακάτω άρθρο  του Ronald S. Lauder, Προέδρου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC) που δημοσιεύτηκε στους "New York Times" στις 19.8.2014.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ;

Γιατί παραμένει ο κόσμος σιωπηλός την ώρα που σφαγιάζονται χριστιανοί στη Μέση ανατολή και στην Αφρική; Γιατί γίνονται διαδηλώσεις μόνο για τους θανάτους των Παλαιστινίων στη γάζα και όχι για τη βάρβαρη σφαγή χιλιάδων χριστιανών στη Μέση Ανατολή;… Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

- «Στον βωμό του επικοινωνιακού πολέμου», παρέμβαση του Σάμπυ Μιωνή για τα νεκρά παιδιά της Γάζας, 20.8.2014. Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα kourdistoportocali.com

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Χαμάς, τουλάχιστον 160 παιδιά σκοτώθηκαν σε "εργατικά ατυχήματα" κατά την δημιουργία των τούνελ που η οργάνωση χρησιμοποιεί για να εισάγει από την Αίγυπτο στη Γάζα όπλα και αγαθά και για να εξάγει προς το Ισραήλ τρομοκράτες έτοιμους να απαγάγουν και να σπείρουν το θάνατο... Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

- «Γάζα: το υποχθόνιο δίχτυ του θανάτου», του Ιάκωβου Φριζή, 19.8.2014. Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα www.enet.gr

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, τον Οκτώβριο του 2013, ο ισραηλινός στρατός ανακάλυψε το πρώτο τούνελ στη Γάζα, φτιαγμένο με τσιμέντο, που είχε εισαχθεί από το Ισραήλ. Σκοπός των σηράγγων αυτών ήταν να εισχωρήσουν υπογείως στο ισραηλινό έδαφος, προκειμένου να σκοτώσουν στρατιώτες ή αμάχους του Ισραήλ... Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ. 

- «Η  ευθύνη της συλλογικής αδράνειας», του Μίνου Μωυσή,  Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, 13.08.2014. Aπό την ιστοσελίδα www.tovima.gr

Στο ΒΗΜΑ της 7ης Αυγούστου δημοσιεύεται άποψη του κ. Δημήτρη Ελέα που υπογράφει ως συγγραφέας και ακτιβιστής. Το άρθρο του είχε τίτλο "Οι σοφοί και συμπαθείς Εβραίοι". Η κρίση στη Γάζα, πέρα από το επιχειρησιακό της περιεχόμενο - και των δυο πλευρών - και τα ανθρώπινα θύματα για τα οποία έχει εκφραστεί η διεθνής οδύνη και συμπάθεια - αυτό βεβαίως αφορά επιλεκτικά μόνο τα θύματα των Παλαιστινίων (!) - αφύπνισε και παραδοσιακά αντισημιτικά στερεότυπα και συναισθήματα. Τέτοια περιέχονται στο υπόψη άρθρο – άποψη… Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

- «Αναβιώνει ο αντισημιτισμός», του Αθανάσιου Χ. Παπανδρόπουλου, 11.8.2014. Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ

Συγγραφέας τοῦ βιβλίου «Ὁ 4ος Παγκόσμιος Πόλεμος» (ἐκδ. Grasset, 2005), ὁ ἐκλεκτός Γάλλος συγγραφέας καί παλαιός μεγάλος ρεπόρτερ τοῦ περιοδικοῦ Le Point, Τιερύ Βολτόν, εἶναι κατηγορηματικός: «Ἡ Χαμάς σίγουρα εἶναι ἡ μεγάλη κερδισμένη τοῦ ἐπικοινωνιακοῦ πολέμου μέ τό Ἰσραήλ καί ὑπάρχει κίνδυνος ἡ νίκη της αὐτή νά ἔχει δραματικές ἐπιπτώσεις – ἰδιαίτερα στό ἐπίπεδο τῶν μουσουλμάνων πού ζοῦν στήν γηραιά ἤπειρο, τά παιδιά τῶν ὁποίων σήμερα σέ μεγάλο βαθμό πλήττονται ἀπό τήν κρίση. Ἀπό την ἄποψη αὐτή, οἱ τελευταῖες διαδηλώσεις ὑπέρ τῆς Χαμάς στό Παρίσι εἶναι καί ἡ ἀφετηρία γιά τήν ἀναβίωση ἑνός νέου ἀντισημιτισμοῦ…», μᾶς λέει. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

- «Ξένοι ανταποκριτές αποκαλύπτουν τοv κίβδηλο πολεμικό μέτωπο της Χαμάς», του Daniel Bettini, Ynet News 7.8.2014. Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν www.cohen.gr

Ο κόσμος δεν πίστεψε το Ισραήλ, ίσως όμως να μπορούσε να πιστέψει ξένους ανταποκριτές που φοβόντουσαν να κάνουν ζωντανή ανταπόκριση, που όμως τώρα μάς τα λένε όλα: για το Αρχηγείο της Χαμάς στο Νοσοκομείο Al-Shifa, για τους εκτοξευτές πυραύλων πλησίον των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ, για τις απειλές και τις σκηνοθετημένες σκηνές βομβαρδισμών… Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

- «Κρίση στη Γάζα: Αλήθειες και Υποκρισίες», του Μίνου Μωϋσή, Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, 7.8.2014. Από την ιστοσελίδα της Ι.Κ. Αθηνών.

[…]Το Ισραήλ έχει δικαίωμα – όπως κάθε χώρα στο κόσμο – να υπερασπιστεί τους πολίτες του, έχει το δικαίωμα να υπάρχει με ασφάλεια. Αυτό πολλοί το ξεχνούν ή το ξεπερνούν ως εύκολο δεδομένο. Δεν είναι καθόλου έτσι. Ένα απλό ταξίδι λίγων ημερών στο Ισραήλ αποκαλύπτει πόσο στην καθημερινότητα αυτής της χώρας είναι ενταγμένη η οργάνωση που μπορεί να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες του. Παράδειγμα, όλα τα σπίτια και διαμερίσματα στο Ισραήλ που κατασκευάζονται μετά το 2005, έχουν υποχρεωτικά ένα δωμάτιο ασφαλείας με προδιαγραφές ικανές να αντιμετωπίσουν ισχυρές εκρήξεις από ρουκέτες. Κάθε πολυκατοικία διαθέτει καταφύγιο. Ασκήσεις ασφαλείας γίνονται τουλάχιστον 2 – 3 φορές το μήνα. Όλα τα σχολεία έχουν υποδομές προστασίας από τρομοκρατικές επιθέσεις και προσωπικό εκπαιδευμένο σε εκκενώσεις μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Σε κάθε είσοδο εστιατορίου, κινηματογράφου, εμπορικού κέντρου ελέγχεται με μηχανήματα και προσωπικό η διέλευση και τα αντικείμενα, όπως στα αεροδρόμια. Πόσοι άραγε έχουν αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνουν όλα αυτά για την καθημερινότητα ενός Κράτους και ενός λαού; Σε ποιο άλλο Κράτος στον αναπτυγμένο κόσμο μπορεί κανείς να διανοηθεί έστω και ένα 10% από όλα αυτά ότι αποτελούν την καθημερινότητά του; … Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

- «Πως διαμορφώνεται η κοινή γνώμη; Μέση Ανατολή, Ανατολική Ουκρανία»,  του Νίκου Μπίστη, 4.8.2014. Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα www.metarithmisi.gr

Θα θυμάστε τον κορμοράνο που πνιγόταν στο πετρέλαιο ή την κόρη του πρέσβη του Κουβέιτ που εμφανιζόταν ως φτωχή πρόσφυγας θύμα των Ιρακινών, ή τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας που «χαιρετούσε» ναζιστικά. Η εικόνα έχει μεγάλη δύναμη αλλά δεν λέει πάντα την αλήθεια ή όλη την αλήθεια. Εδώ χρειάζεται η αντικειμενικότητα του μέσου και ο επαγγελματισμός του δημοσιογράφου... Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

- «Δάκρυα Υποκρισίας» του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, Διευθυντή Ινστιτούτου Διπλωματίας και πρ. Υπουργού, 4.8.14, από την προσωπική του ιστοσελίδα  www.andrianopoulos.gr. Αναδημοσιεύθηκε: «Καθημερινή» 7.8.14 & στο www.cohen.gr

Και βέβαια κανείς δεν επιθυμεί τις σφαγές αμάχων και τους θανάτους μικρών παιδιών στη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων. Υπεύθυνοι όμως δεν είναι μοναχά αυτοί που ρίχνουν τις βόμβες. Αλλά κι εκείνοι που χρησιμοποιούν αυλές σχολείων, νοσοκομείων και παιδικών σταθμών για την εκτόξευση ρουκετών που αναπόφευκτα θα προσελκύσουν φονικά αντίποινα… Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο

- Ο Τζόν Βόιτ απαντάει στο γράμμα από τους «αδαείς» Χαβιέρ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρούζ για το Ισραήλ: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε», The Hollywood Reporter, 2.8.14:

Ο ηθοποιός προτρέπει τους συναδέλφους του να «εξετάσουν τα κίνητρά τους», ερωτώμενος, «μπορείτε τώρα πια να πάρετε πίσω τη φωτιά του αντισημιτισμού που μαίνεται σε όλο τον κόσμο»; Το όνομά μου είναι Τζόν Βόιτ και είμαι κάτι παραπάνω από θυμωμένος, είμαι βαθιά απογοητευμένος που άνθρωποι σαν την Πενέλοπε Κρούζ και τον Χαβιέρ Μπαρδέμ μπορούν να υποκινούν αντισημιτισμό σε όλο τον κόσμο και αγνοούν τη ζημιά που έχουν προκαλέσει. Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

- «Οι Εβραίοι απέρριψαν τη θυσία παιδιών 3.500 χρόνια πριν. Τώρα είναι η σειρά της Χαμάς», του Elie Wiesel (Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης), Algemeiner, 1.8.14:

Περισσότερο από τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια πριν, ο Αβραάμ είχε δύο γιούς. Ο ένας γιος είχε σταλεί στην έρημο και κινδύνευε να πεθάνει. Ο Θεός τον έσωσε με νερό από μια πηγή. Ο άλλος γιος ήταν καταδικασμένος, έτοιμος να του κοπεί ο λαιμός από τον ίδιο του τον πατέρα. Αλλά ο Θεός κράτησε το μαχαίρι. Και οι δύο γιοί, ο Ισμαήλ και ο Ισαάκ, δέχτηκαν υποσχέσεις πως θα καθοδηγήσουν μεγάλα έθνη. 

Με αυτές τις αφηγήσεις, ο μονοθεϊσμός και ο δυτικός πολιτισμός ξεκίνησαν. Και οι Χαναανική πρακτική να θυσιάζονται παιδιά στον Μολόχ εγκαταλείπεται μια για πάντα από τους προγόνους του Αβραάμ…. Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

- «Ο θάνατος της λύσης των δύο κρατών», του Geoffrey Alderman, Jewish Chronicle 31.7.2014:

Αφιερώνω το παρακάτω άρθρο στην Harakatal-Muqawamaal-Islamiyya, ευρεία γνωστή εδώ στην Δύση σαν Χαμάς. Κατά την διάρκεια των 14 ετών που αρθρογραφώ σε αυτή την στήλη ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα έγραφα έστω και μία πρόταση - πόσο μάλλον ένα άρθρο - εξυμνώντας την οργάνωση αυτή. Νομίζω όμως ότι η κατάλληλη ώρα για να το πράξω έφτασε. Γιατί ; … Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

- “Η προπαγάνδα να μην αλλοιώσει την αλήθεια”, του Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 31.07.2014:

Η ​​αλήθεια είναι ότι ο αραβικός κόσμος δεν δέχθηκε ποτέ τη δημιουργία του εβραϊκού κράτους στην ιστορική γη του εβραϊκού λαού. Δεν ήταν το Ισραήλ που απέρριψε την απόφαση του ΟΗΕ το 1947, η οποία προέβλεπε την ίδρυση δύο κρατών ανάμεσα στον Ιορδάνη ποταμό και στη Μεσόγειο Θάλασσα.[…] Τι απαιτούν οι δήθεν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ; Μήπως να καταργήσει τα καταφύγια και να καταστρέψει τα αντιπυραυλικά συστήματα ασφαλείας για να προκληθούν χιλιάδες θύματα αμάχων Ισραηλινών, για να αποδειχθεί ότι οι ρουκέτες της Χαμάς και οι πύραυλοι Γκραντ δεν είναι χαρτοπόλεμος;… Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

- «ΑΜΟΣ ΟΖ: ‘κατάσταση “ή χάνω-ή χάνω” για το Ισραήλ’, συνέντευξη του Ισραηλινού συγγραφέα στην Deutsche Welle, 30.7.14.  Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν www.cohen.gr

[…] ΟΖ: Τι θα κάνατε εσείς εάν ο γείτονάς σας από την απέναντι πλευρά του δρόμου σκάβει μία σήραγγα από το παιδικό του δωμάτιο στο δικό σας προκειμένου να ανατινάξει το σπίτι σας ή να απαγάγει την οικογένειά σας;… Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

- “Γιατί ο αντι-Σιωνισμός είναι ο σύγχρονος αντισημιτισμός”, του Benjamin Weinthal, The Corner 29.7.14. Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα του Ζαν Κοέν www.cohen.gr

Η Ισραηλινή αμυντική επιχείρηση “Αιχμή Προστασίας” εναντία στις πυραυλικές επιθέσεις της Hamas αποκάλυψε ότι χρειαζόταν μια στρατιωτική σύγκρουση για να φανεί ότι ο αντι-Σιωνισμός δεν μπορεί ν’ αποσυνδεθεί από τον αντισημιτισμό... Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

- «Η Γη της Επαγγελίας…», του Ηλία Πέσσαχ, Γράμματα Αναγνωστών ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 26.7.14:

[…] Έπειτα από 140 χρόνια στην περιοχή, και οι Παλαιστίνιοι δικαιούνται κράτος. Αρκεί να αναγνωρίσουν το υπαρκτό Ισραήλ (που είναι διατεθειμένο να παραχωρήσει εδάφη, όπως το 2006). Δυστυχώς, στόχος της Χαμάς είναι η «αντικατάσταση» του Ισραήλ από ένα άλλο κράτος. Το λέει και το προσπαθεί διαχρονικά μέσα από στρεβλή εκπαίδευση, τυφλό θρησκευτικό μίσος, τρομοκρατία. Ρεαλιστικά, αυτό δεν μπορεί να το δεχτεί κανένα κράτος («να εξαφανιστεί» από τον χάρτη επειδή έτσι θέλουν οι «συνομιλητές» του…). Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

- «Ευχαριστήρια Επιστολή της Χαμάς προς τα Διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», του Νώε Μπεκ, The Algemeiner 25.7.2014, αναδημοσίευση από τον ιστότοπο www.cohen.gr :

Αγαπητά Μέλη των κυριότερων ΜΜΕ,

Ήσασταν φοβεροί! Όλοι ξέρουν ότι ξεκινήσαμε ένα πόλεμο εναντίον του Ισραήλ που δεν μπορούμε να κερδίσουμε επειδή η πραγματική νίκη συμβαίνει όταν έχουμε προβλέψει πως κάθε φορά θα είστε με μας. Και υποστηρίζετε τόσο πολύ καλά τη στρατηγική μας που θα θέλαμε πραγματικά να αναγνωρίσουμε την βοήθειά σας. Ιδιαίτερα σας ευχαριστούμε… Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

- «Η γκρίζα γάζα και άλλη μια φριχτή κληρονομιά», του Θοδωρή Γεωργακόπουλου, 25.7.14, Καθημερινή:

Δεν θέλω να σας σοκάρω. Αλλά είναι απολύτως εφικτό και δόκιμο. Επιτρέπεται. Δεν είναι κακό. Κανείς σώφρων δεν θα σας κατηγορήσει για επαναστατική οκνηρία, για απανθρωπιά, για έλλειψη συμπόνιας, αν το κάνετε. Μπορείτε να θρηνείτε τα αθώα θύματα των Ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα, ενώ ταυτόχρονα εξαγριώνεστε για τις βάναυσες πολιτικές επιλογές της Χαμάς... Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ. 

- «Ο φαύλος κύκλος της τρέλας», του Στέφανου Κασιμάτη, 25.7.14, Καθημερινή:

Προσπαθώ τόσες μέρες να το αποφύγω, επειδή ―στην πραγματικότητα― δεν θέλω να αντιμετωπίσω την αμηχανία που μου προκαλεί. Τώρα, όμως, λέω να διακινδυνεύσω μία διαφορετική προσπάθεια, κι ό,τι γίνει. Ας βάλω κάτω λοιπόν τα δεδομένα της τραγωδίας που διαδραματίζεται στη Γάζα για να τα σταθμίσω, με την ελπίδα ότι ίσως κάπου καταλήξω.... Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

- Σ΄ αυτή τη λυπητερή πολεμική ιστορία, το Ισραήλ έχει δίκιο”,  του Ari Shavit (Haaretz, 24.7.14), αναδημοσίευση από τον ιστότοπο www.cohen.gr:

Όσοι, έστω και κατ΄ ελάχιστο συγχωρούν τη Χαμάς, συνεργάζονται με ένα θανατικό, θρησκευτικό, τυραννικό δικτάτορα. Η Χαμάς είναι οι παλαιστίνιοι νεοναζί…. Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

- «Κάποιος χτυπά την πόρτα», του Δημήτρη Γκαλών, 23.7.14, www.protagon.gr:   

Το κύριο θέμα των ημερών είναι η Γάζα. Πολλές οι κινητοποιήσεις, οι συζητήσεις, οι αντιδράσεις και οι τοποθετήσεις, πολλές φορές εκφρασμένες σε μορφή προσωπικών αναρτήσεων, κυρίως στο διαδίκτυο, αφενός για την συμπαράσταση στο δράμα των αμάχων, αφετέρου για την υποστήριξη των Παλαιστινίων στην έκβαση του πολέμου... Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

- «Το Ισραήλ αγωνίζεται να προστατεύσει τους πολίτες του - η Χαμάς χρησιμοποιεί τους παλαιστινίους σαν ανθρώπινη ασπίδα», του Σάμπυ Μιωνή, 23.7.14, www.kourdistoportocali.com:

Η βασική διάφορα μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, είναι ότι οι Ισραηλινοί δοξάζουν την ζωή, ενώ οι φανατικοί ισλαμιστές της Χαμάς δοξάζουν τον θάνατο... Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

- «Το Δίκιο του Ισχυρού», του Θάνου Τζήμερου, ιδρυτή και προέδρου της πολιτικής κίνησης "Δημιουργία, ξανά!" & περιφερειακού συμβούλου Αττικής, 17.7.14, www.iporta.gr:

Ένας πόλεμος που κρατάει 60 χρόνια είναι ένας παράλογος πόλεμος. Σ' έναν πόλεμο δεν υπάρχει ο καλός και ο κακός. Υπάρχουν αντίπαλοι που υπερασπίζουν με τη βία τα συμφέροντά τους. Και η βία είναι πάντα απάνθρωπη...  Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

- «Τίποτα δεν χαροποιεί περισσότερο τη Χαμάς από τους νεκρούς Παλαιστινίους», του Jerold Auerbach, 16.7.14, The Algemeiner:

Τα καλύτερα ρεπορτάζ που προβάλλονται αυτές τις ημέρες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι αυτά που παρουσιάζουν την οδύνη των κατοίκων της Γάζας, οι οποίοι  θρηνούν για τους νεκρούς τους από τις επιθέσεις του Ισραήλ, το οποίο αντεπιτίθεται στον απρόκλητο καταιγισμό ρουκετών που δέχεται από την Χαμάς… Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

- «Η δήλωση που δεν έχει εκδοθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», του David Horovitz, 14.7.14, The Times of Israel:  

Τα μέλη του Συμβουλίου τρέμουν στη σκέψη της εκτεταμένης απώλειας ζωών και της καταστροφής που είχαν στόχο να προκαλέσουν -και θα είχαν προκαλέσει- οι εκατοντάδες πύραυλοι, αν απουσίαζε το Ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.  Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

- “Μπείτε για λίγο στη θέση του Ισραήλ”, Μήνυμα προς τους ηγέτες του κόσμου, του Ronald S. Lauder, προέδρου του WJC, 13.7.2014, The Algemeiner:

Πρόσφατα, στο Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο ζητήσαμε από όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου να μπουν για λίγο στη θέση του Ισραήλ.

“ Όλοι θα συμφωνούσαμε ότι κάθε κυβέρνηση θα είχε χρέος να υπερασπιστεί τους πολίτες της, αν οι πόλεις της δεχόντουσαν επίθεση”, αναφέραμε σε επιστολή προς τους πρέσβεις των Ηνωμένων Εθνών, τους αρμόδιους των Ηνωμένων Πολιτειών, τον υπουργό εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Λατινικής Αμερικής, καθώς και σε άλλους... Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.