Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2370 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ
Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ – ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ από τον ODIHR & την UNESCO PDF Εκτύπωση E-mail

Η 4τομη έκδοση με τίτλο Addressing Anti-Semitism in Schools: Training Curricula δημιουργήθηκε από το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR) του ΟΑΣΕ (OSCE) και την UNESCO, με τη συνεργασία του Εκπαιδευτικού Κέντρου για το Ολοκαύτωμα του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου. Η σειρά απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και τους προσφέρει βοηθητικά εργαλεία για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση αντισημιτικών περιστατικών στον χώρο του σχολείου. Τα βιβλία παρέχουν πρακτικές συμβουλές και υλικό προκειμένου οι εκπαιδευτικοί και οι διευθυντές σχολείων να διαχειριστούν τον αντισημιτισμό και τις προκαταλήψεις μέσω της εκπαίδευσης, προάγοντας παράλληλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα. Οι τέσσερεις τόμοι αφορούν:  1. Εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων 2. Εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 3. Εκπαιδευτικούς Επαγγελματικών Λυκείων και 4. Διευθυντές Σχολείων.

Οι εκδόσεις αυτές αποτελούν τμήμα του προγράμματος του ODIHR για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού «Turning Words into Action to Address Anti-Semitism» και του εκπαιδευτικού προγράμματος της UNESCO “Global Citizenship Education” για την αγωγή του πολίτη για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δείτε και μεταφορτώστε τις τέσσερις εκδόσεις εδώ.

Πηγή: ιστότοπος OSCE-ODIHR, 17.11.2020,  “Addressing Anti-Semitism in Schools: Training Curricula”

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Στο πλαίσιο της 75ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) διοργάνωσε στις 17.11.2020 διαδικτυακή εκδήλωση με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών που ανέλυσαν τον ρόλο του ΟΗΕ στην αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, καθώς και τον τρόπο ενίσχυσης του ρόλου αυτού. Ο αντισημιτισμός αποτελεί απειλή για τις δημοκρατικές αξίες, την ειρήνη και τη σταθερότητα και το WJC έχει συνεργαστεί επί μακρόν με τον ΟΗΕ για να διασφαλίσει ότι η αντιμετώπιση του αντισημιτισμού είναι σε προτεραιότητα στην ατζέντα του για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Καθώς ο ΟΗΕ είναι ο βασικός διακυβερνητικός φορέας για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το ερώτημα που τέθηκε από τους συμμετέχοντες ήταν ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν από τον ΟΗΕ, ώστε να καταπολεμηθεί αποτελεσματικότερα ο αντισημιτισμός.   

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα μέτρα που μπορούν να ληφθούν από τον ΟΗΕ και τα κράτη μέλη του για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, καθώς και στις προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση κάθε μορφής μίσους. 

Περισσότερα...
 
ΕΚΘΕΣΗ OSCE – ODIHR ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ 2019 PDF Εκτύπωση E-mail

Τη Διεθνή Ημέρα για την Ανεκτικότητα,  στις 16 Νοεμβρίου 2020, επέλεξε το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR), του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE), για να δώσει στη δημοσιότητα την ετήσια Έκθεση για τα Εγκλήματα Μίσους, (Hate Crimes Report), τονίζοντας την ανάγκη καταγραφής των εγκλημάτων μίσους από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα θύματα χαρακτηρίζονται ανάλογα και ότι λαμβάνουν την απαραίτητη υποστήριξη.

Πίσω από κάθε έγκλημα μίσους, τονίζει το Δελτίο Τύπου του ODIHR, υπάρχει μια επίπονη και συχνά τραυματική ιστορία σωματικού ή ψυχολογικού τραύματος. Τα θύματα στοχοποιούνται λόγω συγκεκριμένων χαρακτηριστικών της ταυτότητάς τους. Η καταγραφή των εγκλημάτων αυτών και η παροχή υποστήριξης στα θύματα είναι κομβικής σημασίας για την ασφάλεια των ίδιων των θυμάτων, των κοινοτήτων στις οποίες ανήκουν, αλλά και της κοινωνίας γενικά.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae