Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5674 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ
3η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Η 3η σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Αντισημιτισμό διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 17.6.2020, λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων καθώς και εθνικές αντιπροσωπείες των χωρών-μελών της Ε.Ε., με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργείων, των ειδικών απεσταλμένων για τον αντισημιτισμό και εκπροσώπων των Εβραϊκών Κοινοτήτων. Από την Ελλάδα στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος ο Δρ. Ευστάθιος Λιανός – Λιάντης, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον IHRA και Ειδικός Απεσταλμένος για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, η Δρ. Αγγελική Ζιάκα, ΑΠΘ, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας, και εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού ο κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ, Γεν. Ταμίας του ΚΙΣΕ.

Ένα από τα κύρια θέματα που εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση ήταν «Η παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο και οι αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας», καθώς το ξέσπασμα της πανδημίας ακολουθήθηκε από την εξάπλωση ψευδών ειδήσεων και κάθε είδους συνωμοσιολογίας με τη χρήση παλιών και νέων αντισημιτικών μύθων.

Περισσότερα...
 
ΚΟΙΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής για την Ασφάλεια εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν υιοθετώντας την πρωτοβουλία Tackling Coronavirus DisinformationGetting the Facts Right” για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό. Πρόκειται για την αντίδραση της Κομισιόν στην έξαρση της διάδοσης ψευδών ειδήσεων και θεωριών συνωμοσίας στο διαδίκτυο.

Οι θεωρίες συνωμοσίας  -που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, πλήττουν την κοινωνική  συνοχή και την αρμονική συμβίωση και μπορεί να οδηγήσουν σε πράξεις ρατσιστικής βίας και αναταραχές- απαιτούν τη λήψη μέτρων και τη  δέσμευση θεσμών και κοινωνικών φορέων στην αντιμετώπισή τους.

Περισσότερα...
 
ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ WJC ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 2.6.2020, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) διοργάνωσε μέσω τηλεδιάσκεψης το 3ο Φόρουμ για Ειδικούς Απεσταλμένους για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, αλλά και για εκπροσώπους διεθνών Οργανισμών. Η προηγούμενη συνάντηση είχε γίνει το 2019 στο Μόναχο, όπου ο πρόεδρος του WJC Ρόναλντ Λόντερ αναφερόμενος στους συμμετέχοντες τους χαρακτήρισε ως «τους πιο σημαντικούς παράγοντες που θα βοηθήσουν τον εβραϊκό λαό στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού». 

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, το οποίο συντόνισαν η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού Καταρίνα Φον Σνουρμπάιν και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του WJC Μάραμ Στερν, ζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη ρητορική μίσους στο διαδίκτυο και τις αντισημιτικές θεωρίες συνομωσίας, τα οποία εμφανίζουν μια εκρηκτική αύξηση το τελευταίο διάστημα, μέσω των οποίων κατηγορούνται οι εβραίοι, αλλά και άλλες μειονότητες για την πανδημία.    

Κατά την έναρξη του Φόρουμ ο αντιπρόεδρος του WJC προέτρεψε τους Αξιωματούχους να παρακινήσουν τις κυβερνήσεις τους ώστε άμεσα να υιοθετηθούν και εφαρμοστούν οι Ορισμοί του IHRA του Αντισημιτισμού και της άρνησης του Ολοκαυτώματος, να θεσπιστούν νόμοι ώστε οι διαδικτυακές πλατφόρμες να αφαιρέσουν σχόλια ρητορικής μίσους και τέλος να είναι σε επικοινωνία με τους Ειδικούς Απεσταλμένους κατά του Αντισημιτισμού στην κάθε χώρα, ώστε να παρακολουθείται το θέμα του αντισημιτισμού και να αναπτύσσονται στρατηγικές για την αντιμετώπισή του.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae