Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4046 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΤελευταία νέα

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ Ο ΆΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡΤ ΜΠΟΥΡΛΑ 

«Ευλογήθηκα να πάρω πάρα πολλές διακρίσεις επειδή μπορέσαμε να κάνουμε αυτό που κάναμε (το εμβόλιο). Ποτέ όμως μια διάκριση που παίρνεις από τη δικιά σου την πατρίδα, από τη δικιά σου την πόλη δεν μπορεί να συγκριθεί με οποιαδήποτε άλλη. Ξεπερνάει και τις υψηλότερες διακρίσεις από τα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τους μεγαλύτερους φορείς στον κόσμο».

Μ’ αυτά τα λόγια, ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά ευχαρίστησε για την τιμή της αναγόρευσής του στις 22.5.2022 σε επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ, σε μια τελετή με κύρια χαρακτηριστικά τη γεμάτη με κόσμο αίθουσα τελετών του ΑΠΘ και τη συγκίνηση του ίδιου όχι μόνο για τον τίτλο που τού απονεμήθηκε, αλλά και για το γεγονός ότι, περιστοιχισμένος από φίλους και συγγενείς, επέστρεψε στο «σπίτι» του, αφού από το ίδιο Πανεπιστήμιο αποφοίτησε πριν από χρόνια.

Ήταν συγκινητική η παρουσία πολλών οικείων ατόμων στην αίθουσα, συγγενών, μεταξύ των οποίων η αδελφή του και τα παιδιά της, αλλά κι ένα βίντεο για τη ζωή του που ετοίμασαν οι νέοι του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ για να τον τιμήσουν, που περιείχε (και) φωτογραφίες των γονιών του, στους οποίους επανερχόταν αρκετές φορές με ξεχωριστές αναφορές καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του. Θυμήθηκε, μάλιστα, τη μητέρα του, που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, όταν της έλεγε ότι στο σχολείο είχε κάποια δυσκολία να τού κουνάει το δάχτυλο και να τού λέει: «μη μου λες εμένα ότι δεν γίνεται, εγώ ξέφυγα από τον θάνατο τελευταία στιγμή».

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΟΦΩΝΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στις 19.5.2022 έγινε στο Ιωνικό Κέντρο, στην Πλάκα, η παρουσίαση της γερμανόφωνης έκδοσης του βιβλίου του Μαΐρ Μάιση «Η εβραϊκή κοινότητα της Χαλκίδας», παρουσία της πρέσβεως της Αυστρίας στην Αθήνα κας Ποπέλερ, η οποία έκανε χαιρετισμό.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η πρόεδρος του Συλλόγου Αυστριακών στην Ελλάδα κα Ελφρίντε Δαμαλά, καθώς και η κα Μάριον Χόφμαν, η οποία σε συνεργασία με την κα Δαμαλά έκαναν την μετάφραση του βιβλίου στα γερμανικά. Το έργο υλοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος «Zukunftsfonds», της Δημοκρατίας της Αυστρίας και της κας Αριάνε Κοντέλλη.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του γενικού γραμματέα του ΚΙΣΕ κ. Βίκτωρα Ελιέζερ, ο οποίος συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στην έκδοση του βιβλίου και αναφέρθηκε στην σημασία του τονίζοντας ότι «είναι ένα εύληπτο, περιεκτικό βιβλίο που συνοψίζει την παράδοση, τη ζωή, την ιστορία των Εβραίων της Χαλκίδας, καθώς και στοιχεία για τη Συναγωγή, το νεκροταφείο, τα Μνημεία και το Μουσείο. Ένα βιβλίο που προάγει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ρωμανιώτικης κοινότητας της Χαλκίδας, η ιστορία της οποίας έχει τις ρίζες της στον 3ο π.Χ. αιώνα».

Περισσότερα...
 
ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΣΧΕΣΗ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ – Η ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ Η ΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ»

Την Τρίτη 10 Μαΐου 2022, στο Αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης" του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, η Υπηρεσία Γυναικείων Θεμάτων & το πρόγραμμα «Πρωτοβουλία» του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων οργάνωσαν εσπερίδα με θέμα «Η σχέση ανδρών και γυναικών τον 21ο αιώνα – η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών».

Ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, ο Ραββίνος Ισαάκ Μιζάν, ο Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής στο ΕΚΠΑ Χρήστος Καρακόλης, η ψυχολόγος Μαριλίν Πιζάντε, η εκπαιδευτικός Μαρία Σιδηροπούλου και ο φοιτητής Ψυχολογίας Μωυσής Ταραμπουλούς συζήτησαν για τη σχέση ανδρών και γυναικών στις σύγχρονες κοινωνίες και για την πρόληψη της κρίσης, από την οπτική των Θρησκειών. Τη συζήτηση συντόνισε η Βάσω Κόλλια, πρώην Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς και Ισότητας των Φύλων.

Μια ενδιαφέρουσα βραδιά όπου αναδείχθηκαν τόσο οι θεολογικές προσεγγίσεις όσο και οι επιστημονικές αναλύσεις για την εξέλιξη του θεσμού της οικογένειας και την αποτροπή της ενδοοικογενειακής βίας.

Περισσότερα...
 
ΚΑΤΑΔΙΚΗ «ΠΑΤΕΡΑ» ΚΛΕΟΜΕΝΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΟΚΙΝΗΣΗ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΕΒΡΑΙΩΝ

Στις 13.5.2022, το ΣΤ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε ερήμην του, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του ΕΠΣΕ, τον φερόμενο ως «πατέρα» Κλεομένη,  για  ανάρτηση βίντεο στο RuTube από τις 30.10.2018, με τίτλο «Θα έρθει εποχή που θα σφάξουμε τους Εβραίους», το οποίο περιέχει ξεκάθαρες απειλές και προτροπή σε βία κατά των Εβραίων. Το δικαστήριο επέβαλε στον π. Κλεομένη ποινή φυλάκισης 1 έτους με τριετή αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΕΠΣΕ στην ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα Racist Crimes Watch στις 13.5.2022: «Σήμερα, στο ΣΤ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Εισαγγελέας: Μαρία Δραγάνη – Πρόεδρος: Δημήτριος Ζαχαρόπουλος), καταδικάστηκε ερήμην για δημόσια υποκίνηση βίας κατά Εβραίων και Μαρτύρων του Ιεχωβά ο φερόμενος ως “πατέρας” Κλεομένης Κεφαλάς και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 1 έτους με τριετή αναστολή και πρόστιμο 5000 ευρώ.

‘Ατυπος εκπρόσωπος του κατηγορούμενου δήλωσε πως έμαθε για τη δίκη από το Facebook και ζήτησε αναβολή της δίκης καθώς ο κατηγορούμενος, αν και καθαιρεθείς, μονάζει σε μοναστήρι του Ταϋγέτου και δεν είχε ενημερωθεί για τη δίκη. Η κλήτευσή του όμως είχε γίνει τόσο στη διεύθυνση που είχε δηλώσει κατά την παροχή εξηγήσεων όσο και στην πληρεξούσια δικηγόρο του, οπότε το αίτημα απορρίφθηκε.

Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ WJC ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Από 5 έως και 7 Σεπτεμβρίου 2016 εκπρόσωποι του Παγκοσμίου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC), και συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος κ. Ρόμπερτ Σίνγκερ και ο αναπληρωτής του υπεύθυνος για διπλωματικά θέματα κ. Μαράμ Στερν, επισκέφθηκαν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και είχαν συναντήσεις με τον επικεφαλής της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας και την ηγεσία του Ελληνικού Εβραϊσμού. Η επίσκεψη είχε τόσο εθιμοτυπικό όσο και επετειακό χαρακτήρα καθώς το WJC γιορτάζει τα 80 χρόνια από την ίδρυσή του και το ΚΙΣΕ –που είναι μέλος του από το 1951- συμπληρώνει φέτος 65 χρόνια συνεργασίας με το WJC.

Στην Αθήνα οι κ. Σίνγκερ και Στερν συναντήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, τον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη και τον γεν. γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργο Καλαντζή, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα κα Ιρίτ Μπεν Αμπα και την επιτετραμμένη κα Σαουσάν Χασόν.

Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΙΣΕ PDF Εκτύπωση E-mail

Σε συνέχεια της επιστολής συμπαράστασης που απέστειλε το ΚΙΣΕ στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο καταδικάζοντας την εμπρηστική επίθεση στην Μονή Πετράκη, ο Αρχιεπίσκοπος και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου απέστειλε προς τον Πρόεδρο του ΚΙΣΕ κ. Μωϋσή Κωνσταντίνη την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Συνοδική Αποφάσει, ληφθείση εν τη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της 18ης μηνός Αυγούστου ε.ε., γνωρίζομεν υμίν ότι η Ιερά Σύνοδος, διεξελθούσα το υπ’ αριθμ. 391/9.8.2016 υμέτερον έγγραφον αλληλεγγύης και συμπαραστάσεως μετά την εμπρηστικήν επίθεσιν εις τον αύλειον χώρον της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και τας πρότριτα επισυμβάσας εις Ιερούς Ναούς τρομοκρατικάς ενεργείας, έγνω ολοθύμως ευχαριστήσαι υμάς δια τα εκφρασθέντα αισθήματα συμπαθείας και αποδοκιμασίας τούτων των λυπηρών περιστατικών βίας κατά ιερών χώρων, ιεροπραξιών, θρησκευτικών λειτουργών και πιστών.

Η συγκινητική υμετέρα επιστολή, ήτις ήγγισεν ημάς βαθέως και πολυτίμως, αποκτά ιδιαιτέραν αξίαν εις διεθνείς συνθήκας οξύνσεως της βίας και του φανατισμού, υποβαθμίσεως πανανθρωπίνων αξιών και περιφρονήσεως των οσίων και των ιερών, καθ' ας δεόμεθα εκ καρδίας όπως διαλάμψη η ειρήνη των τέκνων του Θεού και επιστρέψωσιν οι πεπλανημένοι εις επίγνωσιν της αληθείας δια της απείρου Χάριτος και του ελέους Αυτού.

Επί δε τούτοις, ευγνώμονες δια την άμεσον συμπαράστασιν και το ευγενές ενδιαφέρον υμών, ευχόμεθα πλουσίαν την ενίσχυσιν εις την ενάσκησιν των υμετέρων καθηκόντων, ευόδωσιν εις τα αγαθά έργα τα οποία επιτελείτε και διατελούμεν μετ' εγκαρδίων αισθημάτων εκτιμήσεως.

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΤΟΝ Γ.Γ. ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (6.9.2016) του Υπουργείου Παιδείας για την συνάντηση του Υπουργού Παιδείας και του Γ.Γ. Θρησκευμάτων με τους εκπροσώπους του  WJC και του Ελληνικού Εβραϊσμού:

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκου Φίλη, με τον Ρόμπερτ Σίγκερ διευθύνοντα σύμβουλο του  World Jewish Congress (WJC) παρουσία του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή. Η εθιμοτυπικού χαρακτήρα επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων (Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι) στις 1.30 το μεσημέρι.

Παρευρέθηκαν επίσης ο  Μαράμ Στερν, αρμόδιος σε θέματα διπλωματίας του WJC. Επίσης ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Μωησής Κωνσταντίνης,  ο πρόεδρος της  Ισραηλιτικής  Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ και ο εκπρόσωπος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών και μέλος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου  Βίκτωρ Ελιέζερ.

Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και οι εκπρόσωποι του  World Jewish Congress συνεχάρησαν την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Υπουργό Παιδείας προσωπικά για τις θετικές πρωτοβουλίες τους και τη σταθερή πολιτική τους στην υπεράσπιση των μεγάλων οικουμενικών αξιών της Δημοκρατίας και της Θρησκευτικής Ελευθερίας., αλλά και για τη στάση τους στο κρίσιμο ανθρωπιστικό ζήτημα των προσφύγων.

Ο Υπουργός εξήγησε την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας στα θέματα καταπολέμησης του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας  και του αντισημιτισμού, αλλά και τη διατήρηση της μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΕΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 27.8.2016 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» το παρακάτω άρθρο με τίτλο «Περί Εβραίων και του Ολοκαυτώματός τους...» σχετικά με τα δύο πρόσφατα άρθρα του Κώστα Καλτσή.

«Τη δική τους απάντηση – παρέμβαση σχετικά με τους Γιαννιώτες Εβραίους και το Ολοκαύτωμά τους κάνουν μέσω επιστολής στον «Π.Λ.» 11 Καθηγητές Πανεπιστημίου, με αφορμή φυσικά τα δύο πρόσφατα σχετικά άρθρα του Κώστα Καλτσή. Το παρόν δημοσίευμα είναι και το τελευταίο για το θέμα, καθώς η εφημερίδα θεωρεί ότι έχει πια εξαντληθεί σε όλες τις πτυχές του, οπότε δεν πρόκειται να φιλοξενήσει άλλα στη συνέχεια.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή των Πανεπιστημιακών:

Αξιότιμε κύριε Διευθυντή,

Παρακολουθήσαμε το θέμα της ‘υπερβολικής’ μνημόνευσης του γιαννιώτικου Ολοκαυτώματος από την τοπική κοινωνία έτσι όπως αυτό παρουσιάστηκε στην εφημερίδα σας, με μεγάλη ανησυχία. Το άρθρο βρίθει ανακριβειών και ιστορικών λαθών, ανακυκλώνει εθνικιστικούς μύθους, προτείνει κακόπιστες ερμηνείες και, κυρίως, αναπαράγει αντισημιτικά στερεότυπα. Ορθώς απαντήθηκαν οι χονδροειδείς απόψεις του, από το ΚΙΣ και πολίτες, σε αυστηρό τόνο. Ο αρθρογράφος σας, αντί να απολογηθεί για τα λάθη του και το ύφος και το πνεύμα των σχολίων του, απάντησε από το ιστολόγιό του με ένα  κείμενο κατάπτυστο, στο οποίο επιτίθεται προσωπικά στον κ. Μ. Ελισάφ με αφορμή το διορισμό του στη θέση του Αναπλ. Διευθυντή του Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όχι με επιστημονικά ή έστω πολιτικά επιχειρήματα αλλά με το μόνο επιχείρημα της ‘συνωμοσίας του εβραϊκού λόμπι’.

Η ανάγνωση της σχετικής αρθρογραφίας καθιστά εμφανή την αντισημιτική προκατάληψη και εμπάθεια του γράφοντος, ο οποίος όμως τυγχάνει να είναι δημόσιος αρθρογράφος σε μια δημοφιλή και κατά τα λοιπά έγκριτη εφημερίδα.  Στο πλαίσιο αυτό, οι υπογράφοντες εκφράζουν την βαθύτατη ανησυχία τους για την προβολή τέτοιων μισαλλόδοξων απόψεων, καθώς και για την επίδραση που είναι δυνατόν να ασκήσει στους αφελείς αναγνώστες η διάδοσή τους. Ειδικότερα, σε μια περίοδο που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα μια τεράστια προσπάθεια υποδοχής και ενσωμάτωσης χιλιάδων προσφύγων, τέτοιες θέσεις, ιδίως εκφερόμενες από δημοσιογράφους, θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη προσοχή, αν όχι και με αυστηρότητα, όπως προβλέπει άλλωστε και ο σχετικά πρόσφατος νόμος του ελληνικού κράτους.

Περισσότερα...
 
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ PDF Εκτύπωση E-mail

Από την ιστοσελίδα VORIA.GR, 12.8.2016: Έπειτα από εισαγγελική εντολή η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης διερευνά εάν τελέστηκε το αδίκημα της δημόσιας υποκίνησης σε ρατσιστική βία.

Προανάκριση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της δημόσιας υποκίνησης σε ρατσιστική βία διενεργεί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετική εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα.

Η εισαγγελική παραγγελία δόθηκε έπειτα από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Voria.gr (εδώ) και τις καταγγελίες σωματείων και συνδικαλιστικών παρατάξεων στον ΟΑΣΘ, σε βάρος του προέδρου του Συνδικάτου Εργαζομένων Δημήτρη Τσερμενίδη τον οποίο κατήγγειλαν για πρωτοφανή αντισημιτική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, που ήταν η Ένωση Αστικών Λεωφορειούχων Θεσσαλονίκης «Ο Μέγας Αλέξανδρος» και η συνδικαλιστική παράταξη «Ανατροπή», ο κ. Τσερμενίδης στη διάρκεια της απολογιστικής ομιλίας του στη γενική συνέλευση των μελών του συνδικάτου η οποία είχε διεξαχθεί στις 24 Ιουνίου, στην αίθουσα "Αβραάμ Μπεναρόγια" του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, χρησιμοποίησε ιδιαιτέρως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς τόσο κατά του ιδρυτού της Federation όσο και συλλήβδην κατά όλων των Εβραίων.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Επόμενο > Τέλος >>

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae