Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5660 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔΗΛΩΣΕΙΣ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ του ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος Γιάννης Μπουτάρης μίλησαν στον δημοσιογράφο Δημήτρη Λαζόπουλο για το θέμα της λύσης του ιδιοκτησιακού ζητήματος που είχε ανακύψει για την κατασκευή του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στην Μακεδονία της Κυριακής στις 30.8.2020.

Ακολούθως αναδημοσιεύουμε τις δηλώσεις του προέδρου του ΚΙΣΕ:  

«”Ο χρόνος ρεκόρ έχει... χρόνια ρεκόρ”, λέει στη «ΜτΚ» ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ενθυμούμενος την πρώτη εξαγγελία του έργου το 2013.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Δήμου υποστηρίζει πως «εφόσον γίνει και η πράξη νομίζω είναι πολύ σπουδαίο, διότι θα μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πάρουμε την άδεια (σ.σ. ανοικοδόμησης)» και στη συνέχεια να συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης.

Σύμφωνα με τον κ. Σαλτιέλ τα προβλήματα ανέκυψαν όταν οι υπηρεσίες του δήμου εντόπισαν ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ είχε μόνο τρία στρέμματα και όχι 15, όπως διατεινόταν. Τα υπόλοιπα ήταν του Δήμου και η κατάσταση περιπλέχθηκε, ενώ το μνημόνιο συντάχθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Πικραμμένου, με το οποίο τα τρία μέρη συμφωνούν τι θα παραδώσουν για την ανέγερση του Μουσείου, προσθέτει ο κ. Σαλτιέλ.

Σχετικά με τη χρηματοδότηση, έχουν εξασφαλιστεί 10 εκατομμύρια ευρώ από το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, 10 εκατομμύρια από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και επιπλέον περίπου οκτώ εκατομμύρια θα διαθέσει το ελληνικό κράτος. Βέβαια εφόσον χρειαστεί «θα πρέπει να βρεθούν και άλλοι χρηματοδότες», τονίζει ο κ. Σαλτιέλ. Σε κάθε περίπτωση, «από τη στιγμή που θα ξεκινήσουμε χρειαζόμαστε δύο-τρία χρόνια», ωστόσο το ζητούμενο είναι πόσος χρόνος θα χρειαστεί μέχρι την έκδοση της οικοδομικής άδειας, προειδοποιεί ο κ. Σαλτιέλ».

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae