Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3208 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΙΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής για την Ασφάλεια εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν υιοθετώντας την πρωτοβουλία Tackling Coronavirus DisinformationGetting the Facts Right” για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης για τον κορωνοϊό. Πρόκειται για την αντίδραση της Κομισιόν στην έξαρση της διάδοσης ψευδών ειδήσεων και θεωριών συνωμοσίας στο διαδίκτυο.

Οι θεωρίες συνωμοσίας  -που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, πλήττουν την κοινωνική  συνοχή και την αρμονική συμβίωση και μπορεί να οδηγήσουν σε πράξεις ρατσιστικής βίας και αναταραχές- απαιτούν τη λήψη μέτρων και τη  δέσμευση θεσμών και κοινωνικών φορέων στην αντιμετώπισή τους.

Περισσότερα...
 
ΔΗΛΩΣΗ Γεν. Γραμματέα ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΡΚΑ (ΣΥΡΙΖΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΠΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε το αντισημιτικό σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα αναφορικά με ανάρτηση του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη για την υποστήριξη του Ισραήλ στην Ελλάδα στο ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «ο τυχοδιώκτης αντιπρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης πριν φορέσει κιπά».

Γενικός Γραμματέας Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος: Απαράδεκτο σχόλιο πολιτικής σκοπιμότητας

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον Γενικό Γραμματέα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος Βίκτωρ Ελιέζερ και ζήτησε το σχόλιο του για την ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα για την κιπά σε μία προσπάθεια πολιτικής αντιπαράθεσης με τον Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Ελιέζερ μεταξύ άλλων τόνισε πως ένας τέτοιος συσχετισμός δεν είναι παρά η αναπαραγωγή ενός αντισημιτικού στερεότυπου που υπονοεί ότι όποιος μη Εβραίος φορέσει τη «κιπά», γίνεται υποχείριο της δήθεν εβραϊκής παντοδυναμίας και πρόσθεσε πως είναι βέβαιος ότι η απαράδεκτη αυτή αναφορά δεν απηχεί τις απόψεις κανενός δημοκρατικού κόμματος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Περισσότερα...
 
ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ WJC ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 2.6.2020, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) διοργάνωσε μέσω τηλεδιάσκεψης το 3ο Φόρουμ για Ειδικούς Απεσταλμένους για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού, αλλά και για εκπροσώπους διεθνών Οργανισμών. Η προηγούμενη συνάντηση είχε γίνει το 2019 στο Μόναχο, όπου ο πρόεδρος του WJC Ρόναλντ Λόντερ αναφερόμενος στους συμμετέχοντες τους χαρακτήρισε ως «τους πιο σημαντικούς παράγοντες που θα βοηθήσουν τον εβραϊκό λαό στην καταπολέμηση του αντισημιτισμού». 

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ, το οποίο συντόνισαν η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού Καταρίνα Φον Σνουρμπάιν και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του WJC Μάραμ Στερν, ζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη ρητορική μίσους στο διαδίκτυο και τις αντισημιτικές θεωρίες συνομωσίας, τα οποία εμφανίζουν μια εκρηκτική αύξηση το τελευταίο διάστημα, μέσω των οποίων κατηγορούνται οι εβραίοι, αλλά και άλλες μειονότητες για την πανδημία.    

Κατά την έναρξη του Φόρουμ ο αντιπρόεδρος του WJC προέτρεψε τους Αξιωματούχους να παρακινήσουν τις κυβερνήσεις τους ώστε άμεσα να υιοθετηθούν και εφαρμοστούν οι Ορισμοί του IHRA του Αντισημιτισμού και της άρνησης του Ολοκαυτώματος, να θεσπιστούν νόμοι ώστε οι διαδικτυακές πλατφόρμες να αφαιρέσουν σχόλια ρητορικής μίσους και τέλος να είναι σε επικοινωνία με τους Ειδικούς Απεσταλμένους κατά του Αντισημιτισμού στην κάθε χώρα, ώστε να παρακολουθείται το θέμα του αντισημιτισμού και να αναπτύσσονται στρατηγικές για την αντιμετώπισή του.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae