Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4098 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΛΓΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΑΡΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Κατά την αποκριάτικη παρέλαση που έγινε φέτος στο καρναβάλι της πόλης Ααλστ στο Βέλγιο συμμετείχε ανάρμοστο αντισημιτικό άρμα και το ΚΙΣΕ απέστειλε στον πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα επιστολή διαμαρτυρίας.

Ο πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα κ. Luc Liebaut απέστειλε στο ΚΙΣΕ την ακόλουθη απάντηση:

«Αναφερόμενος στην επιστολή σας της 6ης Μαρτίου 2019 που ορθά αναφέρεστε στο «ανάρμοστο αντισημιτικό άρμα στην φετινή παρέλαση του καρναβαλιού του Ααλστ» επισημαίνω τα εξής:  

Επιτρέψτε μου να δηλώσω ότι οι Αρχές του Βελγίου αντέδρασαν άμεσα μόλις έγινε γνωστή η συμμετοχή άρματος στην παρέλαση για τον εορτασμού του καρναβαλιού στην πόλη Ααλστ του Βελγίου με καρικατούρα εβραίου. Τόσο οι Αρχές της χώρας, όσο και πολλοί πολίτες -εβραίοι και μη- σοκαρίστηκαν και εξοργίστηκαν με το θέμα αυτό. Κατατέθηκε προσφυγή μέσω του UNIA (Εθνικό Ινστιτούτου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Βελγίου), του ανεξάρτητου δημόσιου φορέα καταπολέμησης των διακρίσεων, ο οποίος προάγει τις ίσες ευκαιρίες για όλους. Κατά το πρώτο στάδιο, ο UNIA θα καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (τους εκπροσώπους των Αρχών του Βελγίου, της οργανωτικής επιτροπής του καρναβαλιού, τον οργανισμό του καρναβαλιού που σχεδίασε και έφτιαξε την καρικατούρα, κ.ά) για να συγκεντρώσει τα στοιχεία, να συζητήσει το θέμα, να αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα, και να αποφασίσει τα επόμενα βήματα.

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Προ ολίγων μόλις ημερών, διαβήκαμε μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής κ. Νίκο Βούτση και χιλιάδες προσκυνητές, την πύλη του Άουσβιτς, τιμώντας την μνήμη των 6.000.000 Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος, μεταξύ των οποίων και 65.000 Ελλήνων Εβραίων. Με δέος και θλίψη.

Η επιγραφή «Arbeit macht frei», δηλαδή «η εργασία δημιουργεί ελευθερία», υποδεχόταν τους Εβραίους στην πύλη του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Άουσβιτς προκειμένου να οδηγηθούν λίγο αργότερα στο φρικτό θάνατο των κρεματορίων, και υπάρχει ακόμη εκεί…

Η χρήση αυτής της επιγραφής στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης και του δημοσιογραφικού σχολιασμού, είναι απαράδεκτη γιατί υποβαθμίζει, υποτιμά και ευτελίζει  ένα σύμβολο της φρίκης και της ναζιστικής βαρβαρότητας. Εκεί όπου χανόταν κάθε ίχνος ανθρωπιάς, εκεί όπου κυριαρχούσε η απανθρωπιά, ο βασανιστικός θάνατος. Εκεί όπου εκατομμύρια άνθρωποι θανατώθηκαν επειδή ήταν Εβραίοι ή «διαφορετικοί».

Кто воняет больше всех? Конечно же опоссум после сытого обеда. Самка опоссума имеет сосцы.
Περισσότερα...
 
ΤΟ ΑΓΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Του Δημήτρη Δημητράκου

Ο αντισημιτισμός επανεμφανίζεται στις Δυτικές κοινωνίες. Είναι κάτι που είναι εξαιρετικά επώδυνο για τους Εβραίους ανάμεσά μας, αλλά και στο άκρο μειωτικό για τον πολιτισμό μας και απειλητικό για την ίδια τη δημοκρατία, τις στερεά εδραιωμένες - όπως μέχρι τώρα νομίζαμε- αρχές της ανοιχτής κοινωνίας. 

Είναι γνωστή η ιδέα για τους Εβραίους που έχει ο χαρακτηριστικός αντισημίτης: είναι πονηροί, κρυψίνοες, φιλοχρήματοι, υπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα, έχουν μεγάλη και αόρατη δύναμη στις τράπεζες και στα μέσα ενημέρωσης και κυρίως είναι διαφορετικοί και συγχρόνως όμοιοι με τους άλλους, γι’ αυτό και πιο επίφοβοι.

Αυτός είναι ο πρωτόγονος αντισημιτισμός που καλλιεργήθηκε στη Δύση και όπως είναι γνωστό τροφοδότησε τον ρατσισμό και τον εθνικισμό, που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα, δηλαδή, την εξολόθρευση εκατομμυρίων Εβραίων στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae