Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2325 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ TikTok για «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ» ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Με αφορμή τις αντιδράσεις που προέκυψαν από τη δημοσιοποίηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok βίντεο χρηστών που εμφανίζονται σαν θύματα του Ολοκαυτώματος, η δημοφιλής πλατφόρμα ανάρτησε στις 20.8.2020 στο μπλόγκ της ανακοίνωση με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας το μίσος στο TikTok», σχετικά με την πολιτική της για «μηδενική ανοχή» στα περιστατικά αντισημιτισμού, καθώς και άλλων μορφών διακρίσεων.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση στην πλατφόρμα του TikTok

*Με στοιχεία από άρθρο της JerusalemPost, 1.9.2020

 
ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΝΕΑ «ΜΟΔΑ» ΣΤΟ TIKTOK: ΧΡΗΣΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ «ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ» PDF Εκτύπωση E-mail

Οι χρήστες εμφανίζονται να χρησιμοποιούν μέικ απ για να αναπαραστήσουν σημάδια από βασανιστήρια, ενώ εξηγούν πώς «πέθαναν» στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σε άλλα βίντεο οι χρήστες εμφανίζονται να μιλούν για τη  γενοκτονία των Εβραίων, ενώ σε μερικές περιπτώσεις, στο φόντο, παρουσιάζεται μία εικόνα του Άουσβιτς.

Μερικοί φορούν ένα κίτρινο «Άστρο του Δαβίδ», όπως αυτά που φορούσαν υποχρεωτικά οι Εβραίοι κατά το Τρίτο Ράιχ. Τα βίντεο, στα οποία χρησιμοποιούνται τα #Holocaust και #heaven, μετράνε χιλιάδες προβολές στην πλατφόρμα.

Όπως μεταδίδει το Insider, τα βίντεο αυτά έχουν προκαλέσει αντιδράσεις ανάμεσα στους χρήστες με κάποιους να κάνουν λόγο για «ένα θλιβερό τρεντ» και άλλους να απευθύνουν έκκληση να σταματήσουν τα βίντεο αυτά, καθώς αποτελούν ξεκάθαρο αντισημιτισμό «που τον αφήνετε να διαφεύγει».

Περισσότερα...
 
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΧΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Στο πλαίσιο της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2020, στις 10.9.2020 διοργανώθηκε διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Συνεργαζόμαστε για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη: Μέθοδοι και στρατηγικές για μία ολιστική προσέγγιση». Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισε με ομιλία του, την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς:

«Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί φίλοι,

Είναι τιμή για εμένα να συμμετέχω στο σημερινό συνέδριο με θέμα την καταπολέμηση του αντισημιτισμού στην Ευρώπη και η ομιλία μου να διαδέχεται την εναρκτήρια εισήγηση της Καγκελαρίου Μέρκελ κατά την οποία επισημάνθηκε η σπουδαιότητα και η βαρύτητα του θέματος.    

Θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω τη Γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δέσμευσή της να δώσει νέα πνοή στις συλλογικές προσπάθειες για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού. Όταν η Καγκελάριος ανακοίνωσε, πριν από ένα χρόνο, ότι ύψιστη προτεραιότητα της Γερμανικής Προεδρίας θα ήταν η καταπολέμηση του αντισημιτισμού, κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού στην ανθρωπότητα.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae