Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5386 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ | Εκτύπωση |

Την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 και ώρα 19:45, η Ισραηλιτική Κοινότητα Τρικάλων, υπό την αιγίδα του Κέντρου Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη, διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου και φωτογραφικού λευκώματος, με τίτλο «Οι Εβραϊκές κοινότητες στον Ελλαδικό χώρο και διδάγματα από ένα φωτογραφικό ντοκουμέντο».

Ομιλητές:

Γιώργος Αντωνίου, επίκουρος καθηγητής στην έδρα Εβραϊκών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ.

Μωυσής Ελισάφ, Πρόεδρος Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων

Κώστας Μιχαλάκης, φιλόλογος, ιστορικός, Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Τρικάλων

Ραφαήλ Α. Μωυσής, επίτιμος Πρόεδρος ΙΟΒΕ

 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" | Εκτύπωση |

Την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 και ώρα 19.30, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει στην αίθουσα συνεδρίων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλ. Ιπποδρομίου) την παρουσίαση του βιβλίου της Στέλλας Σαλέμ Τα χαμένα παιδιά της Θεσσαλονίκης τόμος Α’: Τα παιδιά που δεν έβαλαν το άστρο.

 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΣΕΛ ΝΑΤΖΑΡΗ | Εκτύπωση |

Η Έδρα Εβραϊκών Σπουδών του ΑΠΘ και η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το Σάββατο 22 Απρίλιου 2017 και ώρα 18:30 στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στο Αμφιθέατρο Στέφανος Δραγούμης, στρογγυλή τράπεζα με θέμα: «Η ζωή και η μαρτυρία του Μαρσέλ Νατζαρή». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την επανέκδοση του χειρόγραφου του Μαρσέλ Νατζαρή, ενός από τα ελάχιστα που βρέθηκαν στα στρατόπεδα. Η μαρτυρία αυτή βρέθηκε μόλις το 1980 κρυμμένη σε ένα παγούρι στο στρατόπεδο Μπίρκεναου. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ι.Κ. Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Γιόμ Ασοά, της Ημέρας Πένθους, η οποία τιμάται από όλους τους Εβραίους ανά τον κόσμο, ως ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη των 6.000.000 θυμάτων του Ολοκαυτώματος (Σοά).

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η κα Νέλυ Νατζαρή Λεόν, κόρη του Μαρσέλ Νατζαρή, η Δρ. Φραγκίσκη Αμπατζοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια ΑΠΘ και επιμελήτρια της πρώτης έκδοσης της μαρτυρίας, η Δρ. Πάβελ Πολιάν, ερευνητής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και ο Δρ. Γιάννης Καρράς, μεταδιδακτορικός στο πανεπιστήμιο του Freiburg.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Δρ. Ευάγγελος Χεκίμογλου.

Θα υπάρξει ταυτόχρονη διερμηνεία από τα Ρωσικά στα Ελληνικά.

 
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΘΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Ι.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | Εκτύπωση |

ΔΕ ΣΕ ΞΕΧΑΣΑ ΠΟΤΕ του Λέοντα Α. Ναρ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου, στις 21.00

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο του Λέοντα Α.Ναρ «Δε σε ξέχασα ποτέ», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, του Κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκηςστο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Πόλεμος, Μετανάστευση, Προσφυγιά».

Μια μουσικοθεατρική παράσταση για έναν έρωτα που, μετά από πολλές περιπέτειες, αν και ανεκπλήρωτος, αναζητά δικαίωση. Μια παράσταση για τη ζωή μιας διάσημης τραγουδίστριας που τραγουδάει επί σκηνής 10 σεφαραδίτικα  και ρεμπέτικα τραγούδια, μερικά από τα οποία γνωρίζουμε, κυρίως, από την ελληνική εκδοχή τους («Μικρός αρραβωνιάστηκα», «Πού να βρω γυναίκα να σου μοιάζει», «Μισιρλού» κά.). Ένα έργο, που θυμίζοντας πώς οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν κάποτε μετανάστες, τιμάει την ιστορία της ισραηλιτικής κοινότητας Θεσσαλονίκης και υπενθυμίζει πως στην πόλη αυτή κάποτε ζούσαν αδερφωμένοι Ορθόδοξοι, Εβραίοι και Οθωμανοί.

Περισσότερα...
 
ΑΘΗΝΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ, 15ος – 20ός ΑΙΩΝΑΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» | Εκτύπωση |

To Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος διοργανώνει τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Κ. Αθηνών την παρουσίαση του βιβλίου  Εβραϊκές Κοινότητες ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, 15ος-20ός αιώνας: οικονομία, κοινωνία, πολιτική, πολιτισμός, εκδόσεις Ισνάφι, Ιωάννινα 2016. Το βιβλίο περιλαμβάνει τα Πρακτικά του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου  που έγινε στα Ιωάννινα 21-23 Μαΐου 2015 και διοργανώθηκε από το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την  Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων. Η εισαγωγή - επιμέλεια του βιβλίου είναι των Άννα Μαχαιρά & Λήδας Παπαστεφανάκη και περιλαμβάνει πρόλογο του προέδρου της Ι.Κ. Ιωαννίνων κ.  Μωυσή Ελισάφ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Έφη Γαζή (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), Σάββας Μιχαήλ (συγγραφέας), Αριέλλα Ασσέρ (ψυχολόγος), Αλεξάνδρα Πατρικίου (Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος) και οι επιμελήτριες του τόμου Άννα Μαχαιρά (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και Λήδα Παπαστεφανάκη (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο κ. Μωυσής Ελισάφ, Γενικός Γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae