Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4543 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΟΝΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ στις ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ IHRA ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ | Εκτύπωση |

Στις 30.5.2019, η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα verianet στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται στη διοργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης του Ολοκαυτώματος του IHRA, στο πλαίσιο της φετινής προεδρίας του Λουξεμβούργου. Ακολουθεί το συγκεκριμένο  απόσπασμα:  

«…Για την πρόταση αποδοχής στην πρόσκληση της ΕΦΑ Ημαθίας: “Υπάρχει και η άλλη πλευρά του κόσμου. Υπάρχουν αυτοί που με χαιρετάνε, με αγκαλιάζουνε.. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων με κάλεσε στην πόλη καθώς κάνουν ένα πολύ ωραίο θέμα με τις “Δύσκολες Μνήμες”. Ένα μέρος των σπουδών μου στη Γερμανία το έκανα στη Χρυσή Εποχή της Γερμανίας μεταξύ του '20 και του '40. Αυτό λοιπόν, συνδέεται με αυτό που ήρθα να κάνω αυτή τη φορά. Αλλά θα πω και κάτι άλλο. Μου προτάθηκε πριν λίγο καιρό ένα κονσέρτο για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων. Όταν έφυγα από την Ελλάδα, η μεγαλύτερη δασκάλα τραγουδιού που υπήρχε στο Λονδίνο, η περήφημη Vera Rosa, ήταν Ουγγρικής καταγωγής Εβραία. Σε αυτό το σπίτι λοιπόν, έμαθα φρικτές ιστορίες δικών της ανθρώπων και όχι μόνο. Έτσι μου γεννήθηκε το ενδιαφέρον, γιατί να χαθεί αυτός ο κόσμος και με αυτό τον φρικτό τρόπο. Στη Γερμανία μάλιστα δεν βγάζουν φωτογραφίες της γιαγιάς ή του παππού όπως κάνουμε εμείς επειδή πάρα πολλοί από αυτούς, είναι SS (Σουτσστάφφελ – Ένοπλα SS).

Περισσότερα...
 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚ 10 - ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ" | Εκτύπωση |

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 και ώρα 19:00, οι εκδόσεις University Studio Press παρουσιάζουν στο βιβλιοπωλείο Books Plus (Πανεπιστημίου 37, Αθήνα)  το βιβλίο του Hans-Joachim Lang «Οι γυναίκες του μπλοκ 10 – Ιατρικά πειράματα στο Άουσβιτς».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μανώλης Πιμπλής, δημοσιογράφος, Νίκη Eideneier– Αναστασιάδη, φιλόλογος και ο συγγραφέας του βιβλίου.   

 

 
Η EUROVISION ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ | Εκτύπωση |

Με ένα σύντομο βίντεο, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) χαιρετίζει την άφιξη της Eurovision στο Ισραήλ. Αντιδρώντας στο διεθνές κίνημα BDS, μποϊκοτάζ και απονομιμοποίησης του Ισραήλ, που έχει ξεκινήσει εκστρατεία κατά της διεξαγωγής του διαγωνισμού τραγουδιού στο Ισραήλ, το βίντεο προβάλλει τον πολιτισμό που ενώνει λαούς και ανθρώπους πέρα από διακρίσεις.

Δείτε ΕΔΩ το video. Μοιραστείτε το και κοινοποιήστε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία του φετινού διαγωνισμού.

 
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ από το 586 π.Χ. έως το 2001 μ.Χ. ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ" | Εκτύπωση |

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος

σας προσκαλούν σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Μαΐρ Σ. Μάιση 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

από το 586 π.Χ. έως το 2001 μ.Χ. ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ (εκδ. Ι.Κ. Χαλκίδας, Χαλκίδα 2018)

 ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΪΟΥ 2019 και ΩΡΑ 18:00 Πνευματικό Κέντρο Ι.Κ. Αθηνών (Βησσαρίωνος 9 & Σίνα)

Προσφωνήσεις:

Δαυίδ Σαλτιέλ, Πρόεδρος ΚΙΣΕ

Σαμουήλ Μάτσας, Πρόεδρος Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος (ΕΜΕ)

Για το βιβλίο θα μιλήσουν

Ζανέτ Μπαττίνου, Αρχαιολόγος, Διευθύντρια  ΕΜΕ,

Θρασύβουλος Ορ. Παπαστρατής, νομικός & ιστορικός ερευνητής

Λέων Γαβριηλίδης, επιμελητής κειμένου του βιβλίου και ο συγγραφέας Μαΐρ Μάισης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 
ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ FANIA OZ-SALZBERGER ΜΕ ΘΕΜΑ "Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΜΟΖ ΟΖ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΙΣΡΑΗΛ" | Εκτύπωση |

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae