Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3387 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΗΜΕΡΙΔΑ για την ΙΣΤΟΡΙΑ της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 24.10.10 η Ισραηλιτική Κοινότητα Τρικάλων,  υπό την αιγίδα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα «Η μακραίωνη ιστορία της Ι.Κ. Τρικάλων» στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα.

Κατά την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία ήταν η πρώτη που διοργάνωσε η Ι.Κ. Τρικάλων ύστερα από πολλά χρόνια, οι εισηγητές αναφέρθηκαν στη δραστηριότητα που ανέπτυξε στο πέρασμα των χρόνων το εβραϊκό στοιχείο και στη συμβολή του στην ανέλιξη και γενικότερα την πολύπλευρη ποιοτική αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε μεγάλη προσέλευση Τρικαλινών, μη μελών της Κοινότητας, αλλά και πολλών ομοθρήσκων από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και το Βόλο.

Περισσότερα...
 
Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος PDF Εκτύπωση E-mail
  Στις 5 Φεβρουαρίου 2006 έλαβαν χώρα στα Τρίκαλα εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Νομαρχία και από την Ισραηλιτική Κοινότητα Τρικάλων.
Περισσότερα...
 
Η Αποκατάσταση του Εβραϊκού Νεκροταφείου Τρικάλων PDF Εκτύπωση E-mail
    Πριν από μερικά χρόνια το Εβραϊκό Νεκροταφείο Τρικάλων προκαλούσε δέος και θλίψη. Θύμα των βανδαλισμών και μάρτυρας της αδυναμίας της εκεί μικρής εβραϊκής Κοινότητας να ανταποκριθεί οικονομικά στο μεγάλο έργο της αποκατάστασής του
Περισσότερα...
 
Βανδαλισμοί στο νεκροταφείο Τρικάλων PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 4 Απριλίου το εβραϊκό νεκροταφείο Τρικάλων υπέστη και νέα επίθεση από βάνδαλους ιερόσυλους, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει εκτεταμένες ζημιές
Περισσότερα...
 
Αποκαλυπτήρια αναθηματικών πλακών στα Τρίκαλα PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 31.10.2004 έγιναν στη Συναγωγή Τρικάλων τα αποκαλυπτήρια αναθηματικών πλακών με τα ονόματα των 139 Εβραίων των Τρικάλων και της Καρδίτσας, που συνελήφθησαν στις 24 Μαρτίου 1944
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae