Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5761 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ μεταξύ ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΕΙΑΣ ΙΣΡΑΗΛ & ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Αρχιραββίνος του Ισραήλ Γιόνα Μέτζκερ και ο Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου Χρυσόστομος υπέγραψαν μία ιστορικής σημασίας διακήρυξη, στις 5.12.2011, στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου, στη Λευκωσία. Η διακήρυξη επισημοποιεί τη δέσμευση των δύο πλευρών στην ενδυνάμωση των μεταξύ τους σχέσεων ενώ βεβαιώνει το αβάσιμο του δόγματος της συλλογικής ευθύνης του εβραϊκού λαού για τη σταύρωση του Ιησού. Είναι η πρώτη φορά που Ορθόδοξη Εκκλησία ξεκάθαρα αποδοκιμάζει το δόγμα αυτό, το οποίο από αιώνων υπήρξε ο πλέον θεμελιώδης παράγων ανάπτυξης του θρησκευτικού αντισημιτισμού στην Ευρώπη.

Περισσότερα...
 
ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 30.10.2011, με την ευκαιρία της Εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, στο Μουσείο Μνήμης του Ολοκαυτώματος του Μίτσιγκαν, διάλεξη του τέως προέδρου του ΚΙΣΕ κ. Μωϋσή Κωνσταντίνη, με θέμα «Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων: Γενοκτονία, Αλτρουισμός και Διάσωση». Ο κ. Κωνσταντίνης, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος από το Μουσείο, το Ίδρυμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν και το Σύλλογο «Φίλοι του Συνταγματάρχη Φριζή», μίλησε στην αίθουσα τελετών του Κέντρου Μνήμης του Μουσείου ενώπιον ακροατηρίου 400 και πλέον ατόμων, μεταξύ των οποίων και επιφανείς εκπρόσωποι του πολιτικού, ακαδημαϊκού, καλλιτεχνικού, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου. Τον ομιλητή προλόγισαν ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων του Συνταγματάρχη Φριζή», κ. Στέφανος Μπιτσιάρας και ο εκτελεστικός διευθυντής του Μουσείου κ. Stephen Goldman. Η διάλεξη περιελάμβανε προβολή διαφανειών με ιστορικά και σπάνια ντοκουμέντα από την ιστορία του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα, τον απορφανισμό των Κοινοτήτων, τη Γερμανική Κατοχή και τις ενέργειες διάσωσης των διωκομένων Εβραίων.

Περισσότερα...
 
"OXI DAY" PDF Εκτύπωση E-mail

Εκδηλώσεις στην Ουάσιγκτον για τον ηρωισμό των Ελλήνων

Η γενναιότητα των Ελλήνων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, της μικρής χώρας που πολέμησε για ένα εξάμηνο τις Δυνάμεις του Άξονα και το ιστορικό «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου 1940, έδωσαν το έναυσμα σε ελληνοαμερικανικές οργανώσεις των ΗΠΑ, με πρωτεργάτη τον κ. Αντριου Μανάτος, για την ίδρυση στην Ουάσιγκτον του «Ιδρύματος της Ημέρας του ΟΧΙ».
Το Ίδρυμα θέσπισε και διοργάνωσε, για πρώτη φορά φέτος, σειρά εκδηλώσεων στις 27 και 28 Οκτωβρίου με σκοπό τη διάδοση της ελληνικής ιστορίας προκειμένου να εμπνεύσει τους σύγχρονους «Δαυίδ» ανά τον κόσμο στη μάχη κατά των «Γολιάθ» για την ειρήνη, τη δημοκρατία και την ελευθερία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση του Ιδρύματος. Σε αυτό το πλαίσιο θεσμοθετήθηκαν και βραβεία με συμβολικό θέμα όπως το «Βραβείο της Ημέρας του ΟΧΙ», για διεθνείς προσωπικότητες που έχουν αγωνιστεί για την ελευθερία, το «Βραβείο της Μάχης της Κρήτης», για γυναίκες αγωνίστριες των δημοκρατικών δικαιωμάτων, το «Βραβείο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός» για προσωπικότητες που συνέβαλαν στη μάχη κατά του αντισημιτισμού και των διακρίσεων και το «Βραβείο της Μεγίστης Γενιάς» για βετεράνους του Πολέμου. Το βραβείο «Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός», εμπνευσμένο από τη σθεναρή στάση του επί Κατοχής Αρχιεπισκόπου Αθηνών εναντίον του Ναζισμού και τις ενέργειές του για την προστασία των Ελλήνων Εβραίων, φέτος απονεμήθηκε στην προϊσταμένη του Ιστορικού και Διπλωματικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών κα Φωτεινή Τομαή για το έργο και τη συμβολή της σε πρωτοβουλίες σχετικά με το Ολοκαύτωμα και την ιστορία των Ελλήνων Εβραίων. Την τιμώμενη προλόγισε ο τ. πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τόμας Μίλερ και το βραβείο απονεμήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Η εκδήλωση έγινε -με τη συνεργασία Αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων και την παρουσία ελληνικών και εβραϊκών προσωπικοτήτων- σε επίσημη τελετή στις 28.10.2011, στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγ. Σοφίας, στην Ουάσιγκτον.
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae