Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4257 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΟΜΙΛΙΑ για το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του ΙΛΛΙΝΟΙΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 21.10.10, το Τμήμα Ιουδαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις στο Σικάγο, σε συνεργασία με επιφανή στελέχη της ελληνικής και εβραϊκής παροικίας του Σικάγου, διοργάνωσαν εκδήλωση με κύριο ομιλητή τον κ. Μωυσή Κωνσταντίνη, τ. πρόεδρο του Κ.Ι.Σ.,Ε., ο οποίος μίλησε για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ελλάδος και για τις προσωπικές του εμπειρίες κατά την διάρκεια της  Κατοχής στην Αθήνα. Κατά την ομιλία, κατάθεση ζωής ενός εννιάχρονου Ρωμανιώτη παιδιού της Αθήνας, παρουσιάστηκε ο κατατρεγμός και η επιβίωση της οικογένειας του κ. Κωνσταντίνη και αναφέρθηκε διεξοδικά η δολοφονία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Ο ομιλητής με γλαφυρότητα συνήρπασε το ακροατήριο και με εξαιρετική σπουδή και ιστορική ακρίβεια απάντησε σε μεγάλο αριθμό ερωτήσεων.

Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 21 και 22 Ιουλίου 2010 ο πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ. Είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί Έλληνας πρωθυπουργός ύστερα από 18 χρόνια από την αναγνώριση του Κράτους του Ισραήλ και την αντίστοιχη επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.
Περισσότερα...
 
ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΪΝΤΣ ΚΟΥΝΙΟ στο ΓΙΑΝΤ ΒΑΣΕΜ PDF Εκτύπωση E-mail

Σε ειδική τελετή που έγινε στις 14.6.10 στο Ίδρυμα Γιάντ Βασέμ στο Ισραήλ, ο κ. Χάϊντς Κούνιο, όμηρος και επιζών του Ολοκαυτώματος, παρέδωσε στο Γιάντ Βασέμ την εργασία που εκπόνησε συγκεντρώνοντας 37.500 ονόματα Εβραίων της Θεσσαλονίκης που θανατώθηκαν στα στρατόπεδα του Άουσβιτς – Μπίρκενάου. Η εργασία του κ. Κούνιο πραγματοποιήθηκε ύστερα από επεξεργασία πολλών στοιχείων, προσωπικών αναμνήσεών του από την προπολεμική Θεσσαλονίκη, καθώς και με τη συμβολή του Γιάντ Βασέμ. Το ονόματα αυτά θα προστεθούν στην κεντρική βάση δεδομένων που περιλαμβάνει τα Ονόματα των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (Shoah VictimsNames).

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae