Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5008 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ WJC ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ Χ.Α. ΓΙΑ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ESTEE LAUDER PDF Εκτύπωση E-mail

Σχετικά με πρωτοβουλία της Χ.Α. Νέας Υόρκης να καλέσει σε μποϋκοτάζ προϊόντων της εταιρείας Λόντερ, σε συνέχεια της ομιλίας του προέδρου του WJC στη Θεσσαλονίκη, το WJC ανάρτησε στην ιστοσελίδα του σχετικό άρθρο.

Διαβάστε το άρθρο στο παρακάτω link.

 http://www.worldjewishcongress.org/en/news/13340/wjc_greek_party_s_boycott_call_reminiscent_of_nazis_action_against_jewish_stores_in_1933

 
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Με ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Προξενείο στη Νέα Υόρκη, στις 28.1.2013, ο Ελληνισμός της Αμερικής τίμησε την «Εθνική Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων Ηρώων και Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος».
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, καθώς και προσωπικότητες από την ελληνική και  ελληνοεβραϊκή κοινότητα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο ιστορικός κ. Αλέξανδρος Κιτροέφ, ο οποίος αναφέρθηκε στη γενοκτονία των Ελλήνων Εβραίων και στα μηνύματα της ιστορίας του Ολοκαυτώματος στη σύγχρονη εποχή. Η εκδήλωση εμπλουτίστηκε με προβολή διαφανειών και μαρτυρίες επιζώντων οι οποίοι συγκίνησαν το κοινό με τη διήγηση των τραγικών εμπειριών τους. Ενδιαφέρον ρεπορτάζ από την εκδήλωση παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός New Greek TV. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής για τους πανάρχαιους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ Εβραίων και Χριστιανών Ελλήνων και για τη στάση της Εκκλησίας στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα. Επίσης, οι δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου Αμερικανών Φίλων του ΕΜΕ κ. Σόνυ Ασσέρ,  του καθηγητή κ. Ασέρ Ματαθία και του ιστορικού κ. Α. Κιτροέφ για το φαινόμενο της ανόδου της Χ.Α. και της εξάπλωσης των εξτρεμιστικών ιδεολογιών. Όλοι υπογράμμισαν την ανησυχία για την έλλειψη παιδείας αλλά και την ελπίδα ότι ο ελληνικός λαός θα αντιληφθεί εγκαίρως το πού μπορεί να οδηγήσουν παρόμοιες ιδεολογίες. Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 11, 12 & 18 Νοεμβρίου 2012, η Οργάνωση CHI- Circle for Hellas & Israel, που εδρεύει στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Μουσείο Ολοκαυτώματος και Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ιλινόις διοργάνωσε στο Σικάγο,  σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στη Μνήμη των Ελλήνων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν με την αιγίδα των προξενείων της Ελλάδας και του Ισραήλ, καθώς και άλλων  εβραϊκών οργανώσεων των ΗΠΑ.     
Συγκεκριμένα στις 11.11.12 έγινε εκδήλωση στο Μουσείο Ολοκαυτώματος αφιερωμένη στα θύματα του Ολοκαυτώματος, καθώς και σε όσους διέσωσαν Εβραίους κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής Κατοχής. Ο Ελληνικός Εβραϊσμός στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της Ι.Κ. Αθηνών κ. Βενιαμίν Αλμπάλα, ο οποίος στην ομιλία του ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και αναφέρθηκε στην περίοδο της Γερμανικής Κατοχής και τον διωγμό των Εβραίων της Αθήνας και στη συμβολή του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού, καθώς και από τον τ. πρόεδρο του ΚΙΣΕ κ. Μωυσή Κωνσταντίνη, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και παρουσίασε την πορεία τους μέσα στο χρόνο.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae