Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4587 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ «ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ» ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Εβραϊκές Οργανώσεις στη Γαλλία και την Ευρώπη απέδωσαν την ευθύνη για την επιτυχία του ακροδεξιού κόμματος του Εθνικού Μετώπου στις δημοτικές εκλογές της χώρας στην αδιαφορία των ψηφοφόρων.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα europe1.fr, οι υποψήφιοι του Εθνικού Μετώπου σε 11 δήμους εξελέγησαν δήμαρχοι κατά την ψηφοφορία της Κυριακής (23.3.2014), γεγονός που παρουσιάζει μία δραματική αύξηση του ποσοστού του κόμματος σε αντιδιαστολή με τις εκλογές του 1997.  Μεγάλος αριθμός Γάλλων ψηφοφόρων δεν προσήλθε στις κάλπες.

«Το μήνυμα είναι ηχηρό και σαφές. Το εκλογικό σώμα της Γαλλίας είτε δεν λαμβάνει σοβαρά την ακροδεξιά απειλή, είτε δεν ενδιαφέρεται», ανέφερε σε δήλωσή ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ραββίνων, Ραββίνος Pinchas Goldschmidt.   

Οι πρόεδροι Εβραϊκών Οργανώσεων ανησυχούν για την άνοδο του Εθνικού Μετώπου διότι  μεταξύ των αρχηγών τους συμπεριλαμβάνονται πολιτικοί που χρησιμοποιούν αντισημιτική και ξενοφοβική ρητορική. Μεταξύ αυτών είναι και ο Jean-Marie Le Pen, ιδρυτής του κόμματος και επίτιμο μέλος του, πατέρας της σημερινής αρχηγού του κόμματος Marine Le Pen.

Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΒΡΑΙΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕΣΕΤ PDF Εκτύπωση E-mail
Με πρωτοβουλία του Israeli Jewish Congress συγκλήθηκε στις 19.6.2013 στην Ιερουσαλήμ συνάντηση μεταξύ των ηγετών των Ευρωπαϊκών Εβραϊκών Κοινοτήτων με τον Πρόεδρο της Κνέσετ κ. Yuli Edelstein. Στη Συνάντηση που έγινε στην Κνέσετ  συμμετείχαν ηγέτες και εκπρόσωποι από πολλές Ευρωπαϊκές Εβραϊκές Κοινότητες μεταξύ των οποίων της Γαλλίας, της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, της Κύπρου, του Βελγίου, της Ισπανίας και της Ελλάδας. Ο Ελληνικός Εβραϊσμός στη Συνάντηση εκπροσωπήθηκε από τον κ. Βενιαμίν Αλμπάλα,  ο οποίος στην εισήγησή του μίλησε για το αυξανόμενο κύμα αντισημιτισμού σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα και την Ουγγαρία. Επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι προέχει η ασφάλεια των Εβραϊκών Ιδρυμάτων και των Εβραίων με κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.       
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του IJC κ. Μισέλ Γκουραρή τόνισε το σημαντικό ρόλο του Ισραήλ στη διατήρηση της εβραϊκής παρουσίας και παράδοσης στις Εβραϊκές Κοινότητες της Διασποράς.
Τα αποτελέσματα της Συνάντησης, όπως και οι προοπτικές που διαγράφονται, είναι ιδιαίτερα σημαντικά για όλες τις Κοινότητες της Διασποράς, οι οποίες αντιμετωπίζουν στις ημέρες μας πολλές προκλήσεις, με κυριότερες τον αυξανόμενο αντισημιτισμό και τη διατήρηση της εβραϊκής ταυτότητας.
 
 
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
 
Βουδαπέστη 5 έως 7 Μαΐου 2013
Αντιπρόεδρος του WJC εξελέγη ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ
 
Από τις 5 έως τις 7.5.2013 πραγματοποιήθηκαν στη Βουδαπέστη, οι εργασίες της 14ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC). Το WJCεπέλεξε για φέτος την Ουγγαρία ως τόπο διεξαγωγής της Συνέλευσης, για να δείξει την αλληλεγγύη του παγκόσμιου εβραϊσμού στους Εβραίους της χώρας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια αυξανόμενο αντισημιτισμό.  
Στη Συνέλευση συμμετείχαν 500 εκπρόσωποι και προσκεκλημένοι εβραϊκών κοινοτήτων και οργανισμών από περίπου 100 χώρες. Ο ελληνικός εβραϊσμός εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, τον οποίο συνόδευσε ως παρατηρητής ο Δρ Πωλ Χάγουελ.  
Στις 5.5.2013 πραγματοποιήθηκε επίσημο δείπνο κατά τη διάρκεια του οποίου μίλησε και καλωσόρισε τους Συνέδρους, ο πρόεδρος του ΚΙΣ Ουγγαρίας Πίτερ Φελντμάγιερ, ο οποίος μίλησε για την ιστορική παράδοση και τις σημερινές ανησυχίες των Εβραίων της Ουγγαρίας.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae