Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4064 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΙΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά θλίψη του Ελληνικού Εβραϊσμού για το θάνατο τριών Ισραηλινών που δολοφονήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ένας πατέρας τεσσάρων παιδιών, μαχαιρώθηκε στην Ιερουσαλήμ και δύο νέοι στρατιώτες στη Δυτική Όχθη δέχθηκαν επίθεση με αυτοκίνητο.

Το νέο κύμα τρομοκρατίας που εξαπολύουν ακραίες Παλαιστινιακές οργανώσεις εναντίον του Ισραήλ υπονομεύει κάθε προσπάθεια ειρήνευσης στην περιοχή πυροδοτώντας για ακόμη μια φορά το μίσος και τον φανατισμό.

Πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι η τρομοκρατία δεν θα φέρει την ειρήνη.

Η τρομοκρατία προκαλεί αβάσταχτο πόνο και υποθάλπει το κλίμα εμπιστοσύνης που θα πρέπει να επικρατήσει ανάμεσα στους δύο λαούς ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη ειρήνη.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στο λαό του Ισραήλ. 

Αθήνα 21 Μαρτίου 2018

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Περισσότερα...
 
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού με αφορμή ένα τραγικό περιστατικό το 1960 στη Νότια Αφρική.

Το μήνυμα της ημέρας αυτής  είναι  ότι όλοι πρέπει να αναλογιστούμε  ότι ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος ώστε να μην ανέχεται και να μην επιτρέπει ρατσιστικές και νεοναζιστικές πρακτικές που οδηγούν σε πράξεις μίσους κατά του «άλλου» λόγω θρησκεύματος, χρώματος, γλώσσας ή φυλής.   

Αυτή την ημέρα ας επιβεβαιώσουμε ότι η "νίκη" σε αυτόν τον αγώνα θα προέλθει από τους απλούς πολίτες που πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους κατά της μισαλλοδοξίας, ώστε να οικοδομήσουν κοινωνίες που θα βασίζονται στα ανθρώπινα δικαιώματα και το σεβασμό της διαφορετικότητας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι επίκαιρη η ρήση του Νέλσον Μαντέλα,  "κανείς δε γεννιέται μισώντας κάποιον για το χρώμα του δέρματος, την καταγωγή του ή τη θρησκεία του....".

Γι' αυτό τη σημερινή ημέρα ας δεσμευτούμε ότι θα προάγουμε τον αλληλοσεβασμό.

Αθήνα, 21 Μαρτίου 2018

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΑΒ. ΜΟΡΝΤΕΧΑΪ ΦΡΙΖΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αποδοκιμάζει τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις του ραβίνου Μορντεχάι Φριζή που διαμένει στο Ισραήλ και ουδεμία σχέση έχει με τον Ελληνικό Εβραϊσμό και τις Ισραηλιτικές Κοινότητες στην Ελλάδα. Οι ακραίες αυτές απόψεις άλλωστε, που δεν συνάδουν με τις αξίες της Εβραϊκής θρησκείας, ήταν και ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν μπόρεσε να παραμείνει ούτε στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, όπου υπηρέτησε για κάποιο μικρό διάστημα.  

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος θεωρεί ότι αυτές οι κραυγές φανατισμού και μισαλλοδοξίας υπονομεύουν την ομαλή συμβίωση των ανθρώπων με διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Αθήνα, 2 Ιανουαρίου 2018

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Περισσότερα...
 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Το ΚΙΣΕ απέστειλε επιστολή προς την πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα εκφράζοντας την αντίθεση του Ελληνικού Εβραϊσμού στο νομοσχέδιο που ποινικοποιεί αναφορές σε Πολωνικά στρατόπεδα συγκέντρωσης και στο ρόλο της Πολωνίας στην εκτέλεση ναζιστικών εγκλημάτων. Το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει την αντίδραση του διεθνούς Εβραϊσμού που σε αυτή την κίνηση της Πολωνίας βλέπουν την διάθεση αποστασιοποίησης της χώρας από το Ολοκαύτωμα. Η επιστολή του ΚΙΣΕ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Εκ μέρους του Ελληνικού Εβραϊσμού εκφράζουμε τη βαθειά ανησυχία και τον προβληματισμό μας για το νέο σχέδιο νόμου της Πολωνίας αναφορικά με το Ολοκαύτωμα, που ποινικοποιεί αναφορές σχετικά με το ρόλο της Πολωνίας σε ναζιστικά εγκλήματα.  

Ο Ελληνικός Εβραϊσμός, τιμώντας τη μνήμη 6 εκατομμυρίων Εβραίων που εξοντώθηκαν από τους Ναζί, και στο όνομα των 77.377 Ελλήνων Εβραίων που αφανίστηκαν στο Ολοκαύτωμα, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του ενάντια σε αυτή την πρόταση νόμου, η οποία περιορίζει την ιστορική έρευνα και τις μαρτυρίες για τον ρόλο των Πολωνικών Αρχών κατά τη διάρκεια της μελανότερης περιόδου της παγκόσμιας ιστορίας.

Εκφράζουμε την πεποίθηση ότι ο Πρόεδρος της Πολωνίας θα αναθεωρήσει την απόφασή του να υπογράψει το εν λόγω νομοσχέδιο.

Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τις αρμόδιες αρχές της χώρας σας για την παρούσα έντονη διαμαρτυρία μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΓΩΓΗΣ ΒΟΛΟΥ ΜΕ ΓΚΡΑΦΙΤΙ PDF Εκτύπωση E-mail

Ξημερώματα του Σαββάτου 20.1.2018 άγνωστοι βεβήλωσαν τον εξωτερικό τοίχο της πύλης της Συναγωγής Βόλου με υβριστικό γκράφιτι.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος καταδικάζει την αποτροπιαστική αυτή πράξη βανδαλισμού ενός τόπου προσευχής και καλεί τις Αρχές να εντείνουν τα μέτρα ασφάλειας του χώρου και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη σύλληψη των δραστών και την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών που αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης του Βόλου.

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2018

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae