Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3470 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" της Κυριακής (7.11.2010) δημοσίευσε αφιέρωμα στην ιστορία των Ελλήνων Εβραίων κατά τη Γερμανική Κατοχή:

news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100002_07/11/2010_421306

 

 
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Περισσότερα...
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΜΟΛΧΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Με τίτλο "Ένοχη σιωπή για την εξόντωση των Εβραίων", η εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", στο φύλλο της 29ης Οκτωβρίου 2009, δημοσίευσε συνέντευξη της καθηγήτριας κας Ρένας Μόλχο, στο δημοσιογράφο κ. Γιάννη Τριανταφύλλου με θέμα τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης κατά την Κατοχή. Παραθέτουμε παρακάτω το πλήρες δημοσίευμα.

Περισσότερα...
 
ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Πρόσφατα το εβραϊκό νεκροταφείο των Ιωαννίνων βεβηλώθηκε.
Μια τέτοια αχαρακτήριστη πράξη προκαλεί βαθύτατη λύπη, δικαιολογημένη αγανάκτηση και εύλογη ανησυχία. Ιδιαίτερα όμως μελαγχολικές σκέψεις γεννά μια σύγκριση. Πριν από αρκετούς αιώνες, τον συνήθως σκοτεινό και μισαλλόδοξο Μεσαίωνα, ένα χρυσόβουλο του 1319, στα χρόνια του Ανδρόνικου Β΄ του Παλαιολόγου, προστάτευε τους Εβραίους των Ιωαννίνων ορίζοντας: «ίνα δε ευρίσκωνται και οι εν τη τοιαύτη πόλει Ιουδαίοι εις ελευθερίαν και ανενοχλησίαν κατά τους λοιπούς εποίκους αυτής». Σήμερα, σε εποχή υποτίθεται περισσότερο φωτεινή και ανεξίθρησκη δυσκολευόμαστε να εξασφαλίσουμε τη γαλήνη των νεκρών τους και το σεβασμό των μνημείων τους.
Περισσότερα...
 
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΦΑΡΑΔΙΤΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Από τις 27 έως τις 29 Μαΐου 2009 πραγματοποιήθηκε στην Αβάνα, την πρωτεύουσα της Κούβας, συνέδριο του Κέντρου Σεφαραδιτών Εβραίων της Κούβας, με θέμα «Αποτύπωση του Σεφαραδίτικου Εβραϊσμού στην Κούβα». Στο συνέδριο, συμμετείχαν μέλη εβραϊκών οργανώσεων της χώρας, πρέσβεις ξένων κρατών, καθώς και διεθνείς αντιπροσωπείες από την Ισπανία, την Τουρκία, και την Ελλάδα, την οποία εκπροσώπησε η προϊσταμένη του Διπλωματικού & Ιστορικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών κα Φωτεινή Τομαή – Κωνσταντοπούλου.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 31 32 33 34 35 36 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae