Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4339 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ TikTok ΥΙΟΘΕΤΕΙ τον ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ της ΕΕ για την ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ της ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαιρετίζει την απόφαση της πλατφόρμας TikTok, στην οποία δημοσιεύονται βίντεο των χρηστών της, να υιοθετήσει τον Κώδικα Δεοντολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της παράνομης ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο. Ο Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη Didier Reynders σε δηλώσεις του τόνισε: «Το TikTok υπογράφοντας τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΕ αποδεικνύει την ισχυρή δέσμευσή του για την αντιμετώπιση της παράνομης ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο. Η ΕΕ χρειάζεται  ισχυρές συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες, ώστε να κάνει το διαδικτυακό περιβάλλον ασφαλές για όλους».    

Το TikTok είναι η ένατη εταιρεία ύστερα από το facebook, τη Microsoft, το Twitter, το YouTube, το Instagram, το Snapchat, το Dailymotion και το Jeuxvideo που συμμορφώνεται με τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΕ, ο οποίος το 2006 οδήγησε τις εταιρείες τεχνολογίας να εντοπίζουν το 90% του εν λόγω περιεχομένου μίσους μέσα σε 24 ώρες και να αφαιρούν το 71% που αφορά παράνομη ρητορική μίσους.     

*Μετάφραση από ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ TikTok για «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ» ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail

Με αφορμή τις αντιδράσεις που προέκυψαν από τη δημοσιοποίηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok βίντεο χρηστών που εμφανίζονται σαν θύματα του Ολοκαυτώματος, η δημοφιλής πλατφόρμα ανάρτησε στις 20.8.2020 στο μπλόγκ της ανακοίνωση με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας το μίσος στο TikTok», σχετικά με την πολιτική της για «μηδενική ανοχή» στα περιστατικά αντισημιτισμού, καθώς και άλλων μορφών διακρίσεων.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση στην πλατφόρμα του TikTok

*Με στοιχεία από άρθρο της JerusalemPost, 1.9.2020

 
ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΝΕΑ «ΜΟΔΑ» ΣΤΟ TIKTOK: ΧΡΗΣΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ «ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ» PDF Εκτύπωση E-mail

Οι χρήστες εμφανίζονται να χρησιμοποιούν μέικ απ για να αναπαραστήσουν σημάδια από βασανιστήρια, ενώ εξηγούν πώς «πέθαναν» στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σε άλλα βίντεο οι χρήστες εμφανίζονται να μιλούν για τη  γενοκτονία των Εβραίων, ενώ σε μερικές περιπτώσεις, στο φόντο, παρουσιάζεται μία εικόνα του Άουσβιτς.

Μερικοί φορούν ένα κίτρινο «Άστρο του Δαβίδ», όπως αυτά που φορούσαν υποχρεωτικά οι Εβραίοι κατά το Τρίτο Ράιχ. Τα βίντεο, στα οποία χρησιμοποιούνται τα #Holocaust και #heaven, μετράνε χιλιάδες προβολές στην πλατφόρμα.

Όπως μεταδίδει το Insider, τα βίντεο αυτά έχουν προκαλέσει αντιδράσεις ανάμεσα στους χρήστες με κάποιους να κάνουν λόγο για «ένα θλιβερό τρεντ» και άλλους να απευθύνουν έκκληση να σταματήσουν τα βίντεο αυτά, καθώς αποτελούν ξεκάθαρο αντισημιτισμό «που τον αφήνετε να διαφεύγει».

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae