Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 7373 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 11, 12 & 18 Νοεμβρίου 2012, η Οργάνωση CHI- Circle for Hellas & Israel, που εδρεύει στις ΗΠΑ, σε συνεργασία με το Μουσείο Ολοκαυτώματος και Εκπαιδευτικό Κέντρο του Ιλινόις διοργάνωσε στο Σικάγο,  σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στη Μνήμη των Ελλήνων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν με την αιγίδα των προξενείων της Ελλάδας και του Ισραήλ, καθώς και άλλων  εβραϊκών οργανώσεων των ΗΠΑ.     
Συγκεκριμένα στις 11.11.12 έγινε εκδήλωση στο Μουσείο Ολοκαυτώματος αφιερωμένη στα θύματα του Ολοκαυτώματος, καθώς και σε όσους διέσωσαν Εβραίους κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής Κατοχής. Ο Ελληνικός Εβραϊσμός στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο της Ι.Κ. Αθηνών κ. Βενιαμίν Αλμπάλα, ο οποίος στην ομιλία του ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και αναφέρθηκε στην περίοδο της Γερμανικής Κατοχής και τον διωγμό των Εβραίων της Αθήνας και στη συμβολή του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού, καθώς και από τον τ. πρόεδρο του ΚΙΣΕ κ. Μωυσή Κωνσταντίνη, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και παρουσίασε την πορεία τους μέσα στο χρόνο.
Περισσότερα...
 
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΟ ΟΥΓΓΡΙΚΟ ΚΟΜΜΑ JOBBIK PDF Εκτύπωση E-mail
Στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, ο βουλευτής Μάρτον Γκιονγκιόζι του νεοναζιστικού ουγγρικού κόμματος Jobbik (που είναι το τρίτο κόμμα στη χώρα) πρότεινε να καταρτιστούν κατάλογοι με τους Εβραίους της Ουγγαρίας. Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο αντιδρώντας στις ακραίες αντισημιτικές και ρατσιστικές απόψεις που εκφράστηκαν από το νεοναζιστικό κόμμα Jobbik,  ανέλαβε την πρωτοβουλία να συνυπογραφεί κείμενο καταδίκης από μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και από επιφανείς προσωπικότητες της Ευρώπης.  Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής  ήταν η καταδίκη του αντισημιτικού και ρατσιστικού λόγου του κόμματος Jobbik και η έκκληση στις ουγγρικές Αρχές για λήψη μέτρων. Τελικά, το κείμενο συνυπέγραψαν 150 και πλέον ευρωβουλευτές και βουλευτές, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες ευρωβουλευτές, η κα Ρόδη Κράτσα, η κα Χρυσούλα Παλιαδέλη και ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου. Το ψήφισμα εστάλη στον πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ουγγαρίας. 
 
Άμεση αντίδραση του Ουγγρικού Κοινοβουλίου στο νεοναζισμό με νομοθετικό έργο
 
Σε συνέχεια της δημόσιας κατακραυγής για τις αντισημιτικές δηλώσεις Ούγγρου βουλευτή, το Κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε τροπολογία για την τιμωρία των πολιτικών που εκφράζουν «προσβλητικό – υβριστικό λόγο».
Περισσότερα...
 
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του EUROPEAN JEWISH CONGRESS PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 6 & 7.11.12 έγινε στις Βρυξέλλες η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου (E.J.C.) με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τις 40 χώρες-μέλη του οργανισμού αυτού. Ο Ελληνικός Εβραϊσμός εκπροσωπήθηκε στη Συνέλευση από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ. Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν ήταν ηαύξηση των ρατσιστικών εκδηλώσεων και η άνοδος ακροδεξιών εξτρεμιστικών κομμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες. Στο πάνελ για το συγκεκριμένο θέμα μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ (φωτογραφία), ο οποίος μίλησε για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελληνική Βουλή. «Ρατσιστική βία, αντισημιτικές νύξεις και άρνηση του Ολοκαυτώματος είναι πρακτικές που για πρώτη φορά εκφράζονται στην Ελλάδα από βουλευτές και μέλη εκλεγμένου κόμματος», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ, τονίζοντας παράλληλα την ανησυχία της εβραϊκής κοινότητας για το γεγονός ότι μέρος της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει το πού μπορεί να οδηγήσει η ιδεολογία της Χ.Α.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae