Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3681 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
 
 
Με την ευκαιρία των μεγάλων εβραϊκών εορτών της Πρωτοχρονιάς (Ρος Ασανά) και της Ημέρας του Εξιλασμού (Γιομ Κιπούρ), ο πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας της Βενεζουέλας έστειλε στις Κοινότητες της Διασποράς το παρακάτω μήνυμα:     
 
«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
 
Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας με αφορμή το νέο έτος 5774.
Αυτή είναι μια περίοδος για περισυλλογή. Σε αντίθεση με άλλες γιορτές, το Ρος Ασανά δεν έχουμε καμία ιστορία, καμία μνήμη, καμία ειδική περίσταση για να θυμηθούμε, γι΄ αυτό δράττουμε την ευκαιρία στην Κοινότητά μας για να γιορτάσουμε, αλλά και να προβληματιστούμε.
Αυτή την περίοδο υπενθυμίζουμε στο λαό της Βενεζουέλας ότι η καταγωγή και ο τόπος γέννησης των ανθρώπων δεν έχουν σχέση με την πίστη και ότι η πίστη είναι απλά μια μορφή έκφρασης σεβασμού και θαυμασμού του Θεού που  ενστερνιστήκαμε  από τους γονείς μας. Μοιάζει με το όνομα που έχουμε, για το οποίο δεν είχαμε την δυνατότητα της επιλογής. Εν τούτοις, ο Ιουδαϊσμός καθοδηγείται από την αγάπη για το γείτονα και είναι μια θρησκεία που πάνω από όλα έχει την ηθική ως βάση της  σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. 
Περισσότερα...
 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ E.J.C. ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ PDF Εκτύπωση E-mail
Εκπρόσωποι από 27 ευρωπαϊκές χώρες συναντήθηκαν στη διευρυμένη σύσκεψη του εκτελεστικού σώματος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου (EJC), στις 12.12.2010, στο Παρίσι. Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξέταση φλεγόντων ζητημάτων του Εβραϊσμού όπως η άνοδος του αντισημιτισμού στην Ευρώπη, η συνεχής προπαγάνδα για τη δαιμονοποίηση του Ισραήλ, η προερχόμενη από το Ιράν πυρηνική απειλή και οι πρόσφατες εξελίξεις για τη σεχιτά (την τελετουργική σφαγή κασέρ).
Περισσότερα...
 
ΟΜΙΛΙΑ για το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ του ΙΛΛΙΝΟΙΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 21.10.10, το Τμήμα Ιουδαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις στο Σικάγο, σε συνεργασία με επιφανή στελέχη της ελληνικής και εβραϊκής παροικίας του Σικάγου, διοργάνωσαν εκδήλωση με κύριο ομιλητή τον κ. Μωυσή Κωνσταντίνη, τ. πρόεδρο του Κ.Ι.Σ.,Ε., ο οποίος μίλησε για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ελλάδος και για τις προσωπικές του εμπειρίες κατά την διάρκεια της  Κατοχής στην Αθήνα. Κατά την ομιλία, κατάθεση ζωής ενός εννιάχρονου Ρωμανιώτη παιδιού της Αθήνας, παρουσιάστηκε ο κατατρεγμός και η επιβίωση της οικογένειας του κ. Κωνσταντίνη και αναφέρθηκε διεξοδικά η δολοφονία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Ο ομιλητής με γλαφυρότητα συνήρπασε το ακροατήριο και με εξαιρετική σπουδή και ιστορική ακρίβεια απάντησε σε μεγάλο αριθμό ερωτήσεων.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae