Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4534 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΠΕΝΕ ΜΠΕΡΙΤ στα ΘΥΜΑΤΑ του ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 30.3.11 το διεθνές Μπενέ Μπερίτ έκανε στην Ουάσιγκτον αφιέρωμα στους Έλληνες Εβραίους Θύματα του Ολοκαυτώματος. Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκε βίντεο που έχει επιμεληθεί η διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών κα Φωτεινή Τομαή με τίτλο «Η Ελληνική Έκθεση στο Μουσείο Ολοκαυτώματος του Άουσβίτς» στο οποίο περιλαμβάνεται και σχολιασμός της.

Στην εκδήλωση παρέστησαν Έλληνες και ξένοι διπλωμάτες.   

 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ με την ΗΓΕΣΙΑ του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΠΕΝΕ ΜΠΕΡΙΤ PDF Εκτύπωση E-mail

Τον Μάρτιο του 2011, το Διεθνές Μπενέ Μπερίτ παρέθεσε στην έδρα του στην Ουάσιγκτον γεύμα εργασίας στον Έλληνα υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο. Η συζήτηση εστιάστηκε στη σχέση Ελλάδας – Ισραήλ, στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, καθώς και στις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.    

 

 
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail
 
 
Με την ευκαιρία των μεγάλων εβραϊκών εορτών της Πρωτοχρονιάς (Ρος Ασανά) και της Ημέρας του Εξιλασμού (Γιομ Κιπούρ), ο πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας της Βενεζουέλας έστειλε στις Κοινότητες της Διασποράς το παρακάτω μήνυμα:     
 
«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
 
Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας με αφορμή το νέο έτος 5774.
Αυτή είναι μια περίοδος για περισυλλογή. Σε αντίθεση με άλλες γιορτές, το Ρος Ασανά δεν έχουμε καμία ιστορία, καμία μνήμη, καμία ειδική περίσταση για να θυμηθούμε, γι΄ αυτό δράττουμε την ευκαιρία στην Κοινότητά μας για να γιορτάσουμε, αλλά και να προβληματιστούμε.
Αυτή την περίοδο υπενθυμίζουμε στο λαό της Βενεζουέλας ότι η καταγωγή και ο τόπος γέννησης των ανθρώπων δεν έχουν σχέση με την πίστη και ότι η πίστη είναι απλά μια μορφή έκφρασης σεβασμού και θαυμασμού του Θεού που  ενστερνιστήκαμε  από τους γονείς μας. Μοιάζει με το όνομα που έχουμε, για το οποίο δεν είχαμε την δυνατότητα της επιλογής. Εν τούτοις, ο Ιουδαϊσμός καθοδηγείται από την αγάπη για το γείτονα και είναι μια θρησκεία που πάνω από όλα έχει την ηθική ως βάση της  σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. 
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae