Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5522 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΣΧΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Με την παρακάτω επιστολή το ΚΙΣΕ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για το «σημαντικό επίτευγμα» της επιστροφής των εβραϊκών αρχείων από τη Μόσχα, που -όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή τους ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. του ΚΙΣΕ- «φέρνει ένα αίσιο τέλος σε μια χρονίζουσα μάχη της ελληνικής διπλωματίας». Το πλήρες κείμενο της επιστολής (9.12.2021) για την ιστορική αυτή απόφαση έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση παρακολουθήσαμε την ανακοίνωσή σας, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, για την επιστροφή των προπολεμικών Αρχείων των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων από τη Μόσχα.

Εκ μέρους του Συμβουλίου μας και σύσσωμου του Ελληνικού Εβραϊσμού  σάς εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μας  για το σημαντικό αυτό επίτευγμα, που φέρνει ένα αίσιο τέλος σε μια χρονίζουσα μάχη της ελληνικής διπλωματίας. Η προσωπική σας δέσμευση και οι καίριες ενέργειές σας αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα για την επίτευξη του κοινού μας στόχου.

Περισσότερα...
 
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΡΑΦΑΗΛ ΜΩΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Στην πανηγυρική συνεδρίαση της Ακαδημίας Αθηνών της 21ης Δεκεμβρίου 2021 ανακοινώθηκε ότι η Ολομέλεια της Ακαδημίας ψήφισε ομόφωνα να απονεμηθεί στον Δρα Ραφαήλ Μωυσή το άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως βραβείο, σε αναγνώριση της προσφοράς του στη διαμόρφωση και εφαρμογή της εθνικής ενεργειακής στρατηγικής, στην εφαρμογή επιχειρηματικών καινοτομιών, σε εκπαιδευτικές, ερευνητικές και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και την εν γένει συμβολή του στην ενεργειακή και οικονομική αναβάθμιση της Ελλάδας. 

Στοιχεία από Δελτίο Τύπου Ακαδημίας Αθηνών, 21.12.2021 (σελ. 20)

 
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΜΠΕΝΕ ΜΠΕΡΙΤ ΒΙΚΤΩΡΑ ΜΠΑΤΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Το  Διεθνές Μπενέ Μπερίτ επέλεξε τον Πρόεδρο του Μπενέ Μπερίτ Αθήνας κ. Βίκτωρα Μπατή (μαζί με άλλα 22 άτομα παγκοσμίως) για το βραβείο «B'nai B'rith International President's Award 2021».

Το διάσημο αυτό βραβείο θεσπίστηκε πριν από τρία χρόνια και απονέμεται ετησίως σε άτομα που προσφέρουν εθελοντικό έργο όχι για αναγνώριση, προσοχή ή προσωπικό όφελος, αλλά για το καλό του Εβραϊσμού και που προάγουν τις αρχές και τις αξίες του Μπενέ Μπερίτ. 

Η διαδικτυακή εκδήλωση για την τιμητική αυτή διάκριση στο πρόσωπο του κ. Βίκτωρα Μπατή πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας Ζoom την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 κατά τη διάρκεια του B’nai B’rith Leadership Forum.

 
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 12.12.2021, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» το παρακάτω άρθρο με τίτλο «Τα Εβραϊκά αρχεία είναι “ελεύθερα” να επιστρέψουν στον τόπο τους» του Aναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.  

«Άνοιξη του 1943, Θεσσαλονίκη. Οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής μαζί με τους 60.000 Εβραίους της Θεσσαλονίκης, που προόριζαν για τα κρεματόρια, φορτώνουν στα τρένα και όλα όσα οι πρόγονοί τους είχαν δημιουργήσει στη μητρόπολη του Σεφαραδισμού, καθώς και αρχεία των εβραϊκών κοινοτήτων απ’ όλη την Ελλάδα. Δύο χρόνια αργότερα, άνδρες του αποσπάσματος του σοβιετικού στρατού εντοπίζουν στα βαγόνια ενός εγκαταλειμμένου τρένου στο Βερολίνο, χιλιάδες φακέλους και κιβώτια γεμάτα με έγγραφα, τα οποία μεταφέρουν προς φύλαξη στη Μόσχα.

Τα χρόνια έτρεξαν βασανιστικά, οι μνήμες όμως δεν ξεχάστηκαν.

Περισσότερα...
 
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΣΑΝΤΙ ΜΑΤΑΛΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Η Ακαδημία Αθηνών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για την εκλογή, ως αντεπιστέλλον μέλος της, του ομοθρήσκου Σαντί Ματαλών:  

«Η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της 11ης Νοεμβρίου 2021, εξέλεξε ως αντεπιστέλλον μέλος της, στην Τάξη των Θετικών Επιστημών, από επιστήμονες του εξωτερικού στον κλάδο της «Φυσιολογίας», τον διακεκριμένο Καθηγητή Αναισθησιολογίας και Αντιπρόεδρο Έρευνας στο Τμήμα Αναισθησιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ των ΗΠΑ και Διευθυντή του Τομέα Μοριακής και Μεταφραστικής Βιοϊατρικής του ίδιου Τμήματος, κύριο Σαντί Ματαλών.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae