Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2548 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ
OSCE – ODIHR: ΧΡΗΣΙΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Η αύξηση του αντισημιτισμού τα τελευταία χρόνια έχει καταστήσει σαφή την ανάγκη για λήψη συντονισμένων μέτρων από πλευράς τόσο διεθνών όσο και κρατικών φορέων. Ωστόσο, είναι οι λειτουργοί της εκπαίδευσης οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με  το υψηλό καθήκον να αντιμετωπίσουν αυτή την κοινωνική πρόκληση γαλουχώντας τους μαθητές τους με τις αξίες του αλληλοσεβασμού και της ισότητας.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR) του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ - OSCE), εκπόνησε 10 εξειδικευμένα διδακτικά βοηθήματα, με κεντρικό θέμα «Αντιμετωπίζοντας τον Αντισημιτισμό μέσω της Εκπαίδευσης», προκειμένου να υποστηριχθούν οι εκπαιδευτικοί στο να συζητήσουν και να εξηγήσουν τον αντισημιτισμό στη σχολική τάξη. Τα εγχειρίδια -με γενική μαθησιακή προσέγγιση την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ανοχής και της  παρέχουν πρακτική καθοδήγηση στο πώς να απαντηθούν ερωτήματα ή να αντιμετωπιστούν αντισημιτικές συμπεριφορές μαθητών, ενώ παρέχουν σύντομες αλλά περιεκτικές πληροφορίες για τις σύγχρονες εκφάνσεις του αντισημιτισμού.

Περισσότερα...
 
Ο ΑΡΧΙΡΑΒΒΙΝΟΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΜΠΙΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ PDF Εκτύπωση E-mail

ΛΟΝΔΙΝΟ: Ακατάλληλο για την πρωθυπουργία χαρακτήρισε τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο αρχιραββίνος της Βρετανίας Εφραίμ Μίρβις, επισημαίνοντας ότι ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέτυχε να αντιμετωπίσει τον «επιβεβλημένο εκ των άνωθεν» αντισημιτισμό που έχει καταλάβει το κόμμα.

Σε άρθρο του, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στους Times, ο ραββίνος Μίρβις ερωτάται αν ο Κόρμπιν είναι συνένοχος στην επιβολή αντισημιτικών απόψεων και αν αυτό τον καθιστά ακατάλληλο για την πρωθυπουργία. «Πρόκειται για αποτυχία της ηγεσίας. Ενα νέο δηλητήριο, εγκεκριμένο εκ των άνωθεν, έχει ριζώσει στο Εργατικό Κόμμα. Η ίδια η ψυχή τού έθνους μας διακυβεύεται», έγραψε ο ραββίνος Μίρβις.

Περισσότερα...
 
FRA REPORT: ANTISEMITISM – Overview of data available in the European Union 2008 – 2018 PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 8.11.2019, επέτειο της “Νύχτας των Κρυστάλλων”,  η Ευρωπαία Επίτροπος για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού Katharina von Schnurbein έδωσε στη δημοσιότητα την έκθεση του Γραφείου Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) για τον Αντισημιτισμό στην Ε.Ε. κατά τη δεκαετία 2008 – 2018. Η έκθεση περιλαμβάνει στοιχεία για τα κρούσματα αντισημιτισμού που έχουν καταγραφεί από επίσημες αρχές και κοινωνικούς φορείς στις 28 χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η έκθεση κάνει αναφορά στις 13 χώρες – μέλη που έχουν υιοθετήσει τον Ορισμό του IHRA για τον Αντισημιτισμό και στο πώς τον χρησιμοποιούν.

Δείτε εδώ την έκθεση “Antisemitism – Overview of data available in the European Union 2008 – 2018”. (pdf)

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae