Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2750 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ από το ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΜ ΛΑΝΤΟΣ στη ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Περισσότεροι από 550 εκπρόσωποι από 50 και πλέον χώρες συμμετείχαν στο Διεθνές Συνέδριο για τον Αντισημιτισμό που διοργάνωσε το Ίδρυμα Τομ Λάντος στη Βουδαπέστη την 1 και 2 Οκτωβρίου 2013.
Ο Ελληνικός Εβραϊσμός εκπροσωπήθηκε από ευρεία αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τους προέδρους του ΚΙΣΕ κ. Β. Αλμπάλα, του ΕΜΕ κ. Μάκη Μάτσα, της Ι.Κ. Αθηνών κ. Μ. Μωυσή και τον γ.γ. του ΚΙΣΕ κ. Β.Ι. Ελιέζερ, όλοι προσκεκλημένοι και φιλοξενούμενοι του Ιδρύματος Λάντος και ιδιαίτερα του μέλους του Δ.Σ. του Ιδρύματος κ. Φίλιπ Φρίντμαν.
Με θέμα «Εβραϊκή ζωή και Αντισημιτισμός στη Σύγχρονη Ευρώπη», και υψηλόβαθμους ομιλητές από διεθνείς οργανισμούς όπως τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, τη Διεθνή Συμμαχία για την Μνήμη του Ολοκαυτώματος, καθώς και κρατικές αντιπροσωπείες από την Ουγγαρία, τις ΗΠΑ, τη Μεγ. Βρετανία, την Ελλάδα και το Ισραήλ, το Συνέδριο κατέδειξε το διεθνές ενδιαφέρον και τη σημασία της αντιμετώπισης του αντισημιτισμού.
Περισσότερα...
 
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 9 και 10 Ιουλίου 2009 έγινε στη Βιέννη, στα πλαίσια των εργασιών του ΟΑΣΕ, συνέδριο με θέμα «Ελευθερία της Θρησκείας ή της Πίστης», με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των χωρών – μελών και περισσότερων από 100 εκπροσώπων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών. Τον Ελληνικό Εβραϊσμό εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Μ. Κωνσταντίνης. Οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ συμμετείχαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης αναλύοντας το θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας και διοργάνωσαν παράλληλες εκδηλώσεις παρουσιάζοντας τις νέες πρωτοβουλίες, όπως τη δημιουργία της ιστοσελίδας Freedom House (www.oscemonitor.org), που στόχο έχει να εξετάζει και να προωθεί τη λειτουργία θεσμών προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες του ΟΑΣΕ. Μεταξύ των θεμάτων που αναλύθηκαν στο συνέδριο ήταν η ανισότητα στη μεταχείριση των διαφορετικών θρησκειών από εθνικές νομοθεσίες ορισμένων χωρών, οι βίαιες επιθέσεις σε οίκους λατρείας, η κοινωνική εχθρότητα και τα στερεότυπα που αντιμετωπίζουν οι πιστοί των θρησκευτικών μειονοτήτων κ.ά.

 

 
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

 

Η κυβέρνηση της Τσεχίας, στα πλαίσια της προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διοργάνωσε στην Πράγα, από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου 2009, διεθνές Συνέδριο με θέμα «Οι περιουσίες της περιόδου του Ολοκαυτώματος».
Στο Συνέδριο συμμετείχαν 550 εκπρόσωποι από 49 χώρες, διπλωμάτες, διευθυντές Μουσείων Ολοκαυτώματος της Ευρώπης και της Αμερικής, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών Εβραϊκών Φιλανθρωπικών Ταμείων. Στην επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία,  η οποία είχε συσταθεί με απόφαση της υπουργού Εξωτερικών κας Ντόρας Μπακογιάννη, επικεφαλής είχε τεθεί ο πρέσβης κ. Αλέξανδρος Φίλων, και μετείχαν εκ μέρους του ελληνικού εβραϊσμού ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Μωϋσής Κωνσταντίνης και ο πρόεδρος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυΐδ Σαλτιέλ, καθώς και η προϊσταμένη του Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών κα Φωτεινή Τομαή.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae