Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 4159 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

 

Η κυβέρνηση της Τσεχίας, στα πλαίσια της προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διοργάνωσε στην Πράγα, από τις 26 έως τις 30 Ιουνίου 2009, διεθνές Συνέδριο με θέμα «Οι περιουσίες της περιόδου του Ολοκαυτώματος».
Στο Συνέδριο συμμετείχαν 550 εκπρόσωποι από 49 χώρες, διπλωμάτες, διευθυντές Μουσείων Ολοκαυτώματος της Ευρώπης και της Αμερικής, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών Εβραϊκών Φιλανθρωπικών Ταμείων. Στην επίσημη ελληνική αντιπροσωπεία,  η οποία είχε συσταθεί με απόφαση της υπουργού Εξωτερικών κας Ντόρας Μπακογιάννη, επικεφαλής είχε τεθεί ο πρέσβης κ. Αλέξανδρος Φίλων, και μετείχαν εκ μέρους του ελληνικού εβραϊσμού ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Μωϋσής Κωνσταντίνης και ο πρόεδρος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυΐδ Σαλτιέλ, καθώς και η προϊσταμένη του Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών κα Φωτεινή Τομαή.
Περισσότερα...
 
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ KEREN HAYESOD ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ PDF Εκτύπωση E-mail

 

Από τις 17 έως τις 19 Ιουνίου 2009, πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβιβ, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της πόλης, της «πρώτης εβραϊκής πόλης» πριν την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ, το Διεθνές Συνέδριο του Keren Hayesod.
Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι εβραϊκών οργανισμών και κοινοτήτων καθώς και δωρητές απ΄ όλον τον κόσμο, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στη σύγχρονη πόλη του Τελ Αβιβ, στην οποία σήμερα κατοικούν 391.000 κάτοικοι και αποτελεί το εμπορικό, πολιτιστικό και τεχνολογικό κέντρο του Ισραήλ.
Περισσότερα...
 
Διεθνές Συνέδριο της AIPAC PDF Εκτύπωση E-mail

Από 3 έως 5 Μαΐου 2009 έγινε στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ το ετήσιο Συνέδριο της AIPAC, της Επιτροπής Δημοσίων Υποθέσεων Αμερικής – Ισραήλ. Στην κολοσσιαία αυτή διεθνή συνάντηση, που θεωρείται σημαντική για την προώθηση των εθνικών θεμάτων του Ισραήλ, για πρώτη φορά μετείχαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Εβραϊσμού, ο αντιπρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Άρης Φόρνης και ο εκπρόσωπος της Ι.Κ. Αθηνών κ. Σάκης Λεών.   6.500 εκπρόσωποι εβραϊκών κοινοτήτων από 50 Πολιτείες των ΗΠΑ, εκ των οποίων αξίζει να σημειωθεί ότι οι 1.200 ήταν νέοι, εβραϊκές αντιπροσωπείες από 60 χώρες, μεγάλος αριθμός διεθνών προσωπικοτήτων μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες,  200 Αμερικανο

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 121 122 123 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae