Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5195 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
ΤΟ eBAY ΑΦΑΙΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 100 ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΕΝΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Η ιστοσελίδα δημοπρασιών ebay απολογήθηκε και απέσυρε από την πλατφόρμα πωλήσεων περισσότερα από 100 αντικείμενα που σχετίζονται με τους Ναζί, ύστερα από καταγγελία της ιστοσελίδας «Jewish News», αλλά δεν εξήγησε γιατί περίπου 2.000 παρόμοια προϊόντα παρέμειναν και πουλήθηκαν τους περασμένους μήνες.   

Το θέμα τέθηκε ύστερα από καταγγελία που έγινε για το ebay από αναγνώστη της ιστοσελίδας «Jewish News», ο οποίος έκανε γνωστό ότι κατά τους τελευταίους 11 μήνες 3.993 αντικείμενα των Ναζί ή προϊόντα σχετιζόμενα με τους Ναζί υπήρχαν προς πώληση στο ebay και η εταιρεία «αγνοούσε» τα παράπονά του.

Πολλά από τα αντικείμενα προς πώληση είναι κονκάρδες και μετάλλια διακοσμημένα με σβάστικες, «συνώνυμα» με το Τρίτο Ράιχ. Μόνο τον περασμένο μήνα ολοκληρώθηκαν δεκάδες πωλήσεις τέτοιων αντικειμένων σε πολύ ακριβές τιμές.

Περισσότερα...
 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ EJC ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΡΟΣΕΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥN ΤΑΦΕΙ ΣΕ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) καλεί όλους τους ομοθρήσκους και τις Κοινότητες να συμμετάσχουν στη δράση «Πρωτοβουλία Καντίς για την παγκόσμια εβραϊκή αλληλεγγύη και ενότητα».  

Το 2014, ψηφίστηκε από το Κράτος του Ισραήλ νόμος με τον οποίο ορίζεται η 30η Νοεμβρίου ως «Ημέρα Μνήμης για την απέλαση των Εβραίων από τις Αραβικές Χώρες και το Ιράν». Η ημέρα αυτή μνημονεύεται από όλες τις Ισραηλιτικές Κοινότητες παγκοσμίως.

Τα τελευταία χρόνια, διακεκριμένα μέλη Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ευρώπη, αλλά και στη Βόρεια Αμερική, κάνουν έκκληση στις Κοινότητες και στις Συναγωγές σε όλο τον κόσμο να διαβάσουν τις προσευχές «Καντίς» και «Αζκαρά» ώστε να μνημονευθούν με τον τρόπο αυτό όσοι Εβραίοι που έχουν ταφεί σε δυσπρόσιτα νεκροταφεία των Αραβικών χωρών.

Περισσότερα...
 
ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΡΤΣΕΛ» ΤΟΥ WJC ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΝΤΟΝΙΟ ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, κατά την επέτειο της «Νύχτας των Κρυστάλλων», πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή τελετή για την απονομή της υψηλότερης τιμητικής διάκρισης του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (WJC), του βραβείου «Θεόδωρος Ερτσελ», στον Αντόνιο Γκουτέρες, τον ένατο και νυν Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Ο πρόεδρος του WJC Ρόναλντ Λόντερ στην ομιλία του επεσήμανε: «Απονέμουμε την ανώτατη τιμητική διάκριση του WJC, σε εσάς και σας εκφράζουμε την βαθιά εκτίμησή μας επειδή είστε η φωνή της αμεροληψίας και της δικαιοσύνης για τον εβραϊκό λαό... Μέσα από τα λόγια και τις πράξεις σας εδώ και πολλά χρόνια έχετε αποδείξει ότι είστε πραγματικός και αφοσιωμένος φίλος του εβραϊκού λαού και του Ισραήλ».

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae